• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:50
Tabancayla başından vurulmuş cesedi bulundu
08:48
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 509'a yükseldi
08:48
Bisikletli Esra'nın öldüğü kaza kamerada
08:40
Hürmüz Boğazı'nda bir tanker vuruldu
08:35
Cezayir'de çıkan orman yangınlarında 12 kişi hayatını kaybetti
08:29
Fransa'da araç kalabalığın arasına girdi: 1 ölü, 10 yaralı
08:19
Spor salonunda kadına şiddet kamerada
07:53
Bursa'da mühürlenen boya imalathanesinde yangın
06:40
Avcılar'da oto galeriye ait park halindeki otomobiller alev alev yandı
04:59
Büyükçekmece'de kıraathaneye silahlı saldırı: 3 yaralı
03:14
Adana'da kauçuk ayakkabı tabanı fabrikasında yangın
03:11
Bursa'da yapılan denetimlerde aranan 9 kişi yakalandı
02:47
Bursa'da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı
01:19
Şanlıurfa'da iki yolcu otobüsü çarpıştı: 13 yaralı
00:11
Diyarbakır'da iki kardeşin bıçaklı kavgası: 1 ölü
00:04
Vali Gül, Fatih'te 'Bir Milletin Zafer Günleri' etkinliğine katıldı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Doktorlara güncel kanser tedavileri toplantısı
Sağlık
Yayınlanma: 03 Ocak 2023 - 11:16
Güncelleme: 03 Ocak 2023 - 11:17

Doktorlara güncel kanser tedavileri toplantısı

Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği'nin Acıbadem Kayseri Hastanesi iş birliği ile düzenlediği Kayseri Bölge Toplantısı'nda, Periampüller ve Pankreas Kanserlerinde Güncel Yaklaşımlar detaylı olarak tartışıldı.

Sağlık
03 Ocak 2023 - 11:16
Güncelleme: 03 Ocak 2023 - 11:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği'nin Acıbadem Kayseri Hastanesi iş birliği ile düzenlediği Kayseri Bölge Toplantısı'nda, Periampüller ve Pankreas Kanserlerinde Güncel Yaklaşımlar detaylı olarak tartışıldı.

Düzenlenen toplantıya Türkiye'nin farklı bölgelerinden doktorlar katıldı. Toplantıda söz konusu kanserlerin tanımlama ve epidemiyolojisi, patolojisi, genetik yönü, bu kanserlerde görüntüleme yöntemlerinde güncel gelişmeler, girişimsel uygulamalar, cerrahi tedavi seçenekleri, ilaç tedavileri ve yeni gelişmeler, radyoterapi teknikleri, konusunda uzman hocalar tarafından ele alındı. Toplantı yoğun bir katılımla interaktif olarak gerçekleşti. Fiziki katılım yapamayan hekimler, bu toplantıyı zoom uygulaması üzerinden sanal izleme imkanı bulmuşlardır.

Acıbadem Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Can Küçük ise toplantı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Böylesine önemli bir toplantının çok geniş katılımla şehrimizde yapılması çok sevindirici. Toplantıda pankreas kanserinin bütün yönleri multidispliner anlayış çerçevesinde konunun uzmanları tarafından tartışıldı. Pankreas kanserleri genellikle çok sinsi ilerliyor ve tedaviye çok iyi cevap vermiyor. Fakat bugünkü toplantıda da vurgulandığı gibi bize umut veren birçok gelişme var. Örneğin radyoloji alanındaki ilerlemeler sayesinde PET-BT ve ilaçlı MR gibi görüntüleme yöntemleri ile daha erken sonuçlar alınabiliyor. Cerrahi tekniklerdeki ilerlemeler sayesinde daha önce ameliyat edilemeyen damar invazyonu olan hastalarda bile cerrahi ve damar rezeksiyonu yapılabiliyor hatta pankreas ameliyatı kapalı veya robotik yöntemlerle de yapılabiliyor. Yine son yıllarda radyoterapi alanındaki çok hızlı gelişmelere paralel olarak ameliyat edilemeyen hastalarda radyoterapi ile etkin sonuçlar alınabiliyor. Son olarak günümüzde rutin olarak kullanılmayan fakat yapılan çalışmalarda iyi sonuçlar veren kemoterapi ilaçları da bizim geleceğe umutla bakmamıza yol açıyor"

"Bilimsel paylaşımlar yapıldı"

