• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:25
Çekmeköy'de hafif ticari araç ağaçlık alana uçtu: 2 yaralı
08:11
Milli takım, dünya kupasına veda etti
07:38
A Milli Futbol Takımı'nın Paraguay maçı Yedikule Hisarı'nda izlendi Fotoğraf eklendi
07:27
Edirne Sarayiçi'nde milli maç heyecanı
03:49
Park halindeki TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü
00:27
Bakan Güler, Kamerun Milli Günü resepsiyonuna katıldı
00:17
Edirne'deki tefecilik operasyonunda 6 tutuklama
00:13
4 yaşındaki oğlunu kucağına alıp 8'inci kattan atlayan anne öldü, çocuğu yaşam mücadelesi veriyor
00:04
Bakan Güler, Kamerun Milli Günü resepsiyonuna katıldı
00:00
Hatay'da ayrılma kararı alan nişanlısı ile babasını öldürdü
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. DeFacto, 2021 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı
Ekonomi
Yayınlanma: 12 Ocak 2023 - 17:44

DeFacto, 2021 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı

DeFacto CEO'su İhsan Ateş: - "Gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız yatırımlarımız ile Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na doğrudan katkıda bulunurken, hem ülkemiz hem de faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde sürdürülebilir gelişmelere değer katıyoruz. 2050 yılında emisyonlarımızı sıfırlayarak 'İklim Pozitif' marka olmayı taahhüt ediyoruz"

Ekonomi
12 Ocak 2023 - 17:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DeFacto, bu yıl 7. kez hazırladığı Sürdürülebilirlik Raporu ile sürdürülebilirlik çatısı altında elde ettiği başarıları ve geleceğe yönelik stratejilerini açıkladı.

DeFacto'dan yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilirlik çatısı altında yaptığı çalışmalarla hazır giyim sektörüne öncülük eden şirket, bu alanda elde ettiği başarıları şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DeFacto Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Ateş, 2021 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınlayan DeFacto'nun global bir marka olarak "ulaşılabilir moda" anlayışı ile Türkiye'de ve dünyada büyümesini sürdürürken, çevreye ve topluma saygılı bir şekilde üretim ve tedarik zincirine sahip olduğunu belirterek, "Gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız yatırımlarımız ile Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na doğrudan katkıda bulunurken, hem ülkemiz hem de faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde sürdürülebilir gelişmelere değer katıyoruz." ifadelerini kullandı.

DeFacto'nun uzun yıllardır üretiminde sürdürülebilir malzemeler kullandığını bildiren Ateş, tedarik zincirinde şeffaflığın ve ürünlerin geri dönüştürülmesini sağlayan uygulamalar ile gelecek nesilleri korumayı hedefleyen stratejiler belirlediklerini aktardı.

Ateş, "Finansal gücümüz, uzun vadeli yaklaşımımız ve moda endüstrisinin döngüsel olma yolundaki değişimine öncülük etme motivasyonumuz, bize teknolojiye ve sürdürülebilir inisiyatiflerdeki yeniliklere yatırım yapmak için cesaret veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "2050 yılında emisyonlarımızı sıfırlayarak 'İklim Pozitif' marka olmayı taahhüt ediyoruz"

2030 hedefleri arasında hazır giyim koleksiyonlarının yüzde 90'ının sürdürülebilir olmasını ve karbon ayak izini yüzde 55 oranında azaltmayı hedeflediklerini belirten Ateş, "Gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız yatırımlarımız ile Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na doğrudan katkıda bulunurken, hem ülkemiz hem de faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde sürdürülebilir gelişmelere değer katıyoruz. 2050 yılında emisyonlarımızı sıfırlayarak 'İklim Pozitif' marka olmayı taahhüt ediyoruz." ifadelerini kullandı.

DeFacto'nun odak noktasının çevresel sürdürülebilirlik olduğunu aktaran Ateş, hem Türkiye'de hem de globaldeki mağaza sayılarını artırmalarına karşın enerji yoğunluğunu azaltmayı başardıklarını vurguladı.

