• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yunanistan'ın hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini bekliyoruz"
Siyaset
Yayınlanma: 09 Eylül 2021 - 15:19
Güncelleme: 09 Eylül 2021 - 15:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yunanistan'ın hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini bekliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yunanistan'ın hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini bekliyoruz", başlıklı haberin detayında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Komşumuz Yunanistan'ın hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini, oldu-bittilerden ve tek taraflı eylemlerden kaçınmasını bekliyoruz" dedi.

Siyaset
09 Eylül 2021 - 15:19
Güncelleme: 09 Eylül 2021 - 15:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dokuz Eylül Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi tarafından düzenlenen “Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu’na video mesaj ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’dan Türkiye’nin hak ve menfaatlerine saygı göstermesini istedi.

“Batılı ülkeler Aylan bebeğin dramından gerekli dersi çıkartmamıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atalarımızın ‘Adalar Denizi’ olarak adlandırdığı Ege Denizi tarih boyunca medeniyetlerin kavşak noktasında yer almış, insanlığın ortak kültür havzalarından birisidir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerine şiirler yazılan, şarkılar söylenen bu denizin, işbirliği ve barışın sembolü olması gerekirken son günlerde insani trajedilerle gündeme geldiğini söyledi.

Suriye’de yaklaşık 11 yıldır süren iç savaş ve katliamlardan kaçan birlerce göçmenin Ege Denizi’nde hayatını kaybettiğinin altını çizen Erdoğan, “Bundan 6 yıl önce minik bedeni sahile vuran Aylan bebek, modern dünyanın utanç vesikası olarak hafızalara kazınmıştır. Başta Avrupa olmak üzere batılı ülkeler Aylan bebeğin dramından gerekli dersi çıkartmamıştır. Mültecileri kendi topraklarında güven ve huzur içinde yaşatacak adımların hiç biri atılmamıştır. Türkiye, Suriye kaynaklı düzensiz göçün önlenmesine yönelik verdiği olağanüstü mücadelede tek başına bırakılmıştır. Suriyeli mazlumlara kapanan kapıların, ülkemizde darbe girişiminde bulunmuş, 251 vatandaşımızın kanını dökmüş FETÖ’cü canilere sonuna kadar açılması ise insanlık adına hicap kaynağıdır” diye konuştu.

“Yunanistan’ın hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini bekliyoruz”

Yunanistan’ın, Türkiye’nin iyi niyetli çabalarına anlamlı katkı sunmak yerine maksimalist politikalarına hız verdiğini kaydeden Erdoğan, “Mülteci krizi iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine vesile olabilecekken bu tarihi fırsat Yunanistan’ın uzlaşmaz tutumu sebebi ile heba edilmiştir. Türkiye olarak tarihte olduğu gibi bugün de Ege Denizi’nin gerilim ve çekişmeden ziyade barış ve dostlukla anılmasını arzu ediyoruz. Bu anlayışla şimdiye kadar gerilimi artıran taraf olmamaya özen gösterdik. Deniz yetki alanları, adaların gayri askeri statüsünün ihlali ve navtex ilanları başta olmak üzere komşumuz Yunanistan’ın tansiyonu yükselten adımları karşısında daima suhuletle davrandık. Meselelerimizi diyalog ve müzakere ile çözmeye öncelik verdik. Tarihten ve uluslararası hukuktan doğan meşru haklarımızı sonuna kadar savunurken, diplomasiye alan açmayı asla ihmal etmedik. Bugün de bu müspet tavrımızı koruyoruz. Komşumuz Yunanistan’ın hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini, oldu-bittilerden ve tek taraflı eylemlerden kaçınmasını bekliyoruz. Yunanistan ile hakkaniyete, adalete ve işbirliğine dayalı komşuluk hukukunu gözeten çözül yolları bulacağımıza inanıyorum. Evlatlarımıza çözüm yumağı yerine daha istikrarlı, huzurlu ve güvenli gelecek bırakmak istiyoruz. Bu sempozyumun bizlere bu arayışımızda yol göstereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yunanistan’ın hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini bekliyoruz”" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "09.09.2021" tarihinde "POLİTİKA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "POLİTİKA" haberleri kategorisinde yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yunanistan’ın hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini bekliyoruz” başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Son Haberler
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde "sütyen" krizi
15 Kasım’da başlayacak
15 Kasım’da başlayacak
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların hesabı sorulacak’
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların...
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Van polisi mağdur kadını ziyaret edip KADES'i anlattı
Van polisi mağdur kadını ziyaret edip KADES'i anlattı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.