• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:30
Torba yasa teklifi yasalaştı!
02:57
Beyoğlu'nda bodrum katında duvar çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi
02:36
Çuvala koyulan köpeği, hayvansever kadın kurtardı
01:52
Kayseri'de 4 katlı binada yangın; 4 kişi dumandan etkilendi
01:36
Kayseri'de firari 3 hükümlü yakalandı
01:23
Kayseri'de 21 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı
01:09
Silivri'de ambulansa yol vermeyen sürücü kamerada
00:32
Kars'ta yüzlerce kişi ağıtlar yakıp, sine vurarak Kerbela şehitlerini andı
00:20
Soluk borusuna mama kaçan 2,5 yaşındaki bebek, hastanede öldü
00:08
Adana'da evde çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi
00:03
Esenyurt'ta çarpışan otomobil ve motosiklet alev alev yandı: 2 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Deprem bölgesinde çalışan Çinli Arama Kurtarma Ekibi ülkelerine Pendik'ten uğurlandı
Haberler
Yayınlanma: 18 Şubat 2023 - 13:36
Güncelleme: 18 Şubat 2023 - 13:36

Deprem bölgesinde çalışan Çinli Arama Kurtarma Ekibi ülkelerine Pendik'ten uğurlandı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve yıkıma yol açan depremlerin etkilediği bölgede çalışmalar yürütmek için Türkiye'ye gelen Çinli Arama Kurtarma Ekibi, ülkelerine Pendik'ten uğurlandı. Pendik'te Başkan Ahmet Cin ve Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) ile görüşen Çinli Arama Kurtarma Ekibi, Başkan Ahmet Cin'e kendi üniformalarını hediye etti. Çinli Arama Kurtarma Ekibinin takım lideri Chen Yuan, "Türklerin de depremzede olmasına rağmen

Haberler
18 Şubat 2023 - 13:36
Güncelleme: 18 Şubat 2023 - 13:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve yıkıma yol açan depremlerin etkilediği bölgede çalışmalar yürütmek için Türkiye'ye gelen Çinli Arama Kurtarma Ekibi, ülkelerine Pendik'ten uğurlandı. Pendik'te Başkan Ahmet Cin ve Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) ile görüşen Çinli Arama Kurtarma Ekibi, Başkan Ahmet Cin'e kendi üniformalarını hediye etti. Çinli Arama Kurtarma Ekibinin takım lideri Chen Yuan, "Türklerin de depremzede olmasına rağmen orada kendi kurtarıcısı olmaları beni en çok duygulandıran şeydi. Çok cesur, misafirperver ve yardımseverler. Felaketin içinde bile bize bunları hissettirdiler" dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremler nedeniyle bölgede çalışmalar yürütmek için birçok ülkeden arama kurtarma ekipleri Türkiye'ye geldi. Çin'den gelen arama kurtarma ekibi de deprem bölgesinde yaklaşık 11 gün boyunca çalışmalarda bulundu. Çinli Arama Kurtarma ekibi çalışmalarının ardından ülkelerine hava yolu ile dönmeden önce Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile görüştü. Başkan Ahmet Cin, ekibe deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti. Çinli Arama Kurtarma Ekibi ile görüşmesinde Başkan Ahmet Cin'e Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) de eşlik etti. Görüşmeye Pendik Kaymakamı Hülya Kaya da katılarak Çinli Arama Kurtarma Ekibine teşekkürlerini iletti. Çinli Arama Kurtarma Ekibi, kendilerini uğurlayan Başkan Ahmet Cin'e kendi üniformalarını hediye etti.

"Tüm ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerine teşekkürlerimizi sunuyoruz"

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Depremden dolayı dünyanın birçok ülkesinden kurtarma ekiplerinin destek vermek amacıyla Türkiye'ye geldiğini biliyoruz. Kurtarma çalışmaları belli bir noktaya geldikten sonra ekipler kendi ülkelerine dönüyor. Çinli arama kurtarma ekibi ile beraber olduk. Onlar da bizim Hatay ilinde kurtarma çalışmalarına katıldılar. Pendik Belediyesinin ekibi PEAK ile beraber ortak çalışmaları da oldu. Onlara çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte bu tür doğal afetlerle karşılaşmayız. Güzel günlerde beraber olmak en büyük dileğimiz. Tüm ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

"Türklerin de depremzede olmasına rağmen orada kendi kurtarıcısı olmaları beni en çok duygulandıran şeydi"

Çinli Arama Kurtarma Ekibinin takım lideri Chen Yuan, "Biz yaklaşık 11 gün Hatay bölgesinde kaldık. Bizim vazifemiz öncelikle enkaz altından can kurtarmak. Sonrasında yardıma ihtiyacı onlara, yaralılara yardım etmek. Beni en üzen noktalardan biri, yıkılan binaların altında kalan insanlar ve ailelerinin sağ çıkmasını bekleyen kişiler. Bu beni çok üzen görüntüydü. Ama beni mutlu ve umutlu eden de orada dünyanın birçok yerinden gelen ekipler ve Türklerin de bir depremzede olmasına rağmen orada kendi kurtarıcısı olmaları, kendi kendilerine yardımcı olmaları beni en çok duygulandıran şeydi. Bizden çok daha cesurlardı. Daha önce Türkiye ile ilgili çok fazla bilgimiz yoktu. Ama böyle bir felakette Türkiye'ye gelmiş olmak, Türk insanını daha iyi tanımamıza vesile oldu. Çok cesur, misafirperver ve yardımseverler. Felaketin içinde bile bize bunları hissettirdiler. Her şey güzelleştiğinde ve normalleştiğinde tekrar buraya gelerek bu kültürü ve insanları tanımak isterim" diye konuştu.

Çinli Arama Kurtarma Ekibinin Takım Lideri Yardımcısı Chen Tao da, "Öncelikle deprem haberini aldığımızda üzüldük. Acil olarak ekibi toplayıp Türkiye'ye geldiğimizde felaketin ne kadar büyük olduğunu gördük. Mümkün olan en kısa sürede ne kadar can kurtarabiliriz diye düşündük ve o hislerle çalıştık" dedi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Torba yasa teklifi yasalaştı!
Torba yasa teklifi yasalaştı!
Beyoğlu'nda bodrum katında duvar çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi
Beyoğlu'nda bodrum katında duvar çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi
Çuvala koyulan köpeği, hayvansever kadın kurtardı
Çuvala koyulan köpeği, hayvansever kadın kurtardı
Kayseri'de 4 katlı binada yangın; 4 kişi dumandan etkilendi
Kayseri'de 4 katlı binada yangın; 4 kişi dumandan etkilendi
Son Haberler
Trump'tan zirve öncesi Türkiye'ye F-35 mesajı!
Trump'tan zirve öncesi Türkiye'ye F-35 mesajı!
Torba yasa teklifi yasalaştı!
Torba yasa teklifi yasalaştı!
Bursa’da büyük çiftlik yangını
Bursa’da büyük çiftlik yangını
Beyoğlu'nda bodrum katında duvar çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi
Beyoğlu'nda bodrum katında duvar çöktü; 5 katlı bina tahliye...
Çuvala koyulan köpeği, hayvansever kadın kurtardı
Çuvala koyulan köpeği, hayvansever kadın kurtardı
Vali Yazıcı:" Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz"
Vali Yazıcı:" Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.