• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
07:59
Polatlı'da eğlence mekanlarına denetim: 68 gözaltı
05:43
Sarıyer'de otomobil park halindeki 6 araca çarptı: 3 yaralı
03:56
Kartal'da metruk binada çıkan yangın bitişikteki siteye sıçradı
03:30
Kastamonu'da otobüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti
03:18
Beyoğlu'nda eğlence mekanları ve hanutçuluk yapanlara denetim: 20 işletme kapatıldı, 11 kişi yakalandı
02:58
Kırıkkale Belediyesi'ne yönelik rüşvet operasyonunda 3 tutuklama
02:38
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İoanna Kuçuradi için başsağlığı mesajı
00:05
BUDO'nun 8 seferi iptal edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu sabahki eylem, terörün son çırpınışları
Siyaset
Yayınlanma: 01 Ekim 2023 - 15:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu sabahki eylem, terörün son çırpınışları

Siyaset
01 Ekim 2023 - 15:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu sabahki eylem, terörün son çırpınışları

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı terör eylemine ilişkin, "Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine ve ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemesine müsaade etmeyeceğiz. Bu sabah emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde 2 caninin etkisiz hale getirildiği eylem terörün son çırpınışlarıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de 28'inci Dönem 2'nci Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda Genel Kurul'a hitap etti. Erdoğan, yeni yasama yılının ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, "14 ve 28 Mayıs seçimlerinde iradelerini sandığa özgürce yansıtarak demokrasimizin gücüne güç katan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 28'inci dönem milletvekillerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. TBMM'nin ilk başkanı, milli iradenin ilk kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyorum. Hangi ünvanla olursa olsun Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum. Vatan topraklarının müdafaası, devletimizin bekası uğrunda can veren şehitlerimizi yad ediyorum. Rabbi'm tüm şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Bu çatı altında ülkemize, milletimize hizmet verecek tüm milletvekillerimize başarılar diliyorum. Sizlerden milli ülkümüz olan 'Türkiye Yüzyılı'na yakışır fikri eserler bekliyoruz. Milli hazinemizin en büyük mirası burasıdır, bu yüce kurumdur. İlki milli mücadele, ikincisi 15 Temmuz olmak üzere iki kez gazilik payesiyle şereflenmiş olan TBMM'nin tüm parlamentolar içerisinde özel bir kurum olduğunu düşünüyorum" dedi.

'ANAYASANIN 2023 TÜRKİYE'SİNİ TAŞIYAMADIĞI AÇIKTIR'

Cumhuriyetin önünde katedecek epey yol olduğunu ve yapacak çok iş olduğunu belirten Erdoğan, "Kimsesizlerin kimsesi olarak anlatılan Türkiye Cumhuriyeti, 'Türkiye Yüzyılı'nda bu vasfına kavuşacaktır. Topyekun millet ve onun temsilcileri olarak, farklılıklarımızı zenginliğe dönüştürerek sıkı sıkıya sarılmalıyız. Demokrasimizin eksiklerini tamamlayarak, bu anlamda atılacak adımların zeminini oluşturduk. Başbakan ve bakanların idam sehpasına gönderildiği dönemler geride kaldı. Hep birlikte yazdığımız 15 Temmuz destanı, bu bakımdan bir dönüm noktasıdır. Önümüzde yeni bir dönem ve fırsat var; yeni ve sivil bir anayasaya kavuşmaktır bu. Salondaki başkanlık kürsüsünün arkasında yazan, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' sözünün hakkını ancak bu şekilde verebiliriz. 41 yıllık tarihinde irili ufaklı değişiklikle yamalı bohçaya dönen anayasanın 2023 Türkiye'sini taşıyamadığı açıktır. Esasen yeni anayasa meselesi, 10 seneyi aşkın süredir ülke gündemindedir. Hatta yarım kalmış olsa da adımlar oldu. Cumhur İttifakı olarak 2021'de kendi hazırlıklarımızı yaptık. Ardından diğer siyasi partileri davet ettik ama davetimiz maalesef karşılık bulmadı. Sürekli darbe anayasasından şikayet edenler, iş somut adım atmaya gelince konfor alanlarının dışına çıkmak istemediler. Buna rağmen ümidimizi kaybetmedik" diye konuştu. 

