• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:33
Niğde'de zincirleme kaza: 10 yaralı
01:19
Mersin'de üst aramasında polislerin 'kötü muamelesi' iddiasına soruşturma
01:15
Ticari araç takla attı: 2 yaralı
01:15
Gaziosmanpaşa'da gecekondu alev alev yandı
01:08
TBMM Genel Kurulu'nda, emniyet teşkilatına ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin ilk 6 maddesi kabul edildi
01:03
Gaziosmanpaşa'da motosikletli şüphelinin silahlı saldırısında yaralandı; iş yerine sığındı
00:33
Kağıthane'de yıkım sırasında yanındaki binalar hasar gördü; 2 bina tahliye edildi
00:08
AKINCI TİHA, BOZOK Lazer Güdümlü Mühimmat atış testini başarıyla tamamladı
00:03
Motosikletle hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. DeFacto, globalleşme atağında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'yla güçlerini birleştirdi
Ekonomi
Yayınlanma: 20 Ocak 2023 - 09:46

DeFacto, globalleşme atağında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'yla güçlerini birleştirdi

DeFacto Üst Yöneticisi İhsan Ateş: - "Yepyeni bir kıtaya 2023 yılının ilk çeyreğinde gireceğiz. Avustralya operasyonumuza kıtanın en önemli online satış kanalları ile başlıyoruz. Kurulduğumuz ilk günden bu yana, ülkemizin gururu olan global bir marka yaratma gayesiyle çalıştık. Bu vizyonla, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 ülkeye DeFacto markasını taşıyacağız ve 100 yeni mağaza açacağız"

Ekonomi
20 Ocak 2023 - 09:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DeFacto Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Ateş, "Global ölçekteki bu başarımız Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla yollarımızı kesiştirdi ve buradan gelecek kaynakla farklı pazarlara yatırım yaparak yurt dışı pazarlardan elde ettiğimiz ciroyu yüzde 70’e çıkaracağız. Avrupa’da elde ettiğimiz başarıyı daha da artırıp büyümemizi sürdüreceğiz." dedi.

5 kıtada 93 ülkede faaliyet gösteren global moda markası DeFacto, önemli bir ortaklığa imza atarak Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile güçlerini birleştirdi. DeFacto yöneticileri ve EBRD yetkililerinin katıldığı imza töreni, EBRD İstanbul Ofisi'nde gerçekleşti.

1,1 milyar TL’lik yatırımla şirketin azınlık hisselerini alan EBRD, şirketin globalleşme atağında sürdürülebilir kalkınma vizyonuyla markaya değer katacak.

İmza töreninde konuşan DeFacto CEO’su İhsan Ateş, EBRD'nin söz konusu yatırımının DeFacto’ya ve büyüme potansiyellerine duyulan güvenin en somut göstergelerinden biri olduğunu ifade ederek, "Bu ortaklığın gücüyle büyük mesafe kat ettiğimiz yurt dışı büyümemizin ivmesini daha da hızlandıracak, 2027 yılında 180 ülkede olacağız." diye konuştu.

EBRD ile yaptıkları ortaklığın sadece DeFacto için değil perakende sektörü için de oldukça önemli bir adım olduğunu vurgulayan Ateş, "Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya ve Güney ve Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren EBRD, sağlam finansal yapısı ve sürdürülebilirliği odağına yerleştiren kurumlarla iş ortaklığı yapıyor. Bu ortaklık DeFacto’nun uzun yıllardır globalleşme yolunda gösterdiği başarının en somut göstergelerinden biridir." dedi.

Ateş, aldıkları güçle yurt dışı büyüme ivmesini daha da hızlandıracaklarının altını çizerek, bu başarıda bugüne kadar katkı sağlayan tüm DeFacto çalışanları ve iş ortaklarına teşekkür etti.

2022 yılında bir önceki yıla göre iki kattan fazla büyüdüklerini, yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini belirten Ateş, "Hem ülkemizde hem de yurt dışında satış gelirlerimizi katladık. Yeni ülkelere giriş yapıp, mağaza sayımızı sürekli artırdık. Global ölçekteki bu başarımız Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’yla yollarımızı kesiştirdi ve buradan gelecek kaynakla farklı pazarlara yatırım yaparak yurt dışı pazarlardan elde ettiğimiz ciroyu yüzde 70’e çıkaracağız. Avrupa’da elde ettiğimiz başarıyı daha da artırıp büyümemizi sürdüreceğiz." açıklamasını yaptı.

- "Güney Amerika kıtasında olgunluk seviyemizi artıracağı"

Ateş, 2022 yılında 11 yeni ülkeye girdiklerini, Türkmenistan, Kamerun ve Kongo’da ilk mağazalarını açtıklarını aktararak, pazar yerleri iş birlikleriyle Endonezya, Şili, Hindistan, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Litvanya ve Güney Afrika ülkelerinde satışa başladıklarını dile getirdi.

2023 yılında Dubai, Suudi Arabistan, Libya, Cezayir, Angola, Ruanda ve Mauritius Adası’na mağaza açacaklarını kaydeden Ateş, "Güney Amerika’da tüm kıtada önemli iş birlikteliklerine imza attık. Meksika ile başlayan yolculuğumuzu, Arjantin, Brezilya ve Şili’ye taşıdık. 2023’ün ortasına kadar Güney Amerika kıtasında olgunluk seviyemizi artıracağız ve Kolombiya, Peru bu yıl yeni odak ülkelerimiz olacak.