Bu toplantıda, güncel yaklaşımları, bilimsel olarak detaylı bir şekilde, konusunda uzman hocalar ile birlikte tartışma imkanı bulduklarını söyleyen Acıbadem Kayseri Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik, Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği'nin Kayseride düzenlediği bölgesel önemli bir toplantı olduğunu belirtti. Bu toplantıya üniversitelerden, eğitim ve araştırma hastanelerinden ve özel hastanelerden birçok doktor katılmıştır. Konusunda uzman Ankara ve İstanbul'dan ve çevre illerden birçok hoca gelmiştir. Emeği geçen ve katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Bu tek günlük toplantıda, adı geçen kanserlerde, tanıdan, tedaviye ve takibe kadar geçen bütün aşamaların "multidisipliner" yaklaşımla olması gerektiği vurgulandı. Bilimsel birçok yeni bilgi ve klavuz önerileri paylaşılmıştır.

"Pankreas kanserinde multidisiplener yaklaşım olmalı"

Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kerem ise toplantı ile pankreas kanserinin farkındalığına varmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Dernek olarak Kayseri'de bölgesel bir toplantı yapmayı planladık. Bu toplantının konusu da İç Anadolu Bölgesi'nde çok sık görülen pankreas ve pankreasa komşu olan kanserlerle ilgili meslektaşlarımızla modern bilgileri paylaşmak, deneyimlerimizi birbirimize aktarmaktır. Bu kanser gerçekten sindirim sistemi kanserleri arasında çok saldırgan bir davranış sergileyen bir çeşit. Dolayısıyla genel cerrahi, onkoloji, radyasyon onkolojisi, patoloji, nükleer tıp, genetik gibi birçok tıp alanının beraber çalışmasını zorunlu kılan, birlikte çalışmayı, multidisipliner bir yaklaşımı gerektiren kanser tipi. Bizim amacımız da Kayseri'de çalışan meslektaşlarımıza yeni gelişmelerle ilgili bilgiler vermek, pankreas kanserinin varlığının farkındalığına varmak. Genel olarak hem tanısında hem tedavisinde, ameliyat öncesi ve sonrası tedavisinde bir standartizasyonu sağlayabilmek için birlikte bir toplantı yapmaktı. Kayseri ve bölgede çalışan bütün meslektaşlarımıza zaten bilgileri olan bu hastalıkla ilgili derneğimizin faaliyetlerinden bahsetmek, bu kanserle olan savaşını bilgilendirmek, aynı zamanda da pankreas kanseriyle ilgili ulusal çok merkezli çalışmalar yürüterek hastalarımıza daha uzun bir sağ kalım sağlayabilmektir. Şu anda çok ciddi bir katılım var. Bundan son derece mutluyuz. Bu toplantıya emek veren ve toplantının düzenlenmesine katkı sağlayan bütün hocalarımıza ve toplantımıza uzak illerden gelen bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yazın böbrek taşı riskine dikkat! Uzman En etkili adım diyerek açıkladı
Yazın böbrek taşı riskine dikkat! Uzman En etkili adım diyerek açıkladı
Hemşire Burcu, 9 ayda 42 kilo verip 72 kiloya düştü
Hemşire Burcu, 9 ayda 42 kilo verip 72 kiloya düştü
Uzmanından bağırsak enfeksiyonuna karşı 'marul' ve 'buz' uyarısı
Uzmanından bağırsak enfeksiyonuna karşı 'marul' ve 'buz' uyarısı
Uzmanlardan okula dönüş öncesi çocuklar için öneriler
Uzmanlardan okula dönüş öncesi çocuklar için öneriler
Son Haberler
Tabancayla başından vurulmuş cesedi bulundu
Tabancayla başından vurulmuş cesedi bulundu
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 509'a yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin...
Bisikletli Esra'nın öldüğü kaza kamerada
Bisikletli Esra'nın öldüğü kaza kamerada
Hürmüz Boğazı'nda bir tanker vuruldu
Hürmüz Boğazı'nda bir tanker vuruldu
Cezayir'de çıkan orman yangınlarında 12 kişi hayatını kaybetti
Cezayir'de çıkan orman yangınlarında 12 kişi hayatını kaybetti
41 gündür kayıp olan Sedanur'dan umudunu kesmeyen aile kızlarına seslendi
41 gündür kayıp olan Sedanur'dan umudunu kesmeyen aile kızlarına seslendi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.