• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:11
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi Konya'nın en uğrak noktalarından biri oldu
Yaşam
Yayınlanma: 04 Aralık 2023 - 14:00

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi Konya'nın en uğrak noktalarından biri oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, kısa süre içerisinde şehrin en uğrak noktalarından biri haline geldi.

Yaşam
04 Aralık 2023 - 14:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi Konya'nın en uğrak noktalarından biri oldu
Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, kısa süre içerisinde şehrin en uğrak noktalarından biri haline geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Çatalhöyük'ün, en güzel şekilde tanıtılması ve sonraki nesillere aktarılması için Türkiye'nin en büyük tanıtım ve karşılama merkezlerinden birini inşa ettiklerini söyledi. Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nin açılışını, geçtiğimiz Kasım ayında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katıldığı törenle yaptıklarını hatırlatan Başkan Altay, merkezin açıldığı 2 haftalık süreç içerisinde 10 binden fazla ziyaretçiyi ağırladığını belirterek, "Açıldığı ilk günden itibaren şehrimizin en uğrak noktalarından biri haline gelen bu tarihi merkez, ziyaretçileri yaklaşık 10 bin yıl öncesine götürerek unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Ziyaretçiler, Çatalhöyük'ün eski yerleşim düzenini, günlük yaşantısını ve o döneme ait arkeolojik buluntuları keşfetme fırsatı buluyor. Şehrimizin kültürel mirasına değer katacak merkezin yapımına destek veren Kültür ve Turizm Bakanımız ile projeye mali destekte bulunan Mevlana Kalkınma Ajansımıza şükranlarımı sunuyorum. Geçmişe yolculuk ederek tarihle iç içe olmak isteyen yerli ve yabancı tüm misafirlerimizi Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezimizi görmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Ziyaretçilerden Başkan Altay'a teşekkür

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'ni ziyarete gelen Tuğrul Yılmaz isimli vatandaş, merkezin örnek bir yapı olduğuna dikkati çekerek, "Buradaki girişten itibaren karşılamadan tutun sergi alanları, kemiklerin bir araya getirilmesi, benim gözümde olağanüstü bir şeydi. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda olağanüstü bir çaba sarf etmiş. Bundan dolayı Başkanımıza müteşekkiriz" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Gülçin Çolakoğlu, "Çatalhöyük, başlı başına gezilip görülmesi gereken bir yer. Bunun teknolojik olarak insanlara çok daha güzel iletildiğini düşünüyorum. Teknoloji gayet iyi kullanılmış, bu açıdan çok yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde bir emek gösterilmiş olmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İsmail Murat İmrahur isimli vatandaş da, tesisi çok beğendiklerini vurgulayarak, "Ailece hafta sonu aktivitesi olarak buraya gelmeyi düşündük. Son teknolojiyle müzeyi hazırlamışlar. Merak ettiğiniz her şeyi görebiliyorsunuz. İçerideki atmosfer, o zamanları bize yaşattı. Sanki o dönemdeymişiz gibi bir hisse kapıldık. Çocuklarım ve eşim de etkilendi. Çok başarılı bir çalışma olmuş, çok beğendik" dedi.

Talha Bilgi isimli vatandaş ise merkezin girişinden tüm alanlarına kadar çok güzel bir yapı olduğunu ifade ederek, "Güzel, ciddi bir emek var, çok beğendik. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Takdire şayan bir yapı olmuş. Özellikle bölüm bölüm ayrılması, her bölümdeki görseller çok güzel olmuş" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin büyük ahşap konstrüksiyonlu kamu binası

Türkiye'nin en büyük ahşap konstrüksiyonlu kamu binası olan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, toplam 26 bin 500 metrekarelik alan üzerinde yer alırken 4 bin 500 metrekare de kapalı alana sahip. 7 farklı bölümden oluşan ve müze niteliği de taşıyan merkez içerisinde; çalışma ofisleri, hediyelik eşya satış alanı, çok amaçlı salonu, seyir kulesi, kafeterya alanları, 151 araç kapasiteli otopark alanı da bulunuyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Göksel Arsoy’a son veda
Göksel Arsoy’a son veda
Araştırma ortaya koydu: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor
Araştırma ortaya koydu: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Son Haberler
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
Çocuklarda kalp hastalığının habercisi mi? Uzmanından üfürüm açıklaması:
Çocuklarda kalp hastalığının habercisi mi? Uzmanından üfürüm...
18 Ekim Dünya Menopoz Günü'nde uzmanlardan kritik uyarı! Kalbi ve kemikleri vuruyor…
18 Ekim Dünya Menopoz Günü'nde uzmanlardan kritik uyarı! Kalbi ve...
Her şey Murat 124 ile başladı
Her şey Murat 124 ile başladı
Esenyurt'ta fenomenlerin buluşmasındaki bıçaklı kavga: 3 şüpheli gözaltına alındı
Esenyurt'ta fenomenlerin buluşmasındaki bıçaklı kavga: 3 şüpheli gözaltına alındı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.