• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
07:36
Haluk Levent tutuklandı
06:44
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
04:28
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
04:19
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
04:16
Bodrum'da '15 Temmuz' anma etkinliği
03:23
Bakan Çiftçi: Bütün güvenlik birimlerimizle devletimizin güvenliği, milletimizin huzuru için teyakkuzdayız
03:06
15 Temmuz'un 10'uncu yılında İstanbul'daki camilerde sela okundu
02:20
Bursa'da yaban domuzu sürücü şehir merkezine indi
01:23
Denizli'de 15 Temmuz Hafıza Merkezi açıldı
01:14
Saraçhane'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi
01:08
Dünya Kupası’nda finalin adı belli oldu
00:53
Malatya'da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın
00:51
Samsun'da 15 Temmuz anısına yürüyüş ve anma programı
00:32
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 15 Temmuz anma programı
00:29
Pamukkale ve Hierapolis, 15 Temmuz'un 10'uncu yılında kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı
00:27
Kayseri'de 15 Temmuz etkinliklerinde dev Türk bayrağı açıldı
00:18
İletişim Başkanı Duran: 15 Temmuz 10. yıl aktiviteleri bütün coşkusuyla devam etti
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Giresun'da konuştu:
Siyaset
Yayınlanma: 28 Nisan 2023 - 16:12

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Giresun'da konuştu:

"Terör, söylüyorum terör bir insanlık suçudur, kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin teröre karşı durmayan zaten insan değildir. Teröre karşı ortak mücadele edeceğiz, bunu hepinizin bilmesini isterim"

Siyaset
28 Nisan 2023 - 16:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör, söylüyorum terör bir insanlık suçudur, kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin teröre karşı durmayan zaten insan değildir. Teröre karşı ortak mücadele edeceğiz, bunu hepinizin bilmesini isterim." dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Giresun Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Karadeniz deyince akla ilk gelenin Karadeniz'in sevimli insanları ve güzel yağmuru olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, yağmurlu bir günde Giresunlularla bir arada olduğu için son derece mutlu ve memnun olduğunu söyledi.

Giresun'da 22 bin 294 gencin ilk kez oy kullanacağını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi gençler siz demokrasiyi istiyor musunuz? Özgürlük istiyor musunuz? İş ve aş istiyor musunuz? Güzel bir ülkede yaşamak istiyor musunuz? Benim size sözüm var, sizin bütün hayalleriniz bay Kemal'in hedefi olacak, unutmayın sakın, benim hedefim olacak. Gençler ümitlerini başka ülkelerde değil kendi ülkesinde çalışarak, kendi ülkesinde üreterek, kendi ülkesinde alın teri dökerek kazanmasını bilmeli ve kazanmalı, siyaset kurumu da bunun altyapısını mutlaka oluşturmalı."

- "Bu fındığı dünyada üreten bir numaralı ülkeyiz"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında fındığa değinerek, "Bir pankart var, 'Fındığın umudu Kılıçdaroğlu' diye yazıyor. Giresun deyince tabii Türkiye'nin en iyi fındığını herkes biliyor. Sadece ben değil, sadece Karadeniz de değil, sadece Türkiye de değil, dünya da bunu çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.

Karadeniz Bölgesi için çay ve fındığın stratejik ürün olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani burada fındık, Karadeniz'de yetişen fındık sadece bizim ülkemiz için değil dünya için de son derece değerli bir üründür. Bakın bu fındığı dünyada üreten bir numaralı ülkeyiz, elin oğlu bizim ürettiğimiz fındıktan milyarlarca dolarları kazanıyor ama bu fındığı üreten Karadenizli kazanamıyor. Niçin? Madem ki ben üretiyorum, madem ki ben dünyada bir numarayım, nasıl oluyor da elin oğlu kazanıyor, biz kazanamıyoruz? Nasıl oluyor da bizim döktüğümüz alın terini başkaları kazanıyor?"

Kılıçdaroğlu, "Sen her şeyi dolara bağladın, köprüye geçiş dolar, bilmem ne alıyorsun dolar, kendine maaş alıyorsun dolar, bu fındığı da o zaman dolar yapalım, kilosu 4 dolar, bir daha söylüyorum kilosu 4 dolar." ifadelerini kullanarak, "Bunun büyük bir kısmı zaten yüzde 90'ı dışarıya ihraç ediliyor, ihraç ürünü aynı zamanda. O zaman 4 dolar yaparsın, sabit fiyat olur, dolayısıyla üretici her yıl ne kadar kazanacağını, ne kadar üreteceğini gayet iyi bilir. Sözüm söz, bay Kemal'in sözü, 4 doların altına asla düşmeyecek bu fındık." diye konuştu.

