• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:33
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. "Deneme sınavları ile LGS'nin provasını yapın"
Eğitim
Yayınlanma: 26 Mayıs 2023 - 11:54

"Deneme sınavları ile LGS'nin provasını yapın"

Eğitim
26 Mayıs 2023 - 11:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
"Deneme sınavları ile LGS'nin provasını yapın"
BAHÇEŞEHİR Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Koordinatörü Sibel Durak, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına sayılı günler kala öğrencilere ve ebeveynlerine önerilerde bulundu. Uzun süredir sınavlara hazırlanan gençlerin en sık yaptığı hatalardan birinin sınav yaklaştıkça çalışma tempolarını düşürmeleri ya da çalışmayı bırakmaları olduğunu söyleyen Durak, "Vazgeçmeden çalışmaya devam edin. Eğer psikolojik olarak rahat hissediyorsanız son güne kadar ders çalışabilirsiniz. Deneme sınavları ile LGS'nin provasını yapın" dedi.



LGS sınavına sayılı günler kaldı. 4 Haziran'da yapılacak sınavın ardından bu uzun maratonun en önemli kısmının sona ereceğini belirten Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Koordinatörü Sibel Durak, sınav öncesinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. Uzun süredir sınavlara hazırlanan gençlerin en sık yaptığı hatalardan birinin sınav yaklaştıkça çalışma tempolarını düşürmeleri ya da çalışmayı bırakmaları olduğunu söyleyen Durak, "Vazgeçmeden çalışmaya devam edin. Eğer psikolojik olarak rahat hissediyorsanız son güne kadar ders çalışabilirsiniz" ifadelerini kullandı.



"DENEME SINAVLARINA LGS SAATLERİNDE BAŞLAYIN"

Her gün gerçek sınavın bir provası gibi düşünerek deneme sınavı yapılmasını öneren Durak, "Vücut saatini sınavın başlangıç saati olan 09.30'da ve 11.30'da soru çözüyor olmaya alıştırmak için deneme sınavlarına bu saatlerde başlamaya özen gösterin. Masanızda kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, suyu hazır bulundurun. Sınavı uyguladığınız alana girilmemesi yönünde çevrenizdekileri bilgilendirin. Alarm kurup kendinize Sözel Bölüm için 75 dakika, Sayısal Bölüm için 80 dakika süre verin ve sınav bitti alarmı çalıncaya kadar masadan kalkmamaya özen gösterin. Deneme sınavının ardından yanıtlarınızı kontrol edin. Boş bıraktığınız ve yanlış yaptığınızın soruların doğru cevaplarını mutlaka araştırın, bu en kalıcı öğrenme yöntemlerinden biridir. Konu tekrarları yapın. Önceki çalışmalarınızda aldığınız önemli notların üzerinden geçin" dedi.



"DIŞARIDA YEMEK YEMEKTEN KAÇININ"

Sınava hazırlanmanın sadece çalışmak anlamına gelmediğini dile getiren Durak, psikolojik ve bedensel olarak da sınava hazır olmak gerektiğini belirtti. Öğrencilerin sınav öncesi kafasını dağıtmak amacıyla aşırı yorucu etkinliklerden kaçınması gerektiğinin altını çizen Durak, normalde yapılan faaliyetler dışında etkinlik planlanmamasını, aşırı derecede çay, kahve gibi uyarıcı içeren maddelerden ve sakinleştirici ya da uyarıcı niteliği taşıyan ilaçlar kullanmaktan kaçınılmasını önerdi. Beslenmenin önemine de değinen Durak, "Sınav günlerinde beslenmeye yönelik yapılacak değişiklikler metabolizmanızı olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle sınav yakın dışarıda yemekten kaçının. Bol bol su için. Beynimizin yüzde 90'ı sudan oluşur. Sınava hazırlık sürecinde bol su içmek düşünme gücünüzü arttırmada çok faydalı olacaktır" açıklamalarında bulundu.



"ENDİŞELENMEK YERİNE HEDEFE ODAKLANIN"

Öğrencilerin konuşma ve davranışlarıyla sınava yönelik kaygılanmasına neden olan insanlarla görüşmemesi gerektiğini hatırlatan Durak, "'Ya kazanamazsam, ailem ya da arkadaşlarım ne der? Çok eksiğim var. Çok az zaman kaldı' gibi şeyleri düşünmek yerine hedefe odaklandığınızda kısa sürede neleri başarabileceğinizi düşünün. Eksik konularınızın neler olduğunu tespit ederek çalışma sürecinizi nasıl daha verimli hale getireceğinizi planlayın" ifadelerini kullandı.



"ÇOCUKLARIN YANINDA STRES YARATAN TARTIŞMALARDAN UZAK DURUN"

Durak, bu dönemde ebeveynlere düşen görevleri ise şöyle sıraladı: "Çocukların rutinini bozmamaya özen gösterin. Onların çalışma, uyku, dinlenme, yürüyüş yapmak gibi faaliyetlerini düzenlemelerine destek olun. 'Şunu yap, bunu hala yapmadın mı?' gibi olumsuz yönergelerle sorgulama yapmayın. Stres yaratacak konuşmalardan, tartışmalardan uzak durun. Sakin kalıp, çocuklarınıza yanlarında olduğunuzu hissettirin."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı
Öğretmenlere tiyatro eğitimi
Öğretmenlere tiyatro eğitimi
'ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk Öğrenci Listesi' açıklandı
'ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk Öğrenci Listesi' açıklandı
İstanbul Aydın Üniversitesi'nde 23 pilot bröve alarak mezun oldu
İstanbul Aydın Üniversitesi'nde 23 pilot bröve alarak mezun oldu
Son Haberler
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa...
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e...
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
Yapay mera projesi ile kaliteli ve ucuz et üretimi hedefleniyor
Yapay mera projesi ile kaliteli ve ucuz et üretimi hedefleniyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.