• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. DEM Parti'li Doğan: Öcalan'ın doğrudan iletişim kuracağı koşulların oluşturulması elzem
Siyaset
Yayınlanma: 07 Mayıs 2026 - 13:55
Güncelleme: 07 Mayıs 2026 - 13:55

DEM Parti'li Doğan: Öcalan'ın doğrudan iletişim kuracağı koşulların oluşturulması elzem

Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)- DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 1 ayı aşkın süredir DEM Parti İmralı heyetinin Öcalan ile görüşemediğini söyleyerek, "Kendisinin doğrudan iletişim kuracağı koşulların oluşturulmasının çok elzem olduğunu düşünüyoruz" dedi

Siyaset
07 Mayıs 2026 - 13:55
Güncelleme: 07 Mayıs 2026 - 13:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DEM Parti'li Doğan: Öcalan'ın doğrudan iletişim kuracağı koşulların oluşturulması elzem
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 1 ayı aşkın süredir DEM Parti İmralı heyetinin Öcalan ile görüşemediğini söyleyerek, "Kendisinin doğrudan iletişim kuracağı koşulların oluşturulmasının çok elzem olduğunu düşünüyoruz" dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu gündemine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için statü önerisine ilişkin, "Biz en başından beri şunu tespit ettik ve kamuoyuyla paylaştık; barış için resmiyet kazanmış, yani yasal güvencelerle çerçevelenmiş bir demokratik muhataplık zemininin oluşturulması kritik bir önem taşıyor. Hem barışın inşası için hem demokratik siyaset alanının açılması için ana aktör olan Öcalan'ın hukuken ve ana aktörlüğünü değerlendirebileceği koşulların oluşturulması bizim açımızdan çok kritik bir önemde" ifadelerini kullandı.

'GECİKME ENDİŞELERİ ARTIRIYOR'

Doğan, süreçte belirsizlikler, zorluklar, gecikme olduğunu savunarak, "Bu gecikme endişeleri artırıyor. Tüm bunlara rağmen bu süreç çok kıymetli. Yaklaşım da bu şekilde olmalı. Yasal düzenlemelerle ilgili gecikme var. Silahları yakarak imha edenlerden biri yönetici kadrodan Bese Hozat'tı. Bazı siyasiler 'Keşke dönebilselerdi' dediler. Ama dönemediler; çünkü dönüşlerini sağlayacak hukuki zemin yoktu. 11 Temmuz'da bunun üzerinden 1 yıl geçmiş olacak. Hala yasal düzenlemeler konusunda gecikmenin daha fazla olmaması konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Temennimiz bu aşamanın hızlı biçimde ilerlemesi, kategorik olmayan, kapsayıcı, bütüncül bir yasanın oluşturulması. Bir ayı aşkın süredir DEM Parti İmralı heyetinin Öcalan ile görüşemiyor olması hem kamuoyunda endişe yaratıyor hem de farklı soruların belirmesine neden oluyor. Biz bir an önce Öcalan ile yapılması gereken görüşmelerin gerçekleştirilmesini diliyoruz ve bunun da hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca kendisinin doğrudan iletişim kuracağı koşulların oluşturulmasının çok elzem olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

İSİM VE LOGO DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI

Doğan, partinin 'yenilenme kongresi'nde isim ve logo değişikliği olacağı yönündeki iddialara ilişkin, "Bir yenilenmeden bahsediyoruz. Bütün bunları konferanslarda değerlendiriyoruz. Bu sorularla ilgili konferanslarda tartışmadan ne ismimizle ne logomuzla ilgili yanıt vermek mümkün değil. Bu konuyla ilgili çıkan manipülatif haberlere lütfen itibar etmeyiniz. Bu konularla ilgili alınmış kararlar yoktur. Çünkü bunlar konferanslarda tartışılacak" dedi.

'YASAL ÇERÇEVE TASLAĞIMIZ VAR'

Doğan, yasal adımlarla ilgili taslak hazırlığına ilişkin, "Yasal adımlar bu süreci hukuken güvenceye kavuşturacak adımlar. Yasa olmadan sürecin ilerlemediğini, durağan hale geldiğini kamuoyu tespit ediyor, bırakın bizim tespit etmemizi. Bu zorlukların aşılması gerekiyor. Elbette bir yasal çerçevenin oluşturulması gerekiyor. Yasal çerçevesiyle ilgili hazırlıklarımız elbette var. Bizim bu konuda bir çalışmamız var, bir taslağımız var" diye konuştu.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Son Haberler
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Dünyayı gezip Bursa’daki evini müzeye çevirdi!
Dünyayı gezip Bursa’daki evini müzeye çevirdi!
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
Seyyanen zam gündemde
Seyyanen zam gündemde
Sapanca Gölü'nde su seviyesi yükseldi
Sapanca Gölü'nde su seviyesi yükseldi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.