• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Depremzede çocukların Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla yaptığı resimler Antalya'da sergileniyor
Haberler
Yayınlanma: 07 Kasım 2023 - 20:44

Depremzede çocukların Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla yaptığı resimler Antalya'da sergileniyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocukların Cumhuriyet'in 100

Haberler
07 Kasım 2023 - 20:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocukların Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla yaptığı resimlerden oluşan "Yeniden Doğuş" isimli sergi, Antalya'da açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca gerçekleştirilen Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında Dokumapark'ta açılan "Afetzede Çocukların Gözünden Cumhuriyet'in 100. Yılı" temalı sergide, depremin ardından Kahramanmaraş, Adıyaman, İslahiye, Antakya'da kurulan Minika Çocuk Oyun Çadırlarına giden 50 çocuğun eseri yer alıyor.

Kültür Yolu Festivali Çocuk ve Sokak Etkinlikleri Koordinatörü Kerem Yılmaz, yaptığı açıklamada, serginin oldukça ilgi gördüğünü söyledi.

Sergiyi ziyaret edenlerin duygulandığını anlatan Yılmaz, "Biz özellikle çocukların duygularını resme yansıtmalarını çok önemsiyoruz. Bu resimlerin yansımalarında çocukların gördüğü, düşündüğü şeyleri, nasıl bir yoğun duygu dönemi geçirdiklerini görüyoruz. Çocukların özellikle yeniden doğuşunun sanatla sağlanmasını önemsiyoruz. Bu kapsamda çok kıymetli bir sergi." diye konuştu.

Minika Çocuk Dergileri Genel Yayın Yönetmeni Salih Zengin ise deprem bölgesindeki çocukların çizdikleri resimlerle Cumhuriyet'in 100. yılına ortak olduklarını dile getirdi.

Çocukların cumhuriyet coşkusunu ve depremin izlerini birlikte resimlere aktardığını belirten Zengin, eserlerin çocukların içindeki umudu da yansıttığını ifade etti.

- "Cumhuriyet'in 100. yılına örnek olmuş, çok duygulandık"

Serginin Genel Koordinatörü Eyüp Bolat da, depremin ilk gününden bu yana çocuklara destek olabilmek için çalıştıklarını anlattı.

Mevcut şartlar altında Cumhuriyet'in 100. yılı için bir resim çalışması planladıklarını aktaran Bolat, "50 çocuğumuz Cumhuriyet'in 100. yılını, onların hayal dünyasında nasıl bir cumhuriyet olduğunu anlatmak için bu resimleri hazırladılar. Resimlerde de gerek travmaları, gerek geleceğe bakışlarını yansıtmaya çalıştılar. Duygu dolu ve keyifli bir süreçti." ifadelerini kullandı.

Sergiyi ziyaret eden vatandaşlardan Ramazan Bayrak ise "Çok güzel bir sergi. Çocukların çizdikleri de çok anlamlı, büyüklere de örnek olabilecek bir şey. Cumhuriyet'in 100. yılına örnek olmuş, çok duygulandık." dedi.

Sergi 19 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Anayasa Mahkemesi’nden Canan Karatay kararı
Anayasa Mahkemesi’nden Canan Karatay kararı
Fon sepetinde kimler var açıklayın!
Fon sepetinde kimler var açıklayın!
'Vatandaşı aç bırakıp kendiniz yediniz'
'Vatandaşı aç bırakıp kendiniz yediniz'
Son Haberler
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Abisini vuran şahsı ve babasını silahla yaraladı
Abisini vuran şahsı ve babasını silahla yaraladı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.