• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta kafede vatandaşlarla bir araya geldi
00:34
Bursa'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü: 19 kişi hastaneye kaldırıldı
00:20
Sermaye piyasası soruşturması: Serdar Turhan'ın gözaltı görüntüsü ortaya çıktı
00:12
Otoyolda TIR yanarak kullanılamaz hale geldi
00:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerçeklerle buluşmayan iklim önerileri başarısızlığa mahkumdur
00:12
Sermaye piyasası soruşturması: Emre Alkin'in sağlık kontrolü görüntüsü ortaya çıktı
00:12
Seyir halinde alev alan TIR köprüden düştü
00:03
Bodrum Bölge Liman Başkanı rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı
00:00
Sermaye piyasası soruşturması: Emre Tezmen ve Alper Öztürk'ün ifadeleri ortaya çıktı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Erzurum mitinginde konuştu: (2)
Siyaset
Yayınlanma: 05 Mayıs 2023 - 19:36

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Erzurum mitinginde konuştu: (2)

"Doğal gaz ve petrol arama çalışmalarımıza hem karada hem denizde devam edeceğiz. Enerji bağımsızlığımızı kazanana kadar çalışmayı sürdüreceğiz" - "Artık başkalarından ne silah ne de icazet bekliyoruz. Kendi ürettiğimiz İHA'yla SİHA'yla, Akıncı'yla, ANKA'yla, ATAK'la, Fırtına'yla, Kızılelma'yla nerede terörist varsa başlarını tek tek eziyoruz"

Siyaset
05 Mayıs 2023 - 19:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doğal gaz ve petrol arama çalışmalarımıza hem karada hem denizde devam edeceğiz. Enerji bağımsızlığımızı kazanana kadar çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Erdoğan, partisinin, Erzurum yeni miting alanında düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Erzurum'un kimileri için ancak seçimden seçime hazırlanan, haritadaki yeri ancak sandık ufukta görününce bulunan bir şehir olduğunu söyleyen Erdoğan, "Ama bizim için candır, canandır, yardır, yardan da öte gönlümüzün tacıdır. Biz, Erzurum'un kapısını sadece seçim dönemlerinde çalanlardan değiliz. Biz, Dadaşların halini hatırını yalnızca seçimden seçime soranlardan da değiliz. Birileri Pensilvanya'dan Londra'sına, sağda solda gezerken biz dadaşların misafiri olduk." ifadelerini kullandı.

80 senede yapılamayanı 21 yıla sığdırmayı başardıklarını belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Bunun adı Türkiye Yüzyılı'dır. 21 yılda attığımız adımlarla bu idealimizin altyapısını oluşturduk. Bizden önce ülkemizin yol, hastane, okul, üniversite, spor tesisi sorunları vardı, çözdük. Bizden önce Türkiye'nin üretim sıkıntısı, dışa bağımlılık problemi vardı, giderdik. Bizden önce turizm sadece belli mevsimlerde ve ülkemizin belli illerinde yapılıyordu, yaygınlaştırdık. Bizden önce ekonomisi IMF komiserleriyle yönetilen güçsüz ve zayıf bir Türkiye gerçeği vardı, tamamen değiştirdik."

- "Artık bizim IMF ile ilişiğimiz yok"

Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu nasıl ödediklerini anlatan Erdoğan, "Bunlar ne yaptılar? Gittiler otellerin odalarında CHP'nin bir malum sözcüsü var. Bir de İP'ten bir zamanlar Merkez Bankasında olan kişi var. Birlikte IMF'yle görüşmeler yaptılar. Güya bize akıl veriyorlar, 'IMF'den borç alın' diye. Biz dedik ki 'O kapıyı kapadık'. Artık bizim IMF ile ilişiğimiz yok. O gün bugündür yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Biz bize yeteriz." diye konuştu.

- "Artık başkalarından ne silah ne de icazet bekliyoruz"

Türkiye'nin, AK Parti hükümetlerinden önce terör örgütlerine karşı mücadelede başkalarına muhtaç bir ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, "Hamdolsun buna son verdik mi? Şimdi artık buralarda terör esiyor mu? Artık başkalarından ne silah ne de icazet bekliyoruz. Kendi ürettiğimiz İHA'yla SİHA'yla, Akıncı'yla, ANKA'yla, ATAK'la, Fırtına'yla, Kızılelma'yla nerede terörist varsa başlarını tek tek eziyoruz. Sınırlarımız içinde olduğu gibi Irak ve Suriye'de de bu alçaklara nefes aldırmıyoruz." dedi.

İstanbul'da ağırlanan TCG Anadolu Gemisi'nin 150 bine yakın ziyaretçisinin olduğunu bildiren Erdoğan, "Şimdi de İzmir'e gönderdim. İzmir'de kuyruklardan geçilmiyor. İstedim ki İzmir'de TCG Anadolu'yu bir görsün. Tabii başkaları da görsün." ifadelerini kullandı.

- "Enerji bağımsızlığımızı kazanana kadar çalışmayı sürdüreceğiz"

Karadeniz gazının yanı sıra Gabar'da bulunan petrol ile ülkenin enerji kaynaklarını milletin istifadesine sunduklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"'Ortada gaz maz yok' dedikleri Karadeniz doğal gazını ülkemize getirdik. Vatandaşın emrine verdik. Bu gururu milletimizle paylaşmak için de doğal gazı bir ay ücretsiz yaptık. Bundan sonraki bir yıl boyunca da her ay 25 metreküplük kullanımınız faturanızdan düşülecek. Günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip Gabar petrolümüzü de milletimizle de buluşturacağız. Tabii petrol bulduk deyince birileri hemen kalitesini soruyor. Ben de onlara diyorum ki bizim petrolümüz Erzurum dut pekmezi kıvamında. Yani kalitesiyle, saflığıyla, hamdolsun en üst standartta. Doğal gaz ve petrol arama çalışmalarımıza hem karada hem denizde devam edeceğiz. Enerji bağımsızlığımızı kazanana kadar çalışmayı sürdüreceğiz."

(Sürecek)


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi, TBMM Başkanı Kurtulmuş'u ziyaret etti
Bakan Çiftçi, TBMM Başkanı Kurtulmuş'u ziyaret etti
Özgür Özel: Mansur Yavaş'ın her türlü kararına saygılıyız
Özgür Özel: Mansur Yavaş'ın her türlü kararına saygılıyız
AK Parti'li Uygur: Türkiye'de yeni bir sayfa açılıyor
AK Parti'li Uygur: Türkiye'de yeni bir sayfa açılıyor
Yeni Partili Emir: Yavaş'ın istifası kendi takdiridir
Yeni Partili Emir: Yavaş'ın istifası kendi takdiridir
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta kafede vatandaşlarla bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta kafede vatandaşlarla bir araya...
Bursa'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü: 19 kişi hastaneye kaldırıldı
Bursa'da apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü: 19 kişi...
Sermaye piyasası soruşturması: Serdar Turhan'ın gözaltı görüntüsü ortaya çıktı
Sermaye piyasası soruşturması: Serdar Turhan'ın gözaltı görüntüsü...
Otoyolda TIR yanarak kullanılamaz hale geldi
Otoyolda TIR yanarak kullanılamaz hale geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerçeklerle buluşmayan iklim önerileri başarısızlığa mahkumdur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerçeklerle buluşmayan iklim önerileri başarısızlığa...
Büyükşen çifti cinayeti davasında 3 sanığa 2'şer kez müebbet, 1 sanığa beraat
Büyükşen çifti cinayeti davasında 3 sanığa 2'şer kez müebbet, 1 sanığa beraat

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.