• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
16:39
Bakan Bayraktar: Türkiye ve Azerbaycan üç önemli hatla dünyaya yeni şeyler öneriyor Video eklendi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Derik'te 21 kişinin öldüğü kazada 2 TIR şoförünün tahliye talebine ret
Haberler
Yayınlanma: 02 Mayıs 2023 - 14:56

Derik'te 21 kişinin öldüğü kazada 2 TIR şoförünün tahliye talebine ret

Haberler
02 Mayıs 2023 - 14:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Derik'te 21 kişinin öldüğü kazada 2 TIR şoförünün tahliye talebine ret

MARDİN'in Derik ilçesinde, geçen yıl 33 dakika arayla 2 TIR'ın neden olduğu, 1 polis memurunun şehit olduğu, 20 sivilin de hayatını kaybettiği kazaya ilişkin 5 sanığın yargılandığı davada, tutuklu şoförlerin tahliye talebi reddedildi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı 20 Haziran'a erteledi.

Kaza, 20 Ağustos 2022'de Bahçelievler Mahallesi'nde akaryakıt istasyonunun yakınında meydana geldi. Yunus Şataflı yönetimindeki, gübre taşıyan 73 SN 384 plakalı TIR, 2 araca ve yayalara çarpıp devrildi. Kazada, marketten çikolata alıp evlerine dönen Şervan (6) ve Mihriban Tanrısever (11) ile İbrahim Halil Has (80) ve İnan Berk (35) öldü. İhbar üzerine kaza yerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çevredekiler de bölgede toplanıp, ekiplerin çalışmasını izlemeye başladı.

Bu kazadan 33 dakika sonra yine gübre yüklü olan Umut Gündüz yönetimindeki 34 NMB 53 plakalı TIR, kaza yerindeki kalabalığın arasına daldı. Kalabalıktakiler sağa sola kaçışırken, TIR, çok sayıda kişiyi ezip, bir apartmana çarparak durdu. Bu kazada da olaya müdahale edenler arasındaki polis memuru Yahya Ergin (33) şehit oldu, Bessi Bağlayan (57), İrfan Aktaş (45), Mülkiye Acar (56), Ünal Ekinci (24), Baran Açan (28), Hamit Akkoyun (82), Ahmet Aktay (30), Sıtti Abul (84), Fesih Dağ (61), Velat Dağ (45), Kemal Dağ (60), Hatip Denk (66), Necla Arda (27), İsa Ayebe (42), Baver Babur (17), Nofa Çelik (84) yaşamlarını yitirdi. Her iki kazada yaralanan 6'sı ağır 26 kişi hastaneye kaldırıldı. Kazalarda 11 araç ile 3 iş yerinde de büyük hasar oluştu. Kazanın ardından gözaltına alınan TIR şoförleri Umut Gündüz ile Yunus Şataflı tutuklandı.

YARGILAMAYA DEVAM EDİLDİ

Mardin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar TIR şoförleri Umut Gündüz ile Yunus Şataflı bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kazada yaralananlar ve ölenlerin yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmaya tutuksuz yargılanan şirket yetkilisi sanıklar K.G., M.A. ve K.M.G katılmadı. Sanıklar Umut Gündüz ve Yunus Şataflı geçen duruşma yaptıkları savunmalarını tekrar ederek tahliyelerini istedi. Yaralananlar ile hayatını kaybedenlerin yakınları da sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Haziran'a erteledi.

İddianamede, tutuklu TIR şoförleri Umut Gündüz ve Yunus Şataflı ile tutuksuz şirket yetkilisi sanıklar K.G., M.A. ve K.M.G. hakkında 'Bir veya birden fazla kişinin ölümüyle birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Naylon çadırdan Hacettepe Tıp’a
Naylon çadırdan Hacettepe Tıp’a
Altınlar odunluktan çıktı
Altınlar odunluktan çıktı
Mansur Yavaş: Ayrılıkta azap vardır, birlikte rahmet
Mansur Yavaş: Ayrılıkta azap vardır, birlikte rahmet
Avrupa’da sıcak, Türkiye’de serin…
Avrupa’da sıcak, Türkiye’de serin…
Son Haberler
MHP Bursa’da başkan değişti!
MHP Bursa’da başkan değişti!
Doğalgaz borusunda patlama…
Doğalgaz borusunda patlama…
Naylon çadırdan Hacettepe Tıp’a
Naylon çadırdan Hacettepe Tıp’a
Altınlar odunluktan çıktı
Altınlar odunluktan çıktı
Mansur Yavaş: Ayrılıkta azap vardır, birlikte rahmet
Mansur Yavaş: Ayrılıkta azap vardır, birlikte rahmet
Elazığ'da siraz balığı üretim çalışmaları başladı
Elazığ'da siraz balığı üretim çalışmaları başladı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.