• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, canlı yayında soruları yanıtladı:
Siyaset
Yayınlanma: 24 Mayıs 2023 - 00:54

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, canlı yayında soruları yanıtladı:

"(Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ ile görüşmesi) Bu aşamada Millet İttifakı'nın diğer bileşenlerine, 'şu konularda uzlaştık' diyebileceğim bir tablo yarın ortaya çıkacak" - (14 Mayıs seçimleri) O gece şöyle, bilgiler çok hızlı aktı. Fakat bilgisayara girişte aksaklıklarımız, yavaşlamamız oldu. Sorun biraz oradan kaynaklandı. Yoksa bütün veriler geldi" - "Yaklaşık 200 bine yakın sandık var. Bazı sandıklarda görevlimiz yoktu. Çünkü orada İYİ Partililer vardı, biz de İYİ Partiye oy veriyorduk, belli seçim bölgelerinde. İYİ Partinin sandık görevlisi vardı. Bizim de müşahitlerimiz vardı. Bazı yerlerde de İYİ Partinin yoktu, bizim vardı. Ama Türkiye genelindeki bütün sandıklarda müşahitlerimiz vardı. Bunların yetersiz olduğunu gördük"

Siyaset
24 Mayıs 2023 - 00:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüşmesiyle ilgili, "Bu aşamada Millet İttifakı'nın diğer bileşenlerine, 'şu konularda uzlaştık' diyebileceğim bir tablo yarın ortaya çıkacak." bilgisini paylaştı.

Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı görüşmenin anımsatılıp, Özdağ'ın kendisine destek verip vermeyeceğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Yarın 11'de açıklayacağız. Elbette ki partilerle bir araya geliyoruz. Onların beklentileri var, bizim beklentilerimiz var. Ortaklaştığımız konu Türkiye'nin bugün içerisinde bulunduğu durum. Türkiye'nin bu durumdan bir an önce çıkması lazım." dedi.

Özdağ ile hangi konuları müzakere ettikleriyle ilgili bir soruya Kılıçdaroğlu, "Sığınmacılar var. Terör var. Anayasa var. Anayasa'nın ilk dört maddesi var, 66'ncı maddesi var. Yolsuzluklar var. Bütün bunların hepsi bir şekilde konuşuluyor." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, görüşme trafiğinin henüz sonlanmadığını belirterek "Dolayısıyla benim bu aşamada Millet İttifakı'nın diğer bileşenlerine, 'şu konularda uzlaştık' diyebileceğim bir tablo yarın ortaya çıkacak." diye konuştu.

- "Bu, seçimin ötesinde bir referandum"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşüp görüşmediği ve kendisine destek olup olmayacağı yönündeki bir soruya Kılıçdaroğlu, "Rahatsızlık geçirdiği için kendisini aradım geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Karşılıklı biraz sohbet ettik. Muharrem Bey bu partiye emek vermiş, partide görev almış bir arkadaşımızdır. Eski bir partili olarak, kendisine her zaman her yerde saygı duymak benim görevimdir." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde AB ile imzalanan Geri Kabul Anlaşması'nı iptal etmeyi düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Erdoğan'ın devleti değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Ben Avrupa'nın sığınmacı deposu değilim. Bana para verdin diye, bugün 10 milyon, yarın 30 milyon sığınmacı gelecek. Ben depon muyum senin? Kusura bakmayın diyeceğiz. Biz bunları göndereceğiz. Bunların insani koşullarda ülkelerine gitmeleri lazım." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'nin yeniden inşa sürecine girmesi lazım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ilk turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la arasında yaklaşık 2,5 milyon oy farkının bulunduğu hatırlatılarak "İkinci turda bunu tersine çevirebilecek misiniz?" sorusu üzerine "Çevireceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Seçmen sandığa gitmeli, oyunu kullanmalı. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu acı tablonun değişmesi lazım." diye konuştu.

Milletvekillerinin Türkiye'nin her yerinde çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 2,5 milyon oy farkının büyük bir rakam olmadığını ve rahatlıkla kapatılacağını söyledi.

CHP'nin Milletvekili Genel Seçimi'nde yaklaşık yüzde 25,5 oy aldığı belirtilerek "Dört partiyle beraber ortak listeyle girmenin avantaj sağlayacağını düşünürken, bir dezavantaja dönüşmüş olabilir mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Hiç onu düşünmedik. Zaten düşünmenin mantığı da yok. Beraber yola çıktık, beraber yürüyoruz. 'Neden altı parti bir araya geldik? Çünkü Türkiye'nin yeniden inşa sürecine girmesi lazım. Devletin bütün kurumlarında tahribat var. Yargıtay Başkanı çıkıp da 'Bu ülkede yargıya olan güven yüzde 30'a inmiştir' diyorsa devletin temelleri sarsılmış demektir. Devletin kolonlarında tahribat var demektir. Bunu tek başına bir partinin düzeltmesi doğru değil. Bu birlikteliği sağlayan yapının bunu düzeltmesi lazım."

- "Bilgisayara girişte aksaklıklarımız, yavaşlamamız oldu"

Soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Hedef ikinci turu almak. Dolayısıyla orada oyu tartışmanın bir mantığı yok. Yapılan şeyleri biliyoruz, pek çok sorun var. Sorunun nerelerde olduğunu da sandık bazında nerelerde olduğunu da bir şekliyle arkadaşlarımız araştırdılar, buldular. O bölgeye milletvekili arkadaşlarımızı gönderdik." ifadelerini kullandı.

"Seçimden sonra Millet İttifakı ortaklığı devam edecek mi? Bir sorun çıkabilir diye düşünüyor musunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Herhangi bir sorun çıkmaz. Niye sorun çıksın?" yanıtını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "İlk tur bağlamında sandıklara hakim olduğunuzu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Yaklaşık 200 bine yakın sandık var. Bazı sandıklarda görevlimiz yoktu. Çünkü orada İYİ Partililer vardı, biz de İYİ Partiye oy veriyorduk, belli seçim bölgelerinde. İYİ Partinin sandık görevlisi vardı. Bizim de müşahitlerimiz vardı. Bazı yerlerde de İYİ Partinin yoktu, bizim vardı. Ama Türkiye genelindeki bütün sandıklarda müşahitlerimiz vardı. Bunların yetersiz olduğunu gördük."

Kılıçdaroğlu, "20 bin dolayında sandıkta CHP temsilcisinin bulunmadığına dair eleştiri getirildi. Böyle bir durum var mıydı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"O gece şöyle, bilgiler çok hızlı aktı. Fakat bilgisayara girişte aksaklıklarımız, yavaşlamamız oldu. Sorun biraz oradan kaynaklandı. Yoksa bütün veriler geldi. Bu arada sadece bizim bine yakın itirazımız oldu. Sadece bizim değil AK Parti'nin itirazları oldu. Hatta bazı yerlerde AK Parti 8, 10, 11 kez sayıma yol açtı, sayılmasını istedi sandıkların. O nedenle bilgilerin akmasında, baştan tutanaklar geldi, onlar yüklenmede biraz zaman aldı."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sundu
Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sundu
Kurtulmuş, Filipinler Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başkanı İbrahim'i kabul etti
Kurtulmuş, Filipinler Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başkanı İbrahim'i kabul etti
Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Alt Komisyon toplandı
Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Alt Komisyon toplandı
Son Haberler
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Valencia'ya ırkçılıktan 5 maç seyircisiz oynama cezası
Valencia'ya ırkçılıktan 5 maç seyircisiz oynama cezası

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.