• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Samsun-Ankara YHT projemizi mutlaka hayata geçireceğiz"
Siyaset
Yayınlanma: 04 Ocak 2025 - 16:46
Güncelleme: 05 Ocak 2025 - 16:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Samsun-Ankara YHT projemizi mutlaka hayata geçireceğiz"

Ankara Hızlı Tren (YHT) projemizi mutlaka hayata geçireceğiz" dedi.

Siyaset
04 Ocak 2025 - 16:46
Güncelleme: 05 Ocak 2025 - 16:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Samsun-Ankara YHT projemizi mutlaka hayata geçireceğiz"
Ankara Hızlı Tren (YHT) projemizi mutlaka hayata geçireceğiz" dedi.

AK Parti Samsun 8. Olağan İl Kongresi, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapıldı. Kongrenin açılışında AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Erkan Kandemir, Hamza Dağ, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse birer konuşma yaptı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'daki kongre salonuna son günlerce Gassal dizisiyle yeniden ünlenen Ferdi Tayfur'un yazdığı ve Şahin Kendirci'nin seslendirdiği "İçim Yanar" şarkısı ile çıktı. Erdoğan sahneye çıktığında ise "Men dakka dukka, eden bulur", "Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan" ve "Özgür Filistin İçin Sözümüz Var" pankartları açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına hayatını kaybeden ünlü sanatçı Ferdi Tayfur'a Fatiha okuduktan sonra başladı.

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Burada şu acı gerçeği de tekrar hatırlatmak istiyorum. Biliyorsunuz biz şehrimize ve ülkemize yaptığımız bütün bu yatırımları muhalefetin takoz siyasetine rağmen gerçekleştirdik. CHP Türkiye'de taş üstüne taş koymadığı gibi sadece ve sadece yapılan işi engellemenin peşinde oldu. İsimler ve yönetimler değişse de CHP'nin hizmet düşmanlığı asla değişmiyor. Şimdi çıkmışlar Çorumla birlikte Samsun'un da beklediği hızlı demir yoluna saldırıyorlar. Vekilleriyle, televizyonlarıyla, gazeteleriyle, sosyal medyadaki tetikçileriyle günlerdir demiryolu projesini eleştiriyorlar, karalıyorlar. Kendileri vatandaşa hizmet etmedikleri gibi bizim de hizmet götürmemizi istemiyorlar. Onca yıl geçti ama ulaştırma yatırımlarının bir ülke için ne manaya geldiğini CHP zihniyeti bir türlü anlamadı. İster kara ister demir ister hava yolu olsun yolun medeniyet olduğunu bir türlü kavrayamadı. Yol demenin ulaşım demek, sanayi, turizm, üretim, ticaret, emniyet ve dünya ile bütünleşmek olduğunu idrak edemediler. Vizyonsuzluk ve tembellik bünyelerine öyle nüfus etmiş ki 'istemezük' dışında bir kelime bilmiyorlar. Böyle bir siyaset olur mu? Bir de utanmadan hükümeti yolsuzlukla suçluyorlar. Yolsuzluk, hırsızlık arıyorsanız kendinizi fazla yormayın. Konser faturalarına bakın, para kulelerine bakın. Sayın Özel ve şürekası Ankara'dan gazel okumayı bıraksın Samsun'a Çorum'a gelsin hızlı trene neden karşı olduklarını burada anlatsın. Gelsin Samsunlu vatandaşlarımıza izah etsin. Projeyi mutlaka hayata geçireceğiz. Bunlara bakarak projelerimizden geri adım atmayacağız. 293 kilometre uzunluğundaki Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Demir Yolu Projemizi mutlaka hayata geçireceğiz. Projeyi 120 kilometrelik Kırıkkale-Çorum, 71 kilometrelik Çorum-Merzifon ve 102 kilometrelik Merzifon-Samsun olacak şekilde 3 etapta planladık. Kırıkkale-Çorum kesiminin ihalesini de yılın son gününe yetiştirdik. Proje tamamlandığında Samsun-Ankara arası seyahat süresi 2,5 saate kadar düşecek. Gelemen-Tekkeköy İltisak Hattındaki projedeki çalışmalarda son aşamaya geldik, 2025'te hizmete alacağız. Ayrıca Samsun'dan Sarp'a uzanan Karadeniz Sahil Yolu Projesi ile Ankara ile Karadeniz Bölgesi ve Karadeniz'e sınır olan Gürcistan arasında demiryolu ulaşımı sağlamayı planlıyoruz. Samsun şehir içi tramvay hattı için 2 milyar TL bedelle tramvay araç filosuna ek olarak 10 adet yeni tramvay alacağız. Bu araçların tamamını 2026'ya kadar teslim etmeyi hedefliyoruz. Samsun Şehir Hastanesi'nin raylı sistem bağlantısını sağlayacak tramvay hattını da hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Samsun yatırımları