Alandakilere "İktidar istiyor musunuz? Halkın iktidarını istiyor musunuz? Mazlumdan, garipten, gurebadan yana olan bir iktidar istiyor musunuz?" diye soran Kılıçdaroğlu, "O zaman sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanmadan önce elimizi vicdanımıza koyacağız, kul hakkı yiyenlere oy vermeyeceğiz. Kul hakkı yüce yaradan 'en büyük günah' diyorsa, malı götürene, hırsızlık yapana, yolsuzluk yapana, tüyü bitmemiş hakkı yiyene oy vermeyeceğiz." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerine iftira atmak için sıraya girenlerin olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Yok terör, yok şöyle, yok böyle, yok şu örgüt, yok bunu yaptı, yok Kılıçdaroğlu şöyle, yok masanın altı, yok masanın üstü, ne derseniz deyin yüreğim ne kadar açıksa beni öyle bilin. Terör, söylüyorum terör bir insanlık suçudur, kim yaparsa yapsın, nereden gelirse gelsin teröre karşı durmayan zaten insan değildir. Teröre karşı ortak mücadele edeceğiz, bunu hepinizin bilmesini isterim."

- "Yeteri kadar kamplaştı bu ülke"

Dünyada huzur içinde beraber yaşamak istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Caddelerinde, sokaklarında birbirimize merhaba demek istiyoruz, ön yargılarımızdan kurtulmak istiyoruz. Yeteri kadar kamplaştı bu ülke, artık kamplaşmadan çıkmalı. Elin oğlu büyüyor, elin oğlu gelişiyor, biz giderek küçülüyoruz. Gençlerimiz geleceğini yurt dışında arıyor 'acaba yurt dışına gidersem işim olur mu, aşım olur mu?' diye." şeklinde konuştu.

Tüm köy okullarını açacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, bütün köy okullarında öğretmenler olacağını, Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğretmen ve öğrenciyi buluşturacaklarını aktardı.

Kılıçdaroğlu, köylerde aynı zamanda ziraat mühendisi bulunacağını kaydederek, "Aynı zamanda veteriner hekim olacak, aynı zamanda teknisyenler olacak, onların aylıklarını, öğretmenin aylığını nasıl devlet ödüyorsa onların aylıklarını da devlet ödeyecek. Onlar size hizmet edecek, sizin için çalışacak, sizin için üretecek, dolayısıyla toprağın bereketli olmasını onlar sağlayacak. Bundan da bütün arkadaşlarımın, bütün dostlarımın, bütün vatandaşların emin olmasını isterim." ifadesini kullandı.

İşsizliğin tüm kötülüklerin anası olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bir anneyi, bir babayı düşünün, boğazından kesip evladını okutuyor, üniversiteye gönderiyor. Eğer bir geliri yoksa, eğer iş bulamıyorsa o evde huzur yoktur. Sözüm söz, her eve huzuru getireceğim. Sözüm söz, her eve bereketi getireceğim. Sözüm söz, Türkiye için çalışacağım."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katılımcılara hitap ettiği program, milletvekili adaylarının tanıtımıyla sona erdi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütleri için artık deniz tükenmiştir, Türkiye'ye düşmanlıkla varılabilecek hiçbir yer yoktur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütleri için artık deniz tükenmiştir, Türkiye'ye düşmanlıkla varılabilecek hiçbir yer yoktur
Kurtulmuş: 15 Temmuz'un bize bıraktığı miras, demokrasi ve milli iradenin zaferiydi
Kurtulmuş: 15 Temmuz'un bize bıraktığı miras, demokrasi ve milli iradenin zaferiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 10 yıldaki başarıların arkasında FETÖ'nün tasfiyesi vardır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 10 yıldaki başarıların arkasında FETÖ'nün tasfiyesi vardır
Çankaya Belediye Başkanı Güner, görevden uzaklaştırıldı
Çankaya Belediye Başkanı Güner, görevden uzaklaştırıldı
Son Haberler
Haluk Levent tutuklandı
Haluk Levent tutuklandı
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
Boru döşeme gemisi 'Castorone' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor...
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
Marmaris'te '15 Temmuz' anma etkinliği
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Çanakkale'de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti
Bodrum'da '15 Temmuz' anma etkinliği
Bodrum'da '15 Temmuz' anma etkinliği
Gaziantep'te "Travmatik Acil Durum Hastanesi"nin temeli atıldı
Gaziantep'te "Travmatik Acil Durum Hastanesi"nin temeli atıldı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.