• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "2024-2025 Dini Yüksek İhtisas Eğitimi Açılış Programı"na katıldı
Eğitim
Yayınlanma: 09 Eylül 2024 - 16:11
Güncelleme: 09 Eylül 2024 - 17:07

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "2024-2025 Dini Yüksek İhtisas Eğitimi Açılış Programı"na katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün dünyanın tarihin en zor dönemlerinden birini yaşadığına işaret ederek, "İster bireysel, ister bölgesel, ister küresel olsun, yaşanan bütün sorunları ancak İslam'ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözebiliriz" dedi.

Eğitim
09 Eylül 2024 - 16:11
Güncelleme: 09 Eylül 2024 - 17:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün dünyanın tarihin en zor dönemlerinden birini yaşadığına işaret ederek, "İster bireysel, ister bölgesel, ister küresel olsun, yaşanan bütün sorunları ancak İslam'ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözebiliriz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Diyanet Akademisi 2024-2025 Dini Yüksek İhtisas Eğitimi Açılış Programı"na katıldı.

Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenen programda aday din görevlilerine ilk dersi veren Başkan Erbaş, Diyanet Akademisi'nin hizmet içi eğitimlerle birlikte fonksiyonel hale geldiğini ve Başkanlık olmak üzere Türkiye ve İslam alemi için önemli bir merkeze oturduğunu söyledi.

"4 ilimizde Kur'an eğitim merkezlerimiz eğitimlerine başlıyor"

Başkan Erbaş, bugün Diyanet İşleri Başkanlığı açısından çok önemli bir gün olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Hem diyanet akademimizin yüksek ihtisas eğitiminin başladığı gün hem ara vermiş olan din görev adayları kardeşlerimizin yeniden eğitime başladığı gün hem Diyanet Akademisi'yle birlikte bizim için büyük bir kazanım olan Kur'an eğitim merkezlerimizin dördünün açılarak başladığı gün bugün. Rize, Ankara, İstanbul ve Bursa Eğitim Kur'an Eğitim Merkezleri'ndeki yavrularımız eğitimlerine başlıyorlar. Buradan onları da tebrik ediyorum.

Bugün aynı zamanda 4-6 yaş ve 7-10 yaş Kur'an kurslarımızın eğitimlerine başlama günü. Sadece geçen yıl 250 bin kadar çocuğumuz 4-6 yaş, 40 bine yakın çocuğumuz 7-10 yaş arası Kur'an kurslarına devam etti. Bu sene müftülerimizden aldığım sözle 7-10 yaşı 100 bine, 4-6 yaşı da daha fazla yukarılara çıkarma hedefimiz var. Buradan çocuklarımıza başarılar diliyorum."

Bugün tüm okullarda 2024-2025 eğitim öğretim yılının "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle başladığını işaret eden Başkan Erbaş, "Çanakkale'den Gazze'ye ifadesinde çok büyük bir mesaj var. Bu mesaj bizim Gazzeli kardeşlerimize sahip çıkmamız gerektiğini anlatıyor. Orada masum yavruların, bebeklerin, çocukların, kadınların; canilerin, zalimlerin bombardımanı altında nasıl can verdiğine bir dikkat çekmek var. Ve bütün Müslümanların Gazze'ye, Filistin'e sahip çıkması gerektiği mesajı var, bu mesajla gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştirmemiz lazım" dedi.

"Diyanet Akademisi sayesinde hocalarımız daha donanımlı şekilde göreve başlayacak"

"Bugün Diyanet hizmetleri için büyük bir imkan olarak gördüğümüz Diyanet Akademisi'ni de hayata geçirmiş olmanın kıvancını yaşıyoruz." ifadesini kullanan Başkan Erbaş, "Başkanlığımızın tüm ihtisas ve eğitim merkezlerini bünyesinde toplayan Diyanet Akademisi eğitim öğretim hizmetlerimizi daha ileri bir noktaya taşıyacaktır inşallah. Diyanet Akademisi sayesinde hizmet öncesi eğitimlerle hocalarımız daha donanımlı şekilde göreve başlayacak. Hizmet içi ve ihtisas eğitimlerimiz daha güçlü ve daha kapsamlı hale gelecektir." dedi.