Samsun'a yapılan yatırımlar ve devam eden projeler hakkında da bilgi veren Erdoğan, "Bugüne kadar Samsun'a şükran borcumuzu hizmet siyaseti ile ödemeye devam ediyoruz. Şehrimize 22 yılda kazandırdığımız eserlerin güncellenmiş değeri 468 milyar TL'yi buluyor. Adalette 8 milyar TL, eğitimde 35 milyar TL, gençlik ve sporda 12 milyar TL, sosyal yardımlarda 79 milyar lira, sağlıkta 15 milyar lira, çevre ve şehircilikte 70 milyar lira ayrıca 8 milyar TL tutarındaki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ulaştırmada 77 milyar TL, tarım ve ormanda 57 milyar TL, sanayi ve teknolojide 5 milyar lira yatırım, 8 milyar TL yatırımlara verilen destek olmak üzere 14 milyar TL. Enerjide 89 milyar TL, kültür ve turizmde 3 milyar TL, çalışma ve sosyal güvenlikte teşviklerle birlikte 11 milyar liralık eser ve hizmeti şehrimize kazandırdık. Toplamda 2 bin 938 yataklı 24 hastane dahil şehrimize 46 adet sağlık tesisi yaptık. 900 yataklı Samsun Şehir ve 350 yataklı Atakum Devlet Hastaneleri ile birlikte toplam 5 sağlık tesisinin inşasına devam ediyoruz. Çevre ve şehircilikte Samsun'da 7 millet bahçesi projemizden 3'ünü hizmete aldık. Ulaştırmada Samsun'u Sinop'a ve Sarp'a bölünmüş yollarla bağlayarak Karadeniz Sahil Yolu'nun bütünlüğünü sağladık. Amasya ve Ankara'yı bölünmüş yol ile bağlayarak Samsun'dan tüm İç Anadolu Bölgesi'ne konforlu ve güvenli ulaşım tesis ettik. Samsun Şehir Hastanesi yolu, Havza Vezirköprü yolu ve Çarşamba Ayvacık yolu gibi 11 karayolu projemizin çalışmaları da devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) istifa eden Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal ve İYİ Parti'den istifa eden Yakakent Belediye Başkanı Şerafettin Aydoğdu'ya AK Parti rozetlerini taktı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
AK Parti'li Sırakaya: Yurt dışındaki millet varlığımız canımızdan bir parçadır
AK Parti'li Sırakaya: Yurt dışındaki millet varlığımız canımızdan bir parçadır
Bakan Fidan, Moro İslam Kurtuluş Cephesi lideri İbrahim ile görüştü
Bakan Fidan, Moro İslam Kurtuluş Cephesi lideri İbrahim ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Şahin köyü sakinleriyle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Şahin köyü sakinleriyle görüştü
Son Haberler
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri...
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
Jandarmanın dur ihtarına uymayarak kaçan plakasız otomobil polise yakalandı
Jandarmanın dur ihtarına uymayarak kaçan plakasız otomobil polise yakalandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.