• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:15
Bursa’da elektrik kesintisi!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Denizli'nin Çoban Yıldızı belli oldu
Ekonomi
Yayınlanma: 30 Kasım 2023 - 13:00

Denizli'nin Çoban Yıldızı belli oldu

Denizli'de düzenlenen Çoban Yıldızı yarışmasında sonuçlar belli oldu. İlk üçe giren çobanlara koç hediye edilirken, dereceye giren çobanlara çeşitli hediyeler verildi. Programda konuşan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Geçtiğimiz yıl 12 bin lira olan çoban desteği bu yıl 30 bin liraya çıkarıldı" dedi.

Ekonomi
30 Kasım 2023 - 13:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Denizli'nin Çoban Yıldızı belli oldu
Denizli'de düzenlenen Çoban Yıldızı yarışmasında sonuçlar belli oldu. İlk üçe giren çobanlara koç hediye edilirken, dereceye giren çobanlara çeşitli hediyeler verildi. Programda konuşan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Geçtiğimiz yıl 12 bin lira olan çoban desteği bu yıl 30 bin liraya çıkarıldı" dedi.

Hayvanların bakımı, beslenmesi, barınması çobanların çalışma ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla, Denizli İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından eğitimler verilerek çobanlar bilinçlendiriliyor. Bu çerçevede kentte 4 bin 200 çobana ulaşılarak eğitim verildi. Bu eğitimler neticesinde Çoban Yıldızı adı altında yarışma düzenlenerek 19 ilçeden katılım sağlayan 32 çoban yarışmacı yarı finale kaldı. Hem çoban sıkıntısını aşmak hem de daha bilgili çobanlar yetiştirmek amacıyla Denizli Valiliği koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen Çoban Yıldızı yarışması finali Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program halk sanatçısı Şerif Ulu'nun saz konseri ile devam etti. Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hakan Bolat açılış konuşmasında katılım sağlayan herkese teşekkür ederek programın içeriği hakkında bilgiler verdi.

Yarışma öncesinde konuşan, kentin güçlü bir tarım kenti olduğu vurgusunda bulunan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "125 çeşit ürünün yanında yaklaşık 740 bin küçükbaş 270 bin civarında büyükbaş hayvan varlığına sahip. Türkiye'den AB'ye süt ve süt ürünleri ihraç eden bir şehiriz ve birçok konuda bizim birinciliğimiz var. Bunları böyle saatlerce saymakla bitiremeyiz ama küçükbaş için buradaki üreticilerimiz nazarında şunu söylemek lazım. Malum ülkemizde ürettiklerimiz ve tükettiklerimiz açısından baktığımızda 80 milyonun üzeri bir nüfus ve bir o kadar turist ciddi bir gıda arzı yapmamız gerekiyor. Tarım Bakanlığı'nın en önemli vazifesi de sağlıklı, güvenilir gıda arzının sağlanması. Bizde bunun için küçükbaş yetiştiricisini önemsiyoruz. Dünya et arzını domuz ile çözüyor. Biz domuz yiyemeyeceğimize göre küçükbaşı üretmemiz gerekiyor. Küçükbaşı üretecek insanlarda burada. Bugün sorunlarını dinlemek dertlerini dinlemek için yaptığımız projede de sona gelmiş bulunuyoruz" dedi.

"Denizli'de 4 milyar liranın üzerinde üreticimizin cebine doğrudan destekleme verdik"

Denizli'de son 20 yılda 4 milyar liranın üzerinde üreticilere destek verdiklerini ifade eden Çınar, "Sadece 2022 yılında 700 milyon liranın üzerinde doğrudan destek verildi. Geçtiğimiz yıl 12 bin lira olan çoban desteği bu yıl 30 bin liraya çıkarıldı. Yine Anaç Koyun Keçi desteği 50 lira idi 100 liraya çıkarıldı. Bunları tek tek sayarak bitiremeyiz. Bugün buradayız sekiz yarışmacımız var. Biz sadece yarışmak için değil, amacımız kaynaşmaktı. Buraya geldiğinizden dolayı bu oturuma verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Siz bugün burada verdiğiniz bu destekle beni bundan sonra yapacağımız projeler için cesaretlendirdiniz" şeklinde konuştu.

Tarıma verdikleri destekleri anlatan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kentin büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte kırsal kalkınmaya yönelik birçok destek verdiklerini söyledi. Tüm paydaşlarla bir olup, en üst seviyede destek vermeye gayret ettiklerini ifade eden Başkan Zolan, "Tarımla, üreticimizle, çiftçimizle bir olup en üst seviyede destek vermeye gayret ediyoruz. Tarımda, üretimde daha da üstü seviyelere geldik. Üreticilerimizin en az masrafla daha fazla üretim yapması noktasında her zaman yanında olacağız. Sizlerden, Birliklerimizden, Ziraat odalarımızdan ve İl Müdürlüğümüzden gelen taleplerle Belediye Başkanlarımızla beraber Büyükşehir Belediyesi olarak tüm üreten kardeşlerimiz ile el ele verip daha iyiye daha güzele gitmeye gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yarışma sonunda Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yarışmada 1'inci olan Serinhisar İlçesinden İlyas Koyun'a 5 koç, 2'nci olan Baklan ilçesinden Fatma Aydoğdu'ya 3 koç ve 3'üncü olan Pamukkale İlçesinden Hüseyin Çağdaş Erul'a 2 koç ödül verildi. Ayrıca finale kalan tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakanlık’tan 430 euro uyarısı
Bakanlık’tan 430 euro uyarısı
Altın haftaya nasıl başladı? İşte fiyatlar…
Altın haftaya nasıl başladı? İşte fiyatlar…
Otogaza zam yolda
Otogaza zam yolda
Otomobil almak isteyenlere kötü haber
Otomobil almak isteyenlere kötü haber
Son Haberler
Bir kere affetti, iki kere boşandı
Bir kere affetti, iki kere boşandı
Bakın dolandırıcıların yöntemi nasıl işliyor…
Bakın dolandırıcıların yöntemi nasıl işliyor…
Başkan Trump için kritik viraj
Başkan Trump için kritik viraj
Bursalı ünlü oyuncu sitem etti
Bursalı ünlü oyuncu sitem etti
Define bulunursa yüzde 50’si arayıcının olacak!
Define bulunursa yüzde 50’si arayıcının olacak!
"Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projesi" devam ediyor
"Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projesi" devam ediyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.