• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
12:28
Oktay Saral'dan 'İstifa ettim' açıklaması...
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sanatçı Tekcan'ın "Atnağme" adlı sergisinin açılışına katıldı
Siyaset
Yayınlanma: 04 Ocak 2023 - 17:54

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sanatçı Tekcan'ın "Atnağme" adlı sergisinin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sanatçı Süleyman Saim Tekcan'ın eserlerinin yer aldığı "Atnağme" adlı serginin açılışına katıldı

Siyaset
04 Ocak 2023 - 17:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sanatçı Süleyman Saim Tekcan'ın eserlerinin yer aldığı "Atnağme" adlı serginin açılışına katıldı.

Millet Kütüphanesi'ndeki sergiyi sanatçı Tekcan ve yazar Beşir Ayvazoğlu'nun rehberliğinde gezen Oktay'ın yanında eşi Hümeyra Şahin Oktay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da bulundu.

Yağlıboya eserler, gravürler, desenler, bronz heykeller, kaligrafilerden oluşan 45 eseri inceleyen Oktay, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde Millet Kütüphanesindeki ilk etkinliğin ve muhteşem bir serginin yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Oktay, sanatçı Tekcan ve yazar Ayvazoğlu'nun bir araya geldiğinde ortaya bambaşka eserlerin çıktığını belirterek, "Süleyman Saim Tekcan hocamız hem resim hem heykel alanında tartışılmaz, uluslararası boyutta, bizim çok büyük bir değerimiz. Atları ve atlarla birlikte tabii hatları da görüyoruz burada." dedi.

Ata yönelik sevginin ve atın yerinin Türk tarihinde bambaşka olduğuna dikkati çeken Oktay, "At bir değerdir, dosttur, vefadır, kültürdür ama her şeyin ötesinde aslında sizi uzaklara götüren, uzağı yakın eden bir araçtır. Yani bugün çok ileri teknolojiler olsa bile atın yeri sembolik anlamda aynıdır, değeri de aynıdır." ifadelerini kullandı.

Oktay, Türkiye'de ve Türk dünyasında atın konumu ve özelliğini koruduğunu anlatarak, "Bunu hocamızın çizgileriyle bütünleştirince gerçekten aslında bizim kendi insanımızın, medeniyetimizin, aynı zamanda Türk tarihinin de atla olan bütünlüğünü, birleştiriciliğini, dayanışmasını, uyumunu, onu görmüş olduk aslında." dedi.

Serginin, Türkiye Yüzyılı'na ilişkin de bir mesaj verdiği dile getiren Oktay, şöyle konuştu:

"Türkiye Yüzyılı'na girdik. Altyapıyı tamamladığımız ve üstyapıyla ilgili iddialı olarak girdiğimiz bir 2023. Bu uyum içerisinde birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde olduğumuzda, ki böyleyiz ve böyle de devam edecek, Türkiye Yüzyılı bambaşka şeyler getirecek inşallah. Bu sergiye de baktığımızda Cumhuriyetin yüzüncü yılı etkinlikleri çerçevesinde de onu görüyoruz."

Oktay, serginin birkaç ay boyunca açık kalacağını belirterek, tüm vatandaşları sergiye gezmeye davet etti, sergide emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.

Açılışa katılan sanatseverlere, Süleyman Saim Tekcan'ın gravürlerinden oluşan ve özgün metni Beşir Ayvazoğlu tarafından kaleme alınan, Atnağme isimli el yapımı kitap hediye edildi.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Özel’den 7 maddelik çözüm önerisi
Özgür Özel’den 7 maddelik çözüm önerisi
İYİ Parti’li Fakıbaba’dan istifa kararı
İYİ Parti’li Fakıbaba’dan istifa kararı
Dervişoğlu’ndan Fakıbaba’ya tepki
Dervişoğlu’ndan Fakıbaba’ya tepki
Bahçeli: Türkiye'nin hak ve menfaatlerini güçlendiren bir gelişme
Bahçeli: Türkiye'nin hak ve menfaatlerini güçlendiren bir gelişme
Son Haberler
Belediye başkanı isyan etti
Belediye başkanı isyan etti
Mekke İttifakı’ndan Tahran’da kritik buluşma!
Mekke İttifakı’ndan Tahran’da kritik buluşma!
Oktay Saral'dan 'İstifa ettim' açıklaması...
Oktay Saral'dan 'İstifa ettim' açıklaması...
Kırmızı bültenle aranan oyuncu Türkiye'ye getirildi
Kırmızı bültenle aranan oyuncu Türkiye'ye getirildi
Tera Holding’e haciz: 66 milyon liralık işlem başlatıldı
Tera Holding’e haciz: 66 milyon liralık işlem başlatıldı
Batman'da otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Batman'da otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.