• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dalış turizminde bir ilk Balıkesir'de gerçekleştirilecek
Ekonomi
Yayınlanma: 13 Kasım 2021 - 09:34
Güncelleme: 13 Kasım 2021 - 09:40

Dalış turizminde bir ilk Balıkesir'de gerçekleştirilecek

Eşsiz sahillere sahip Balıkesir'in kıyı ilçelerinde turizmi canlandırmak için çalışmalar artarak devam ediyor. Balıkesir'i anlatan heykeller Gömeç'te dalış turizmine katkı sunacak

Ekonomi
13 Kasım 2021 - 09:34
Güncelleme: 13 Kasım 2021 - 09:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dalış turizminde bir ilk Balıkesir'de gerçekleştirilecek
Eşsiz sahillere sahip Balıkesir’in kıyı ilçelerinde turizmi canlandırmak için çalışmalar artarak devam ediyor. Balıkesir’i anlatan heykeller Gömeç’te dalış turizmine katkı sunacak
Sahil şeridinin parlayan incisi Gömeç ilçesinde alt yapı, yenileme, sahil şeridi düzenleme çalışmalarının yanı sıra dalış turizmine de canlılık kazandıracak bir proje hayata geçiriliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Belediyesi, Marmara Adalar Belediyesi, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, Burhaniye ticaret odası işbirliği ile hazırlanan Balıkesir’i anlatan heykeller dalış turizmine katkı sunmak adına su altıyla buluşmak için gün sayıyor.
Marmara mermerinden Balıkesir’i anlatan heykeller dalış turizmine katkı sağlayacak
Marmara Adalar Belediyesi tarafından verilen doğal mermerlerden yapılan ve Balıkesir’in değerlerini anlatan heykeller bilimsel araştırmalar ışığında belirlenen resiflere yerleştirerek dalış alanları oluşturulacak. Uzun yıllar dayanma özelliğine sahip heykeller su altında dalgıçlar için fotoğraf çekilme alanları oluşturacağı gibi bölgedeki balık popülasyonunu da arttıracağı düşünülüyor.
Gömeç’ i her alanda geliştirmek istediklerini, özellikle dalış turizmini arttırarak sahil şeridine yeni bir soluk kazandırmak istediklerini belirten Gömeç belediye başkanı Mehmet İrem Hiram “ Heykellerin amacı, biz bu heykelleri yapıp denize gömmek istiyoruz. Bizim hayalimiz bu. Bizim bütün heykellerimizde bunu göreceksiniz. Biz bunu deniz altına attığımız zaman, dalgıcın heykelin yanında fotoğraf çekilmesi için ona bir bahane, bir yol göstermemiz lazım. Dikkat ederseniz tüm heykellerimiz Balıkesir’i anlatıyor. Sonuç olarak amaç turizm. Türkiye’de bir ilk olduğundan eminim, muhtemelen Dünya’da da bir ilktir. Biz bu heykelleri gerçek Marmara mermerinden yaptık. Marmara Belediyesi sağ olsun heykelleri bize hediye etti. Bunlar denizde asla zarar görmeyecek, binlerce sene kalacak eserler. “ dedi.
Heykeller bilimsel olarak çalışılmış alanlara yerleştirilecek
Heykellerin bilimsel araştırmalar ışığında tespit edilen bölgelere yerleştirileceğini belirten Hiram
“Ege üniversitesi ilk yapay resif çalışmasında buradaki akıntıları, akıntıların içeriğini, deniz altı topografyasının kumla değişmesini, deniz altı çayırlarının yapısını inceleyip güzel bir çalışma yapmış. Yapay resifleri nereye koymamız gerektiği konusunda da bize yer gösterdi. Bilimsel olarak çalışılmış yerler gösterdi. Biz de heykellerimizi böyle iki yapay resifin arasına koyacağız. Böyle yaparak dalgıçlara eşlik edecek Balık sayısının da epeyce artmış olacağını ümit ediyoruz. “ dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin de büyük önem verdiği proje kapsamında ortaya çıkan eserler Gömeç sahil bandında oluşturulan açık alanda sergileniyor. Vatandaşların ve ziyaretçilerin görmesi için belirli bir süre bu alanda sergilenecek heykeller çalışmalar tamamlandığında da hummalı bir çalışma sonrasında heykeller su altına yerleştirilecek.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Seyyanen zam gündemde
Seyyanen zam gündemde
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Altın ve gümüşte sert düşüş! Gram altın 6 bin 338 TL'ye geriledi
Altın ve gümüşte sert düşüş! Gram altın 6 bin 338 TL'ye geriledi
Son Haberler
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı...
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Türkiye'de şirket müzeciliğinde bir ilk
Türkiye'de şirket müzeciliğinde bir ilk

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.