• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:48
Dünya Gazetesi’nin sahibi gözaltına alındı
10:27
Sosyal medyada yeni dönem başladı!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Cinci hoca hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemi
Haberler
Yayınlanma: 25 Ocak 2023 - 16:36
Güncelleme: 25 Ocak 2023 - 16:38

Cinci hoca hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemi

Başkentte 'cin çıkarma' seansının ardından Özge Nur Tekin'in (30) hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuksuz 6 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanık sözde cinci hoca Erdal Kaya ile Tekin'in eşi sanık Selçuk Tekin'in, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 13,5 yıldan 22,5 yıla kadar, sanıklar Zöhre Tekin, Cemal Efe ve Hatun Efe'nin, 'suçu bildirmeme' suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını

Haberler
25 Ocak 2023 - 16:36
Güncelleme: 25 Ocak 2023 - 16:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkentte 'cin çıkarma' seansının ardından Özge Nur Tekin'in (30) hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuksuz 6 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanık sözde cinci hoca Erdal Kaya ile Tekin'in eşi sanık Selçuk Tekin'in, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 13,5 yıldan 22,5 yıla kadar, sanıklar Zöhre Tekin, Cemal Efe ve Hatun Efe'nin, 'suçu bildirmeme' suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, hacamat yapan sanık Sevim Özbaş'ın ise beraatini istedi.

'Mütalaa açıklandı'

Ankara 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanık ve tanık beyanlarının tamamlandığını belirterek, esas hakkındaki mütalaasını sunması için Cumhuriyet Savcısına söz verdi. Savcı mütalaasında, sanık Erdal Kaya'nın yönlendirmesiyle sanık Selçuk Tekin'in, eşinin vücuduna oklava ile 100 kez vurduğunu, yine Kaya'nın yönlendirmesiyle yaralı haldeki Tekin'e hacamat yaptırıldığını ve genç kadının 1 gün sonra fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini belirtti. Savcı, sanıklar Erdal Kaya ile Selçuk Tekin'in, 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 13,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, sanıklar Zöhre Tekin, Cemal Efe ile Hatun Efe hakkında 'netice sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama' suçundan dava açılmış ise de, bu sanıkların suça iştirak etmediklerini, olaya tanık olduklarını belirterek, 'suçu yetkili makamlara bildirmemek' suçundan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, yapılan hacamat ile Tekin'in ölümü arasında illiyet bağı bulunduğuna dair kesin delil bulunmadığı gerekçesiyle de sanık Sevim Özbaş'ın beraatine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma için süre taleplerini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Maktul Özge Nur Tekin, kurban kesimi sırasında bayıldığı gerekçesiyle kaldırıldığı Yenimahalle Onkoloji Hastanesi'nde 8 Mart 2021'de hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Tekin'in eşi Selçuk Tekin, psikolojik sorunları sebebiyle eşine sözde 'cinci hoca' Erdal Kaya'nın yönlendirmesi ile 'cin çıkarma' seansı düzenlediklerini ve eşinin sırtına 100 kez oklava ile vurduğunu ardından da hacamat yaptırdıklarını söyledi. Tekin, 1 gün sonra kurban kesimi sırasında fenalaşan eşini, kaldırdıkları hastanede kaybettiklerini aktardı. Alınan ifadeler doğrultusunda genç kadının eşi Selçuk Tekin, babası Cemal Efe, annesi Hatun Efe, eşinin annesi Zöhre Tekin, hacamat yapan Sevim Özbaş ile sözde 'cinci hoca' Erdal Kaya gözaltına alındı. Adli kontrol uygulanarak serbest bırakılan 6 kişi hakkında 'kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma' ve 'bu suça iştirak etme' suçlarından 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünya Gazetesi’nin sahibi gözaltına alındı
Dünya Gazetesi’nin sahibi gözaltına alındı
İş yerinde bu sözleri söyleyen işinden olabilir
İş yerinde bu sözleri söyleyen işinden olabilir
Bir yıldır
Bir yıldır "Kapatıyoruz, zararına" yazıyordu!
Yük treninde kimyasal sızıntı alarmı
Yük treninde kimyasal sızıntı alarmı
Son Haberler
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Satrançla Yaşanıyor
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Satrançla Yaşanıyor
Osmangazi’nin Pazarlarında Her Gün Denetim Var
Osmangazi’nin Pazarlarında Her Gün Denetim Var
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Dünya Gazetesi’nin sahibi gözaltına alındı
Dünya Gazetesi’nin sahibi gözaltına alındı
Her gün 1 avokado tüketmek kolesterolü düşürebilir! Araştırmadan dikkat çeken sonuç
Her gün 1 avokado tüketmek kolesterolü düşürebilir! Araştırmadan...
Malatya'da belediye otobüsü baraj gölüne uçtu: 3 yaralı
Malatya'da belediye otobüsü baraj gölüne uçtu: 3 yaralı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.