Yepyeni bir kıtaya 2023 yılının ilk çeyreğinde gireceğiz. Avustralya operasyonumuza kıtanın en önemli online satış kanalları ile başlıyoruz. Kurulduğumuz ilk günden bu yana, ülkemizin gururu olan global bir marka yaratma gayesiyle çalıştık. Bu vizyonla, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 ülkeye DeFacto markasını taşıyacağız ve 100 yeni mağaza açacağız." diye konuştu.

Ateş, markanın finansalları, operasyonel gücü ve çevik organizasyonel yapısıyla her dönem yatırımcıların dikkatini çektiğini belirterek, "Yatırımcı konusunda her zaman titiz davrandık. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın sürdürülebilirlik, kapsayıcılık ve çeşitlilik iş modeline gösterdiği hassasiyet, DeFacto’nun da DNA’sını oluşturan en önemli parçalar. DeFacto’nun kuruluş felsefesi ve değerleri; ekosisteme saygılı üretim, dünyayı ve doğal kaynakları koruma, insana değer katma ve toplumsal meseleler karşısında duyarlı ve şeffaf bir duruşa dayalı." ifadelerini kullandı.

- "BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz"

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni baz alan bir sürdürülebilirlik anlayışına sahip olduklarını aktaran Ateş, Global Compact’ı sektörde ilk olarak imzalayan iki markadan biri konumunda olduklarını kaydetti.

Ateş, Better Cotton Initiative’e üye olduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Çalışanlarımızın yaklaşık yüzde 60’ı kadınlardan oluşuyor ve 2015‘ten bu yana 'Mutlu Kadın Hareketi' ile de toplumsal cinsiyet eşitliğine yatırım yapıyoruz. Yine bu kapsamda BM Kadını Güçlendirme İlkeleri’nin (WEPs) imzacısıyız.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunan, kadın istihdamını artırmaya ve kadınların hayallerinin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan ‘Kumaştan Hayaller’ projemizle, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz."

- "Dünyada adından söz ettiren bir marka olacağız"

Ateş, global bir marka olarak dünyanın dört bir yanındaki müşterilere dokunurken, tüm iş süreçlerinde gezegenin geleceğini düşünerek hassasiyetle yaklaştıklarını kaydetti.

Gündemlerinin en önemli diğer maddesinin ise çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim yapmak olduğunu aktaran Ateş, "Üretim ve üretim süreçlerine yönelik AR-GE çalışmalarımızı da 2050 yılında ‘iklim pozitif’ marka olacak şekilde planladık. 2030’a kadar koleksiyonlarımızın yüzde 90’ının sürdürülebilir olmasını sağlayacak inovasyonlar geliştiriyoruz. Hem yapacağımız yatırımlar hem de kapsayıcılık, çeşitlilik ve sürdürülebilirlik temelli iş yapış modelimizle dünyada adından söz ettiren bir marka olacağız." dedi.

EBRD Türkiye Başkan Vekili Hande Işlak ise EBRD'nin Türkiye’deki sermaye piyasalarının daha dayanıklı ve küresel hale gelmesi, çeşitliliğin artırılması için gerçekleşecek çabaları desteklemeye devam ettiğini söyledi.

Işlak, "DeFacto ile ortaklığımızın bu konuda önemli bir adım olacağına inanıyorum. DeFacto hem sektör hem de ülke için ilham verici bir örnek olma potansiyeli taşıyor ve EBRD olarak, bu yolculukta şirketin hem eşitlik hem kapsayıcılık politikalarını güçlendirecek bu yatırıma destek vermekten mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Bayraktar, DEİK heyetini kabul etti
Bakan Bayraktar, DEİK heyetini kabul etti
İş Bankası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası iş birliği protokolü imzaladı
İş Bankası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası iş birliği protokolü imzaladı
Cevdet Yılmaz: Önemli kazançlar sağlayacağımız bir döneme giriyoruz
Cevdet Yılmaz: Önemli kazançlar sağlayacağımız bir döneme giriyoruz
Ankara'da Türkiye-Burindi 1'inci Dönem KEK Toplantısı gerçekleştirildi
Ankara'da Türkiye-Burindi 1'inci Dönem KEK Toplantısı gerçekleştirildi
Son Haberler
Niğde'de zincirleme kaza: 10 yaralı
Niğde'de zincirleme kaza: 10 yaralı
Mersin'de üst aramasında polislerin 'kötü muamelesi' iddiasına soruşturma
Mersin'de üst aramasında polislerin 'kötü muamelesi' iddiasına...
Ticari araç takla attı: 2 yaralı
Ticari araç takla attı: 2 yaralı
Gaziosmanpaşa'da gecekondu alev alev yandı
Gaziosmanpaşa'da gecekondu alev alev yandı
TBMM Genel Kurulu'nda, emniyet teşkilatına ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin ilk 6 maddesi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda, emniyet teşkilatına ilişkin düzenlemeleri...
Görme engelli Mehmet Erik yaşadıkları zorlukları anlattı
Görme engelli Mehmet Erik yaşadıkları zorlukları anlattı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.