• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:34
Aynı aileden 4 ölü
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP, Maltepe'deki oy sayımının durmasına itiraz etti
Siyaset
Yayınlanma: 15 Nisan 2019 - 09:23

CHP, Maltepe'deki oy sayımının durmasına itiraz etti

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etti.

Siyaset
15 Nisan 2019 - 09:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP, Maltepe'deki oy sayımının durmasına itiraz etti

Cumhuriyet Halk Partisi, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptal edilmesi kararına itiraz etti.
CHP'nin itiraz dilekçesi, Maltepe İlçe Seçimi Kurulu aracılığıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığına gönderildi.

"HUKUKEN YANLIŞ"
Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtildi.
Seçim sonrası alınan yeniden sayım kararlarına karşı CHP'nin yaptığı itirazın, YSK tarafından "Sayımların başlamış olması ve sayım başlayan yerlerde maddi gerçekliğin ortaya çıkıyor olması" nedeniyle reddedildiği hatırlatılan dilekçede, YSK'nin ayrıca, "Sayımların bir an önce tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınması"nı ilçe seçim kurulundan istediği kaydedildi.

Dilekçede, şu görüşlere yer verildi:
"İlçe Seçim Kurulu hakimince bu noktadan sonra yapılan işlem, Yüksek Kurulunuzun aldığı kararı uygulamaya koymaktan başka bir şey değildir. İlçe seçim kurulu hakimi, Yüksek Seçim Kurulu kararını uygulamak adına yeteri kadar istasyon kurabilmektedir. Bu konuda kurul halinde bir karar alınmasına ihtiyaç bulunmamaktadır. Yüksek Seçim Kurulunca alınan kararın uygulanması gereği kurulan terminallere AK Parti ve MHP ıslak imzalı belgelerle temsilci bildirmiş, terminallerin oluşumuna herhangi bir itirazda bulunmamış ve işlemleri takip etmiştir."

"SEÇİM GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEKTİR"
"Bu süreçten sonra terminallerdeki sayımlara itiraz etmek, Yüksek Seçim Kurulunun sayımların bir an önce sonuçlandırılması amacına aykırı olacağı gibi, hem torbaların sürekli açık kalmasına neden olacak hem de hakkın kötüye kullanılması sonucunu doğuracaktır. Bu durum da seçim güvenliğini tehlikeye düşürecektir.
Terminallerdeki sayımları iptal etmek ve yenisinin kurulmasına ya da kurulmamasına karar almak, ilçe seçim kurulunun, kurul halinde alabileceği bir karar değildir."

CHP'nin dilekçesinde, bu nedenlerle Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının aldığı kararların tümden kaldırılması istendi.

Kurulun aksi kanaatte olması halinde ise seçim sonuçlarının bir an önce netleşmesi ve acele işlerden olan sayım işlemlerinin bir an evvel bitirilebilmesi adına, Maltepe ilçe seçim kurullarında, YSK tarafından sayım işlemi yapabilecek 50'şer ayrı terminalden 100 ayrı terminal kurulmasına karar verilmesi talep edildi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özel'den Kılıçdaroğlu'na Cemil Tugay tepkisi
Özel'den Kılıçdaroğlu'na Cemil Tugay tepkisi
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Fon' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Fon' tartışması
Bakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile bir araya geldi
Bakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile bir araya geldi
Bakan Çiftçi Yunanistan mevkidaşı Chrisochoidis ile bir araya geldi
Bakan Çiftçi Yunanistan mevkidaşı Chrisochoidis ile bir araya geldi
Son Haberler
Romatizma sadece yaşlılarda görülmüyor! Gençlerdeki bu belirtiler artritin habercisi olabilir
Romatizma sadece yaşlılarda görülmüyor! Gençlerdeki bu belirtiler...
5 bin kişi hastanelik oldu
5 bin kişi hastanelik oldu
Aynı aileden 4 ölü
Aynı aileden 4 ölü
Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu!
Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu!
‘Haksız kazancı olan bedelini öder’
‘Haksız kazancı olan bedelini öder’
Husumet bulunan kardeşler arasındaki tartışma kanlı bitti
Husumet bulunan kardeşler arasındaki tartışma kanlı bitti

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.