• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Deprem bölgesi Malatya'da çalışmalara hız verildi
Siyaset
Yayınlanma: 30 Ekim 2023 - 12:10
Güncelleme: 30 Ekim 2023 - 12:11

Deprem bölgesi Malatya'da çalışmalara hız verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve GEDAŞ (Gayrimenkul Değerleme A.Ş.) Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı, Malatya Çarşısı'nın yeniden inşa edileceği 220 dönümlük alanda incelemelerde bulundular.

Siyaset
30 Ekim 2023 - 12:10
Güncelleme: 30 Ekim 2023 - 12:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Deprem bölgesi Malatya'da çalışmalara hız verildi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve GEDAŞ (Gayrimenkul Değerleme A.Ş.) Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı, Malatya Çarşısı'nın yeniden inşa edileceği 220 dönümlük alanda incelemelerde bulundular.

Malatya Çarşısı'nın bulunduğu alanda yapılan incelemelerin tamamlanmasından sonra önemli açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Malatya Çarşısı'nın bulunduğu alana bin konut inşa edileceğinin müjdesini vererek, yer tespiti çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Malatya Çarşısı'nda inşa edilecek konutların yerleri ile alakalı bilgiler aktaran Başkan Gürkan, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, bin konutluk projesi Fuzuli, Cezmi Kartay ya da Niyazi Mısri bölgesinde başlatılacak" dedi.

"Türkiye'de örnek bir projeyi yapacağız"

Malatya Çarşısı'nın ayağa kalkması ve ticari hayatın canlanması için yoğun mesai harcadıklarını belirten Başkan Gürkan, "Çalışmaları yerinde görüp Malatya Çarşısı'nın olduğu alana geldik. Yaptığımız incelemeler sonucunda iki müellif firmanın yoğun bir şekilde çalışma içerisinde olduklarını gördük. 220 dönüm alanı kapsayan yer Malatya'nın kalbi olarak atfedilen Malatya'nın çarşısının olduğu yerdir. Belediye olarak daha önce yaklaşık 8 bin dönümlük alana tekabül eden ve 290 iş yerinin bulunduğu Bakırcılar Çarşısı'nda gerekli çalışmaları başlatmıştık. Daha sonra çalışmaları ilgili müellif firmalara devrettik. Bizim temennimiz en kısa zamanda Malatya Çarşısı diye hitap edilen alandaki 5 bin iş yerinin tamamlanması ve ilgili hak sahiplerine devrinin yapılması, akabinde de Malatya'nın ticari hayatının tekrardan ayağa kalkmasıdır. Yeni yapılan çarşımızın altını sığınak ve otopark olarak, üstünü de meydan ve iş yerleri olarak inşa edeceğiz. Güzel bir şekilde Türkiye'de örnek bir projeyi yapacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımıza 3 alternatif bölge sunduk. İnşallah bu 3 bölgede en kısa zamanda bin konutluk bir çalışma başlatacaklar. İnşallah bin konutun devamı da gelecektir. Konuyla alakalı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyemizin ekipleri yoğun bir çalışma içerisindeler. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bin konutluk projeyi de ya Fuzuli ya Cezmi Kartay ya da Niyazi Mısri bölgesinde başlatacak. Bu anlamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza ve teknik ekiplerine Malatya halkı olarak müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Allah memleketimize hayırlı uğurlu etsin. Şehrin ayağa kaldırılması noktasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Malatya'ya vermiş oldukları özel hassasiyetten dolayı da Malatya halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

"Malatya'yı el birliğiyle ayağa kaldıracağız"

Malatya merkeze inşa edilecek bin konutun yerinde dönüşüm esasına göre inşa edileceğini ifade eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, "Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Malatya merkezde yeni proje alanları üzerinde çalışıyoruz. Geçen hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki ile başkanımızı makamında aramıştık. Malatya merkezde yeni yapılacak projelerle ilgili düşüncelerini almıştık. Biz GEDAŞ Genel Müdürümüz ile birlikte hazırlıklarımızı yaptık. Malatya merkezde yapılacak 1000 konutun nereye yapılacağı konusunda bir çalışma yapıyoruz. Başkanımızın da ifade ettiği gibi bir tarafta Cezmi Kartay bir tarafta Niyazi Mısri bir tarafta da Fuzuli Caddesi dediğimiz alan var. Bunların içerisinde yıkımların en fazla olduğu yerde Yerinde Dönüşüm Projesini gerçekleştireceğiz. Malatya'nın çarşı merkezi hem Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki'nin hem de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın üzerine titrediği bir yer. Hakikaten burası Malatya'nın kalbi. Malatya Çarşısı, 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrasında çok hasar gördü. Bizde çarşıda çalışmaları hızlandırdık. Projeyi yapacak olan yüklenici firmalar işlere başladı. Bu saatten sonra etap etap ilerleyecek bir sürecimiz var. Bir taraftan da müelliflerimiz proje üretiyorlar, inşallah burayı hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Asıl önemli olan şeylerden biri de Malatya merkezdeki Fuzuli, Cezmi Kartay ve Niyazi Mısri caddelerinde yerinde dönüşüm yapmak suretiyle bin tane konutumuzun bir an önce başlamasıdır. Sahada Belediye Başkanımız ile gezerken yeni açılan yerleri de gördük. Malatya'nın ayağa kalktığını görüyoruz ve bundan da memnuniyet duyuyoruz. Malatya'yı el birliğiyle ayağa kaldıracağız. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. İnşallah Cumhuriyetimizin 101. yılında Malatya'da bambaşka bir şehirde bambaşka bir çarşının içerisinde bir araya gelmiş oluruz. O zamana kadar dükkânların birçoğunu teslim etmiş ve faaliyete başlamış oluruz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Son Haberler
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde "sütyen" krizi
15 Kasım’da başlayacak
15 Kasım’da başlayacak
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların hesabı sorulacak’
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların...
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Büyükşehir Belediyesporlu badmintoncular yine zirvede
Büyükşehir Belediyesporlu badmintoncular yine zirvede

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.