• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:52
Bekayi: İran'ı, saldırılara karşı kendisini savunduğu için suçlamak sorumsuzca
08:43
Tayland'da barda çıkan yangında 27 kişi hayatını kaybetti
08:22
İran, Hürmüz'den izinsiz geçmeye çalışan 2 gemiye müdahalede bulundu
03:53
Bodrum'da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü
03:15
Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayınına katıldı: (6)
Haberler
Yayınlanma: 19 Nisan 2023 - 02:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayınına katıldı: (6)

"(Nükleer santral ünitesi) Çin ve Kore ile görüşmelerimiz oldu. Yaptığımız görüşmeler neticesinde buralarda da yapacağımız anlaşmayla adımları atacağız" - "Sudan'da yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Bugün Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun kardeşimizle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Sudan'daki iki tarafla da telefonla ayrıca ben de görüşeceğim" - "Anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak, Sudanlıların ülkenin geleceğini birlikte inşa etmeyi sürdürmelerini temenni ediyoruz"

Haberler
19 Nisan 2023 - 02:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nükleer santrale ilişkin, "Çin ve Kore ile görüşmelerimiz oldu. Yaptığımız görüşmeler neticesinde buralarda da yapacağımız anlaşmayla adımları atacağız." dedi.

Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Türkiye'nin nükleer gücüne ilişkin soru üzerine Erdoğan, dört ünite olan nükleer enerjinin ilk merkezini açacaklarını anımsatarak, "Çin ve Kore ile görüşmelerimiz oldu. Yaptığımız görüşmeler neticesinde buralarda da yapacağımız anlaşmayla adımları atacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünyanın en önemli nükleer güçlerinden biri olacağını vurgulayan Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın aynı zamanda enerjinin yüz yılı olacağını söyledi.

- "Batı dünyasının emir verdiği günler geride kaldı"

Nükleer enerji santralinde yüzlerce gencin yetiştiğini bildiren Erdoğan, "Türkiye, artık eski Türkiye değil. Batı dünyasının bize emir verdiği, sadece tüketici olduğumuz günler geride kaldı. Biz, yerli ve milli bir anlayışta küresel alanda varlık göstereceğiz. Bunların devamı inşallah Türkiye'ye sınıf atlatacak." diye konuştu.

Gabar bölgesinde günlük yaklaşık 10 bin varillik petrol üretiminin yapıldığını aktaran Erdoğan, "Burası şimdilik Türkiye'nin en çok üretim yapılan bölgesi. Bu yıl içerisinde hedef 15 ilave kuyu, bunlarla birlikte günlük üretimi 20 bin varile çıkarmak. Diğer kuyularla birlikte yurt içi petrol üretiminde hedefimiz, günlük 100 bin varile çıkmak. Allah'ın iziyle petrolde de dışa bağımlılığımızı adım adım azaltacağız." açıklamasını yaptı.

- "Sudan'da yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz"

Sudan'da yaşanan son gelişmelere ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sudan'da yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Bugün Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun kardeşimizle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Sudan'daki iki tarafla da telefonla ayrıca ben de görüşeceğim. Sayın Tebbun'un onlarla görüşmesini rica ettim. Dedim 'Birlikte bu çalışmayı yapmamızda fayda var.' Çünkü Sudan'daki olay kardeşin kardeşi öldürmesi olayı, buna fırsat vermemek lazım. Türkiye olarak, geçiş sürecini başından bu yana samimiyetle destekledik. Sudan devletinin ve halkının yanında yer aldık. Anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak, Sudanlıların ülkenin geleceğini birlikte inşa etmeyi sürdürmelerini temenni ediyoruz."

- "Sudan'ın barış ve istikrarına her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz"

Tunus'ta da bazı olumsuz gelişmelerin yaşandığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Orada da Gannuşi kardeşimizi ne yazık ki mevcut yönetim aldı. Konuyla ilgili de yine Tebbun ile bir müşterek çalışmanın içerisine girerek şu mübarek ramazan ayında, bayramın arifesinde böyle bir irade ortaya konmasını doğru bulmadığımızı söyledik. Bugün telefon irtibatını gerek Cezayir gerekse Tunus'taki yönetimlerle henüz kuramadık. Temennimiz odur ki aramaya devam edeceğiz. Biz de yarın kendileriyle irtibatımızı kurabilirsek onlara da düşüncelerimizi ileteceğiz. Türkiye olarak Sudan'ın barış ve istikrarına her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Aynı şekilde Tunus'un da 'haram aylar' diye ifade edilen bu ramazan ayında böyle bir irade ortaya konmasını doğru bulmadığımızı yönetimle paylaşacağız."

Ramazan Bayramı namazını Ayasofya Camisi'nde, cuma namazını da Sultanahmet Camisi'nde kılmayı planladığını bildiren Erdoğan, bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde de deprem bölgesinde olacağını belirtti.

İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, bayramlaşmaya giden vatandaşların trafik kurallarına dikkat etmesi uyarısında bulundu.

(Bitti)


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Haluk Levent'ten asistanına skandal talimat iddiası!
Haluk Levent'ten asistanına skandal talimat iddiası!
Dünyaca ünlü otomotiv devinden tarihi hata!
Dünyaca ünlü otomotiv devinden tarihi hata!
Kamu kreşlerinde yeni dönem
Kamu kreşlerinde yeni dönem
Barajlardaki gizli tehlike can almaya devam ediyor!
Barajlardaki gizli tehlike can almaya devam ediyor!
Son Haberler
Bekayi: İran'ı, saldırılara karşı kendisini savunduğu için suçlamak sorumsuzca
Bekayi: İran'ı, saldırılara karşı kendisini savunduğu için...
Haluk Levent'ten asistanına skandal talimat iddiası!
Haluk Levent'ten asistanına skandal talimat iddiası!
Dünyaca ünlü otomotiv devinden tarihi hata!
Dünyaca ünlü otomotiv devinden tarihi hata!
Tayland'da barda çıkan yangında 27 kişi hayatını kaybetti
Tayland'da barda çıkan yangında 27 kişi hayatını kaybetti
Kamu kreşlerinde yeni dönem
Kamu kreşlerinde yeni dönem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayınına katıldı: (5)
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayınına katıldı: (5)

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.