• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Çavuşoğlu: "3,5 milyon Suriyeli, yaşamlarına kaldıkları yerden devam edecek" - Bursa Haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 16 Şubat 2018 - 15:38

Çavuşoğlu: "3,5 milyon Suriyeli, yaşamlarına kaldıkları yerden devam edecek" - Bursa Haberleri

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Afrin'nde yürütülen Zeyin Dalı Harekatıyla ilgili olarak "Orayı temizleyerek, 3,5 milyon Suriyeli kardeşimize yaşamlarına kaldıkları yerden devam etme imkanı sağlayacağız" dedi.

Bursa Haberleri
16 Şubat 2018 - 15:38
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çavuşoğlu: "3,5 milyon Suriyeli, yaşamlarına kaldıkları yerden devam edecek" - Bursa Haberleri
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Uludağ Üniversitesi'nde hayırsever vatandaşlar tarafından finanse edilen Uludağ Üniversitesi Yeni Cami'nin temel atma törenine katıldı. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada camilerin İslam şehirlerinin alametifarikası olduğunu belirterek, "Bugün burada gerçekten de çok önemli bir eserin temelinin atılması vesilesiyle bir araya geldik. İslam şehirlerinin alametifarikası camilerdir; temelini attığımız cami ise özellikle kamu kaynaklarının hiç kullanılmayacak olması ve tamamen Bursa'nın kendi hayırseverlerinin fedakarlığı ile inşa edilecek olması Bursa'mızın güzelliğini yansıtması açısından çok önemli bir özelliktir" dedi.

'YAŞATMAK İÇİN ÇABA SARF ETTİKÇE KAZANACAĞIZ'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Bakınız burada biz bir cami inşa etmeye çalışırken öbür tarafta 335 yıllık bir tarihe sahip Çalık Camisi'nin kubbesine bir füze atılıyor ve ibadet etmekte olan iki insanımız, iki sivil vatandaş hayatını kaybediyor. 2015 yılında Sur'da 500 yıllık Süleyman Paşa Kurşunlu Camisi hiçbir neden yokken yakılıyor. Yani birileri yakmak için yıkmak için öldürmek için şartlanmış ve birilerini de taşeron olarak kullanan bir güruh var ama emin olun ki haklı olan biziz. Biz yaşatmak için imar etmek için çaba sarf ettiğimiz müddetçe mutlaka kazanacağız. Son günlerde özellikle Afrin operasyonunda siviller üzerinden çok yoğun bir dezenformasyon faaliyetine girişildiğini görüyoruz. Sahada varlık gösteremeyen, kahramanlarımız karşında kuyruğunu kıstırıp kaçan itler bu defa siviller üzerinden Türk askerini itham etmeye çalışıyorlar. Buna kimse inanmaz. Çünkü bizim tarihimizde böyle bir şey yaşanmadı. Çünkü biz her zaman kucaklayan her zaman yaşatmaya çalışan bir medeniyetin mensuplarıyız. Ancak ne olursa olsun bundan sonraki süreçte ülkemize uzanan bu kirli elleri kırmak için biz ahdettik" diye konuştu.

'BATILI ÜLKELER, SİZ NE YAPTINIZ?'

Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili olarak Türkiye'nin kendi meşru müdafaa hakkını kullandığına dikkat çeken Çavuşoğlu, Türkiye'ye eleştirel yaklaşan Batı ülkelerine seslendi. Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Kahramanlarımız çok güçlü bir mücadele gösteriyorlar. Her ne olursa olsun Türkiye kendi meşru müdafaa hakkını kullanıyor. Her şeyden önemlisi mazlum, mağdur, adeta soykırıma muhatap kalan, çocukları ellerinden alınan, kadınlarının kızlarının kaçırılarak ırzına geçilen oradaki sivil kardeşlerimizin bu zalimlerden kurtulması için büyük bir mücadele sarf ediyoruz. Türkiye sınırları içerisinde gönderilen füzelerle birçok sivil insanımızı kaybettik. Hastaneye bile düştü. 15 yaşındaki bir kız çocuğumuz uyurken yatak odasında şehadet şerbetini içti. Siz hangi sivilden bahsediyorsunuz. Batılı ülkeler size sesleniyoruz; 3,5 milyon Suriyeli kardeşimize biz bağrımızda bakıyoruz, besliyoruz. Siz ne yaptınız? Dikenli teller örerek, onların çocuklarına el koyarak, ziynet eşyalarına el koyarak, onları kabul ettiniz. Kabul ettiklerini sayısı da bir elin parmaklarını geçmiyor. Şimdi kalkıp bize haysiyet şeref tellalığı yapmak suretiyle bize parmak sallıyorsunuz. Böyle bir şey yok. Bu millet bunu kabul etmez" dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik Fırat Kalkanı operasyonunu örnek veren Çavuşoğlu, "Biz nasıl ki Fırat kalkanı operasyonunda orayı temizlediysek, 138 bin civarında o bölgenin insanı kalkıp yeniden memleketlerine gittiyse, şimdi de bunu gerçekleştireceğiz. 3,5 milyon Suriyeli kardeşimizi, orayı temizleyerek yeniden yaşamlarını kaldıkları yerden devam etmelerine imkan sağlayacağız."

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da eve kurşun yağmuru
Bursa'da eve kurşun yağmuru
Takla atan araçtan burunları kanamadan çıktılar
Takla atan araçtan burunları kanamadan çıktılar
"Bu binadan halkın iradesini yanımıza alıp çıkıyoruz"
Bursa'da bunaltan sıcaklara yağmur molası
Bursa'da bunaltan sıcaklara yağmur molası
Son Haberler
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Aktaş: “Kentsel dönüşümde bilgi kirliliği var” - Bursa Haberleri
Aktaş: “Kentsel dönüşümde bilgi kirliliği var” - Bursa Haberleri

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.