'TÜRKİYE, TOPLUMUN UFKUNU AÇAN ANAYASAYI HAK EDİYOR'

Erdoğan, devletin ve milletin ortak geçmişini kuşatmayan anayasanın ülkeye fayda getirmeyeceğini belirterek, "Şahsım ve Cumhur İttifakı partileri olarak tüm parti ve vekilleri, toplumsal kesimleri yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz. Milli, yerli, sivil, vizyoner bir anayasa isteyen herkes bu çağrının muhatabıdır. Hep birlikte konuşup, tartışıp kararlaştırabiliriz. Ülkenin kırmızı çizgilerine uygun şekilde yaklaşabilelim yeter ki. Bunu başardığımızda tüm konuların üstesinden geleceğiz. Türkiye, milletin hayali olan böyle bir anayasayı hak ediyor. Türkiye, toplumun gerisinde kalan değil; toplumun ufkunu açan anayasayı hak ediyor. Darbecilere karşı duran bu necip millet, demokrasiyi sivil anayasa ile taçlandırmayı fazlasıyla hak ediyor. Cumhuriyetin 100'üncü yılını yeni anayasa ile taçlandıralım. Yeni anayasa ile birlikte yönetim sistemi tartışmalarını sona erdirme imkanı bulacağız. 'Türkiye Yüzyılı' anayasası çalışmaları için her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Diğer partilerden de aynı yaklaşımı bekliyoruz" dedi. 

'ŞEHİRLERİMİZİN YENİDEN İNŞA ÇALIŞMALARI SÜRATLE İLERLİYOR'

Ardından deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, "11 şehrimizdeki 14 milyon insanı etkileyen, 50 bin can kaybına yol açan deprem, yakın tarihimizin en büyük felaketlerinden biridir. Böylesine büyük alanda, bu kadar çok insanı etkileyen afet karşısında bu derece hızlı toparlanıp, önce arama-kurtarma ardından acil yardım ve barınma hizmeti sağlayan başka bir devlet örneği yoktur. Kimi aksaklıklar olmuştur. Buna rağmen elbette kimi aksaklıklar, eksiklikler, gecikmeler olmuştur, belki hala da vardır. Ancak milletimizin bu felaket karşısında gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma asırlar boyunca hayırla yad edilecek, tüm insanlığa örnek gösterilecektir. Devlet olarak imkanlarımızın tamamını bölgenin ihyasına sevk etmiş durumdayız. Depremzede vatandaşlarımızın iaşe ve ibate hizmetleri, sistematik bir şekilde sağlanmaktadır. Bölgede kurulan 186 bin konteynerde 600 bine yakın vatandaşımız barınıyor. Yaklaşık 327 bin hanedeki 1,3 milyon vatandaşımızın yararlandığı kira yardımı ve diğer yöntemlerin devreye alınmasıyla açıkta kimse kalmadı. Şehirlerimizin yeniden inşa çalışmaları süratle ilerliyor. Yapımına fiilen başladığımız konut sayısı 200 bini, yerinde dönüşüm için başvuranların sayısı ise 212 bini geçti" diye konuştu. 

'TERÖR MESELESİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZDÜK'

Erdoğan, bu sabah Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı eylem ile ilgili de "Ülkemize 40 yıldır çok ağır insani ve ekonomik bedeller ödeten bölücü terör meselesini, sınırlarımız içinde büyük ölçüde çözdük. Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine ve ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemesine müsaade etmeyeceğiz. Bu sabah emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde 2 caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terörün son çırpınışlarıdır. Olaya müdahale esnasında yaralanan polislerimize Allah'tan acil şifalar diliyor, Ankaralı kardeşlerimize geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Güney sınırlarımızın tamamını en az 30 kilometre derinliğinde bir güvenlik şeridiyle koruma, onun ötesindeki faaliyetleri de mutlak denetim altında tutma stratejimiz bakidir" ifadelerini kullandı.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi: Güvenli şehir, güçlü Türkiye anlayışıyla güvenlik altyapımızı sürekli güçlendiriyoruz
Bakan Çiftçi: Güvenli şehir, güçlü Türkiye anlayışıyla güvenlik altyapımızı sürekli güçlendiriyoruz
Bakan Göktaş: Kadınlar güçlenmeden hiçbir iklim hedefi gerçek anlamda uygulanamaz
Bakan Göktaş: Kadınlar güçlenmeden hiçbir iklim hedefi gerçek anlamda uygulanamaz
Bakan Bayraktar, Irak Petrol Bakanı Hüdeyir ile bir araya geldi
Bakan Bayraktar, Irak Petrol Bakanı Hüdeyir ile bir araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Junaid'i kabul etti
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Junaid'i kabul etti
Son Haberler
Polatlı'da eğlence mekanlarına denetim: 68 gözaltı
Polatlı'da eğlence mekanlarına denetim: 68 gözaltı
Sarıyer'de otomobil park halindeki 6 araca çarptı: 3 yaralı
Sarıyer'de otomobil park halindeki 6 araca çarptı: 3 yaralı
Kartal'da metruk binada çıkan yangın bitişikteki siteye sıçradı
Kartal'da metruk binada çıkan yangın bitişikteki siteye sıçradı
Kastamonu'da otobüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti
Kastamonu'da otobüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti
Beyoğlu'nda eğlence mekanları ve hanutçuluk yapanlara denetim: 20 işletme kapatıldı, 11 kişi yakalandı
Beyoğlu'nda eğlence mekanları ve hanutçuluk yapanlara denetim:...
Somali, Ankara'daki terör saldırısını kınadı
Somali, Ankara'daki terör saldırısını kınadı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.