Ateş, "2015 yılından bu yana doğal kaynakları koruma ve bilinçli tüketim anlayışımızla Türkiye mağaza elektrik tüketim yoğunluğunda yüzde 36'lık tasarruf sağladık. Ayrıca, su tasarruflu denim projeleri ile uyguladığımız yeni teknoloji yıkama yöntemleriyle 2021 yılında 14 bin 209 adet denimde 733 bin 588 litre su tasarrufu ile ortalama yüzde 75'lik tasarruf sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

- "Kadınlara iş hayatında verdiğimiz desteğin altını kalın çizgilerle çiziyoruz"

Daha güçlü bir ekonomi ve toplumsal refahın kadınların iş hayatında ve sosyal alanda daha fazla var olmasıyla mümkün olduğuna inandıklarını belirten Ateş, şunları kaydetti:

"Kadın çalışanlarımızı daha görünür kılmak üzere başlattığımız, sektörümüzde bir ilk olma ayrıcalığına sahip 'Mutlu Kadın Hareketi', Türkiye'de ve dünyada iş dünyasına ilham oluyor. DeFacto'da kadın çalışanlarımız doğum yapmaları durumunda yasal haklarına ek olarak 'Mutlu Kadın Hareketi' kapsamında 3 ay ücretsiz izin kullanma hakkına sahipler. Aynı zamanda BM Kadını Güçlendirme İlkeleri'ni (WEPs) ilk imzalayan markalardan biri olarak kadınlara iş hayatında verdiğimiz desteğin altını kalın çizgilerle çiziyoruz."

Sürdürülebilirlik çatısı altında cinsiyet eşitliliğine önem veren DeFacto'da çalışanların yüzde 59'unu kadınlar oluşturuyor.

2021'de 5 kıtada toplam 93 ülkede faaliyet gösteren DeFacto, 2021'e kadar Doğal Kalp Ben, Elma Derisi Aksesuar ve Ayakkabı Koleksiyonu gibi sürdürülebilir projeler gerçekleştiren global moda markası olarak, 2023, 2030 ve 2050 yılı olmak üzere üç farklı sürdürülebilirlik hedefi belirleyerek sürdürülebilir koleksiyonlarına yenilerini eklemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

DeFacto'nun 2023 hedefleri arasında ham maddelerinde yüzde 20 pamuk ve geri dönüştürülmüş polyester kullanmak, alışveriş çantalarının, karton, kağıt ve diğer ambalajlarının yüzde 100'ünün geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir olmasını sağlamak yer alıyor.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Bayraktar: Güneş enerjisi, en büyük tekil kaynak haline gelecek
Bakan Bayraktar: Güneş enerjisi, en büyük tekil kaynak haline gelecek
Bakan Bolat: Türkiye-Almanya ticaretini 50 milyar doların üzerine çıkaracağız
Bakan Bolat: Türkiye-Almanya ticaretini 50 milyar doların üzerine çıkaracağız
SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu, Gana Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisini ziyaret etti
SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu, Gana Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisini ziyaret etti
Erdemir'den 61'inci yıl dönümüne özel tören
Erdemir'den 61'inci yıl dönümüne özel tören
Son Haberler
Çekmeköy'de hafif ticari araç ağaçlık alana uçtu: 2 yaralı
Çekmeköy'de hafif ticari araç ağaçlık alana uçtu: 2 yaralı
Milli takım, dünya kupasına veda etti
Milli takım, dünya kupasına veda etti
Bursa’da YKS öncesi sessizlik ve huzur denetimi
Bursa’da YKS öncesi sessizlik ve huzur denetimi
Galatasaray’dan Bursaspor’a sürpriz isim!
Galatasaray’dan Bursaspor’a sürpriz isim!
A Milli Futbol Takımı'nın Paraguay maçı Yedikule Hisarı'nda izlendi Fotoğraf eklendi
A Milli Futbol Takımı'nın Paraguay maçı Yedikule Hisarı'nda...
TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi
TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Parti'nin grup önerileri kabul edilmedi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.