• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "İsrail, Gazze'yi dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürdü"
Haberler
Yayınlanma: 13 Ekim 2023 - 15:18
Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 15:19

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "İsrail, Gazze'yi dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürdü"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail'in Müslüman coğrafyasının bağrına bastığı topraklarda Müslümanlara yönelik her türlü zulmü reva gördüğünü belirterek, "Yaklaşık bir asır kadar önce Filistin topraklarında barış ve huzura son verilerek, fitne ve zulmün tohumları ekildi. Barışın yurdu bu topraklara girdiği günden bu yana uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak, büyük bir kaos oluşturdu. İsrail, bir Filistin şehri

Haberler
13 Ekim 2023 - 15:18
Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 15:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail'in Müslüman coğrafyasının bağrına bastığı topraklarda Müslümanlara yönelik her türlü zulmü reva gördüğünü belirterek, "Yaklaşık bir asır kadar önce Filistin topraklarında barış ve huzura son verilerek, fitne ve zulmün tohumları ekildi. Barışın yurdu bu topraklara girdiği günden bu yana uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak, büyük bir kaos oluşturdu. İsrail, bir Filistin şehri olan Gazze'yi yıllardır dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürdü" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu Akyazı Mahallesi'nde bulunan Akyazı Uhud Camii'nde hutbe iradında bulundu. Hutbede İsrail'in Gazze'ye yaptığı zulme dikkat çeken Erbaş, burada dünyanın en tahrip edici bombalarının altında masum çocukların, kadınlar ve insanların hedef gösterildiğini söyledi. Erbaş, "Yüce dinimiz İslam, barış, esenlik, adalet ve merhamet dinidir. İslam'a göre bütün insanlar, din, can ve mal dokunulmazlığına sahiptir. Rahmet elçisi olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz (S.A.S.), savaşın da bir ahlakı ve hukuku olduğunu tüm dünyaya öğretmiştir. Allah Resulü (S.A.V.), savaşta dahi olsa kadınlara, yaşlılara, çocuklara, mabetlere, hatta bitki ve hayvanlara asla zarar verilmemesini emretmiştir. Müminlerin bayramı olan bu mübarek cuma gününde yine yüreklerimiz buruk, gönüllerimiz ise mahzundur. Hz. Ömer'in özgürleştirdiği ve barış yurduna dönüştürdüğü Kudüs'te, Filistin'de yine masum canlar hayattan koparılmaktadır. Mümin kardeşlerimiz yerlerinden ve yurtlarından edilmektedir. Dünyanın en tahrip edici bombaları altında masum çocukların, kadınların, eli silahsız insanların ve yaşlıların feryatları, vicdanı ve insafı olan herkesi derinden yaralamaktadır" ifadelerine yer verdi.

"İsrail, Müslüman coğrafyanın bağrına saplanan paslı bir hançer gibi işgal ettiği topraklarda Müslümanlara zulmün her çeşidini reva gördü"

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın dokunulmazlığını ihlal ettiğini belirten Erbaş, "Yaklaşık bir asır kadar önce Filistin topraklarında barış ve huzura son verilerek, fitne ve zulmün tohumları ekildi. İsrail, Müslüman coğrafyanın bağrına saplanan paslı bir hançer gibi işgal ettiği topraklarda Müslümanlara zulmün her çeşidini reva gördü. Barışın yurdu bu topraklara girdiği günden bu yana uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak, büyük bir kaos oluşturdu. Bunu destekleyen güçler ve destekler, insanlığın en kadim şehirlerinden biri olan ve ilahi dinlerin kutsal kabul ettiği Kudüs'ün saygınlığına halel getirdi. İlk kıblemiz ve kutsal mabedimiz olan Mescid-i Aksa'nın dokunulmazlığını ihlal etti" dedi.

"İsrail, bir Filistin şehri olan Gazze'yi yıllardır dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürmüştür"

Hutbesinde dünyada savaş, işgal ve küresel krizlerin arttığını, İsrail'in de Gazze'yi adeta dünyanın en büyük açık hapishanesine dönüştürdüğünü söyleyen Erbaş, "Maalesef bugün dünyamız savaşlar, işgaller ve küresel krizlerle kuşatılmış vaziyettedir. Bu vahim durumun bedelini ise en çok zayıflar, mazlumlar ve çocuklar ödemektedir. İşte Filistin ve Gazze'de yaşananlar bunun en açık örneğidir. İsrail, bir Filistin şehri olan Gazze'yi yıllardır dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürmüştür. Abluka altına aldığı Gazzeli kardeşlerimizin en temel ihtiyaçlarını temin etmelerine bile engel olmaktadır. Kardeşlerimiz yerinden ve yurdundan edilmiştir. Mal ve mülkleri haksız bir şekilde ellerinden alınmıştır. Onlara hiçbir şekilde hayat hakkı tanınmamıştır. Siviller, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, topyekûn bir halk korkunç silahlarla, bombalarla katledilmiştir. Gazze'de bugün tüm dünyanın gözü önünde tarihin en büyük zulmü yaşanmaktadır. Bütün bu baskı ve zulümlerin karşısında Müslümanlara özgürlük mücadelesinde direnmekten başka çare kalmamıştır" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğine, Filistinli Müslümanlara destek olunması gerektiğine dikkat çekti. Erbaş, şunları söyledi:

"İnşallah yüreklerimiz İslam için toplu vursun, Kur'an için toplu vursun, kardeşliğimiz için toplu vursun, Müslümanların her yerde ve her zaman birliği ve beraberliği için toplu vursun. Mehmetçiğimiz ve şanlı ordumuz, peygamber ocağı askerlerimiz, şanlı ordumuz karada, denizde ve havada yurt içinde ve sınır ötesinde düşmanla, terörle ve terör gruplarının arasındaki güçlerle mücadele ederken, onların başarısı için yüreklerimiz toplu vursun. Buna çok ihtiyacımız var. Geçmişte olduğu gibi bugün de ihtiyacımız var. Atalarımız cephelerde savaşarak bu toprakları kanlarıyla yoğurdu ve bize emanet etti."

Erbaş, hutbe iradının ardından dua okuyarak, cuma namazını kıldırdı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Son Haberler
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada;...
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
Uluslararası Af Örgütü: Gazze'yi vuran İsrail askeri birlikleri beyaz fosforlu top mermileriyle donatıldı
Uluslararası Af Örgütü: Gazze'yi vuran İsrail askeri birlikleri beyaz fosforlu top mermileriyle donatıldı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.