"Yüksek ihtisas merkezlerimiz insanlık için büyük bir öneme haiz kurumdur"

Başkan Erbaş, yüksek ihtisas merkezlerinin başkanlığın kuruluş misyonunu gerçekleştirecek nitelikli kadrolar yetiştirmek adına hizmet veren saygın ve mümtaz kurumlarından biri olduğunu belirterek, "Dinimizin temel kaynaklarını referans alarak, merhamet, adalet ve güzel ahlak ekseninde ilim, irfan, hikmete dayalı bir toplum inşa etmenin medeniyetimizdeki kodlarını tanımaktır. Bu meyanda ihtisas eğitiminin İslami ilimler geleneğiyle sağlıklı ve nitelikli bir iletişim kurmak, derinlikli ilmi çalışmalara rehberlik etmek, kaynaklara doğrudan ulaşarak İslam dinini doğru anlamak ve hiçbir kesimini dışlamadan bütün toplumu aydınlatarak insanımızı geleceğe taşımak gibi önemli bir sorumluluğu bulunmaktadır. Dolayısıyla yüksek ihtisas merkezlerimiz ülkemiz, alemi İslam ve insanlık için büyük bir öneme haiz kurumlardır." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının ümmet ve insanlık için büyük bir umut ve imkan olduğunu, aynı şekilde yüksek ihtisas merkezlerinin de diyanetin umudu, imkanı ve geleceği olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, "Böyle önemli bir müesseseye adım atmanın haklı onurunu ve heyecanını yaşadığınız bugünde bu ideali ve bu hakikati asla kaybolmayacak şekilde aklınıza ve gönlünüze nakşetmenizi özellikle tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

"İnsanlar geleceğe umutla bakamıyor"

Başkan Erbaş, bugün dünyanın tarihin en zor dönemlerinden birini yaşadığına işaret ederek, "İnsanlığın savaşlar, yoksulluk, tabiatın dengesinin bozulması gibi devasa sorunlarının yanı sıra ümmet olarak Müslümanların da ayrıca ciddi sıkıntıları bulunmaktadır. Dünya insanının büyük bir kısmı kendini huzur ve güven içinde görmemekte ve maalesef geleceğe umutla bakamamaktadır. İster bireysel, ister bölgesel, ister küresel olsun, yaşanan bütün sorunları ancak İslam'ın bilgi ve hikmete dayalı üstün ahlakı ve bakışıyla çözebiliriz. Bunu topluma ve dünyaya taşıyacak olan ise bizleriz." dedi.

"En büyük imkanımız, imanımız, samimiyetimiz ve gayretimizdir"

Konuşmasının sonunda kursiyerlere tavsiyelerde bulunan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

"En sağlam dayanağımız Kur'an ve sünneti referans almamızdır. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. En büyük imkanımız, imanımız, samimiyetimiz ve gayretimizdir, bu çizgiden hiçbir zaman sapmayalım. En çok ihtiyaç duyacağımız şey yüce bir ideal, adanmışlık ruhu ve bitmeyen bir heyecandır, bunlardan hiçbir zaman taviz vermeyelim. Yüce dinimiz İslam'a ve insanlığa hizmet etmek en büyük idealimiz, bu uğurda adanmışlık ruhuyla çalışmak en büyük bahtiyarlığımız ve çalışmalarımızın meyvelerini görmek en büyük heyecan kaynağımızdır. Bu itibarla idealinizi büyük, heyecanınızı canlı tutun, kendinizi önemseyin."

Türkiye genelindeki Diyanet Akademisi Dini Yüksek İhtisas Merkezlerindeki din görevlileri 2024-2025 Dini Yüksek İhtisas Eğitimi Açılış Programı'nı canlı bağlantıyla izledi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Doç. Dr. Burhan İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü ile I. Hukuk Müşaviri Selami Açan da katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
Öğretmenlere tiyatro eğitimi
Öğretmenlere tiyatro eğitimi
Son Haberler
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.