• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:21
İran: Yaptırımlar kaldırıldı ve petrolü yüzde 20 daha pahalı satıyoruz
09:18
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu bulundu; 2 şüpheli tutuklandı
09:16
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
09:16
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
08:54
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
08:47
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
08:39
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
08:33
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanlığı'ndan Merkel'e çok sert cevap !!!
Siyaset
Yayınlanma: 09 Mart 2017 - 16:21
Güncelleme: 10 Mart 2017 - 14:01

Cumhurbaşkanlığı'ndan Merkel'e çok sert cevap !!!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Siyaset
09 Mart 2017 - 16:21
Güncelleme: 10 Mart 2017 - 14:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanlığı'ndan Merkel'e çok sert cevap !!!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in "Türkiye ile derin görüş ayrılığı var" sözleri için, "Merkel haklı, bazı konularda derin görüş ayrılıkları var, mesela terörle mücadele konusunda. Asıl üzücü olan Almanya'nın, Türkiye'nin AB üyeliği sürecini tıkmasıdır. Asıl üzücü olan Erdoğan karşıtlığının körüklenmesidir" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Sözcü İbrahim Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye’nin Cerablus’tan Azez, Dabık ve şimdi El Bab’ı da kapsayan bölgeye yaptığı harekatın DEAŞ’la mücadelenin nasıl yapılması gerektiğine dair çok net bir modeli ortaya koyduğunu söyledi.

Rakka planı
ABD’li muhatapların Türkiye’nin Rakka planını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Kalın, Türkiye’nin Suriye’de DEAŞ terör örgütü ile mücadele konusunda baştan beri ortaya koyduğu bir prensip olduğunu, Obama yönetimi ile anlaşılamayan konulardan bir tanesinin de bu olduğunu ifade etti. Bu prensibin de terör örgütleri ile ancak doğru aktörler üzerinden mücadele edilmesi konusu olduğunun altını çizen Kalın, “Fırat Kalkanı Harekatı ile Türkiye’nin başlattığı Cerablus’tan Azez, Dabık ve şimdi El Bab’ı da kapsayan bölgeyi kapsayan harekat aslında bu mücadelenin nasıl yapılması gerektiğine dair çok net bir örneği, modeli ortaya koymuştur. PKK’nın uzantısı olan YPG-PYD gibi terör örgütleri üzerinden DEAŞ ile mücadele etmeye çalışmak ancak kendi ayağınıza kurşun sıkmak olur. Bugün Amerikan yönetimi içinde birkaç farklı görüşün olduğunu görüyoruz. Bir tarafta ‘Türkiye’nin hassasiyetlerini dikkate alalım’ diyorlar ama öbür tarafta da PYD-YPG üzerinden yürütülen operasyonların devam ettirilmesi için bir çabanın devam ettiğini görüyoruz” diye konuştu.

Şuan itibariyle Rakka operasyonunun nasıl, kimle, hangi gruplarla yapılacağı konusunda verilmiş nihai bir karar olmadığını belirten Kalın, “Bizim teklifimiz ortada, daha önce bize söz verildiği gibi kamuoyuna da ilan edildiği gibi YPG-PYD unsurlarının mutlaka Mümbiç’ten çıkması ve Fırat’ın doğusuna geçmesi gerekir. Eğer Suriye’nin toprak bütünlüğünden bahsediyorsak, Suriye’deki farklı grupların arasında bir etnik çatışma ya da benzeri bir kargaşanın çıkmamasını arzu ediyorsak bunun için yapılması gerekenler açıktır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Kürtlere karşı tavır aldığı, Kürtlerin kazanımlarını engellemeye çalıştığı yönünde karalama kampanyaları yapıldığını belirten Kalın, “Türkiye’nin Kürtlerle bir sorunu yoktur. Türkiye’nin kavgası, mücadelesi terör örgütleriyledir. Kürtleri temsil ettiğini iddia eden ama neticede bir terör örgütü olmaktan başka bir şey olmayan örgütledir. Bu PKK, PYD için böyledir. Biz PYD’nin Suriye’de nasıl kurulduğunu biliyoruz. Zaman zaman bazı Amerikalı yetkililerin, dün de buna benzer bir açıklama yaptılar, ‘PKK ile YPG aynı şey değildir, aralarında fark vardır’ gibi cümleler sarfettiklerini görüyoruz. Bu söylediklerinin doğru olmadığını kendileri de biliyorlar. Çünkü daha 1 yıl öncesine kadar Amerika’nın bütün resmi istihbarat raporlarında, hatta kamuoyu ile paylaştıkları raporlarda PYD-YPG’nin PKK’nın Suriye uzantısı olduğunu kendileri ifade etmekteydiler” ifadelerini kullandı.

Obama dönemi...
Obama yönetimi döneminde PYD ve YPG’ye çok fazla yatırım yapıldığı için Amerika’nın şuanda geri adım atamadığını belirten Kalın, “Biz alternatifini koyduk, alternatif bir mücadele yöntemi bellidir. Mümbiç’te, Rakka’da nasıl bir terörle mücadele yapılması gerektiği, orada DEAŞ’tan kurtulduktan sonra bölgenin nasıl, kimler tarafından yönetilmesi gerektiği konusunda çok açıktır. Bu konuda müzakereler devam ediyor. Umarız burada hem Türkiye’nin önceliklerini, hassasiyetlerini dikkate alan hem de Suriye’de terörle mücadeleyi başarılı kılacak bir model üzerinde anlaşma imkanımız olur” açıklamasında bulundu.

Terörle mücadele bağlamında Irak ayağının çok önemli olduğunu kaydeden Kalın, Musul’un DEAŞ’tan temizlenmesi için önemli bir mücadele yürütüldüğünü söyledi. Kalın, “Biz de hem Başika kampı üzerinden hem de diğer araçlar vesilesiyle destek olmaya devam ediyoruz. Musul’da daha önce Türk Başkonsolosluğu olarak kullanılan binanın DEAŞ’tan kurtarılması da hem önemli hem de sevindirici bir gelişmedir. Bu vesileyle Irak hükümetini tebrik ettiğimizi, bu mücadelede yanlarında olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Terör' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Terör' tartışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim tarihimizde ne soykırım vardır ne katliam vardır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim tarihimizde ne soykırım vardır ne katliam vardır
Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Candansaray: Türkiye'de ruh sağlığıyla ilgili yasal düzenleme olmalı
Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Candansaray: Türkiye'de ruh sağlığıyla ilgili yasal düzenleme olmalı
Bakan Fidan, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Kallas ile bir araya geldi
Bakan Fidan, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Kallas ile bir araya geldi
Son Haberler
İran: Yaptırımlar kaldırıldı ve petrolü yüzde 20 daha pahalı satıyoruz
İran: Yaptırımlar kaldırıldı ve petrolü yüzde 20 daha pahalı...
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu bulundu; 2 şüpheli tutuklandı
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu...
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
Parti üyeliği düşürüldü
Parti üyeliği düşürüldü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.