• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
07:06
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam Alimleri Filistin'e Destek Toplantısı'nda konuştu:
Haberler
Yayınlanma: 11 Kasım 2023 - 17:28

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslam Alimleri Filistin'e Destek Toplantısı'nda konuştu:

"Kudüs bilincini güçlendirmeli ve İslam dünyasını birleştirecek çalışmalara hız vermeliyiz. Yüreklerimizi ve dualarımızı birleştirdiğimiz gibi gücümüzü ve imkanlarımızı da Filistin ve Kudüs için birleştirmeliyiz. İşgalciler Filistin'den tamamen çekilinceye kadar ortak bir tavır ve kararlılıkla mücadeleye devam etmeliyiz" - "Maddi ve insani yardım faaliyetlerimiz büyük bir hızla devam ediyor, tüm camilerimizden yardımlar toplandı, Türkiye Diyanet Vakfımızın ekipleri sahada çalışıyorlar. İşgalcileri destekleyen firmalara yönelik boykot kararı aldık ve halkımızı da boykota davet ettik, bu kararımız çok ciddi karşılık buldu"

Haberler
11 Kasım 2023 - 17:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kudüs bilincini güçlendirmeli ve İslam dünyasını birleştirecek çalışmalara hız vermeliyiz. Yüreklerimizi ve dualarımızı birleştirdiğimiz gibi gücümüzü ve imkanlarımızı da Filistin ve Kudüs için birleştirmeliyiz. İşgalciler Filistin'den tamamen çekilinceye kadar ortak bir tavır ve kararlılıkla mücadeleye devam etmeliyiz." dedi.

Erbaş, Bayrampaşa'da bir otelde düzenlenen İslam Alimleri Filistin'e Destek Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Filistin ve Gazze için daha çok nelerin yapılabileceğini müzakere etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

İsrail'in Filistin'de uyguladığı vahşetin sadece zalimce bir siyasetin neticesi olmadığını kaydeden Erbaş, "Aynı zamanda bu insanlık dışı davranışlarının altında kirli ve sapkın bir inanç vardır. Bu inanca göre onlar kendilerini dünyanın efendisi görüyorlar. Yeryüzünü kendi özel mülkleri kabul ediyorlar. İslam coğrafyasında, tanrının kendilerine vadettiğine inandıkları ve 'Arz-ı Mev'ud' kavramıyla ifade edilen bir coğrafyayı ele geçirip orada cenneti yaşayacaklarına inanıyorlar. Siyonistler, işte bu batıl inancın peşinde Filistin'i kan gölüne çeviriyorlar." ifadelerini kullandı.

Erbaş, İsrail'e tam destek veren bazı güç merkezlerinin önde gelenlerinin de aynı batıl inanca mensup olduğunu, bunun için hak, hukuk, ahlak, vicdan, merhamet gibi kavramların onlar için bir anlam ifade etmediğini vurguladı.

Böyle bir ortamda Al-i İmran Suresi'nin 103. ayetindeki "Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı yapışın, bölünüp parçalanmayın." ifadelerine kulak vermeleri gerektiğine değinen Erbaş, her türlü zulüm ve haksızlık karşısında ortak bir bilinç ve hareket kabiliyeti geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

- "Müslümanların birlik içinde hareket etmesinden başka çıkar yol bulunmamaktadır"

Erbaş, Kudüs ve Gazze'nin kendilerini vahdete çağırdığını belirterek, şöyle devam etti:

"Her alanda birlikte çalışmaya davet ediyor. Bu sebeple Kudüs bilincini güçlendirmeli ve İslam dünyasını birleştirecek çalışmalara hız vermeliyiz. Yüreklerimizi ve dualarımızı birleştirdiğimiz gibi gücümüzü ve imkanlarımızı da Filistin ve Kudüs için birleştirmeliyiz. İşgalciler Filistin'den tamamen çekilinceye kadar ortak bir tavır ve kararlılıkla mücadeleye devam etmeliyiz. Zira, bütün bu zulümlere son vermek ve sıkıntıları bertaraf etmek için Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinden başka bir çıkar yol bulunmamaktadır."

Vahdet şuuruyla birbirlerine kenetlendikleri gün, başta Kudüs olmak üzere ümmet coğrafyasının asırlardır beklediği huzur ve barışın kendiliğinden geleceğini dile getiren Erbaş, İslam'ın hayat veren ilke ve değerlerinin yeryüzüne yeniden nizam vereceğini kaydetti.

Erbaş, kendilerine düşenin bu ideal uğruna var güçle çalışmak olduğunu belirterek, "Bilmeliyiz ki Kudüs, tam anlamıyla tekrar Darusselam'a dönünceye kadar hiçbir çalışma yeterli değildir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizler bu süreçte tüm imkan ve gayretimizle Filistin için çalışmaya devam ediyoruz. Cuma hutbelerimizde doğrudan konuyu el aldık ve Filistin'e destek çağrısı yaptık. 90 bini aşkın camimizde sabah ve yatsı namazlarında Kur'an ve dua programları icra ediyoruz." diye konuştu.

Farklı dillerde yazılı ve görsel yayınlarla dünya kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptıklarını söyleyen Erbaş, İslam dünyasındaki dini liderlerle çevrim içi bir toplantı yaptıklarını, 91 ülkeden 200 katılımcıyla gerçekleştirdikleri toplantı sonucunda bir sonuç bildirgesi ilan ettiklerini, çalışmaları takip ve organize etmek üzere bir komisyon oluşturduklarını anlattı.

Erbaş, İstanbul'da farklı inanç mensuplarının temsilcileriyle bir toplantı yaptıklarını, dünya kamuoyu ile paylaştıklarını, ülkenin tüm ilgili sivil toplum kuruluşları ile de bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

- "Maddi ve insani yardım faaliyetlerimiz büyük bir hızla devam ediyor"

Tepkileri ve Gazze'ye yardımları daha güçlü ve organize hale getirebilmek için bir heyet oluşturduklarını kaydeden Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maddi ve insani yardım faaliyetlerimiz büyük bir hızla devam ediyor, tüm camilerimizden yardımlar toplandı. Türkiye Diyanet Vakfımızın ekipleri sahada çalışıyorlar. İşgalcileri destekleyen firmalara yönelik boykot kararı aldık ve halkımızı da boykota davet ettik, bu kararımız çok ciddi karşılık buldu. Bu esnada Ezher Şeyhi ve Mısır müftüsüyle telefon görüşmelerimiz oldu."

Erbaş, bu ve benzeri faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Bu toplantı kapsamında Avrupa Fetva Meclisi'nin bir toplantısı olacağını belirten Erbaş, "Bu vesile ile aramızda olan hocalarımıza, Filistin davasına duyarlılıkları için hassaten teşekkür ediyorum. Yaşadığımız dünyayı yüce kitabımız Kur'an'ın evrensel hakikatleriyle mamur etmek için bizlere azim, irade, basiret ve feraset vermesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Son Haberler
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor...
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Trabzonspor Başkanı Doğan: Dürüst hakem grubu görmekten mutluyuz
Trabzonspor Başkanı Doğan: Dürüst hakem grubu görmekten mutluyuz

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.