• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Çankırı'da dondurularak kurutulan sebze ve meyveler 6 ülkeye gönderiliyor
Haberler
Yayınlanma: 16 Ekim 2023 - 11:46

Çankırı'da dondurularak kurutulan sebze ve meyveler 6 ülkeye gönderiliyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteğiyle kurulan tesiste limon, çilek, şeftali, vişne, portakal, mandalina, brokoli, bezelye, domates, havuç gibi yaklaşık 50 ürün dondurulup kurutuluyor - Firma ortaklarından Fatih Bostancı: - "Kurutulan ürünlerimiz besin değerlerinin yüzde 97'sini koruyor. Onun dışında ürünlerin şeklini hiç bozmamak, aynı renk, aynı görüntü, aynı koku, aynı tat ile kuruttuğumuz için ayrı bir cazibe yaratıyor"

Haberler
16 Ekim 2023 - 11:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MUHAMMED KAYGIN - Çankırı'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) desteğiyle kurulan tesiste dondurularak kurutulan sebze ve meyveler, iç piyasaya satışının yanı sıra 6 ülkeye ihraç ediliyor.

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren Fatih Bostancı ve ortağı Deniz Hancı, bir araya gelerek, ısı ile kurutma yapılan tesislerden farklı olarak ürünün besin değerinin korunduğu ve raf ömrünün uzun olduğu 'dondurarak kurutma' yöntemini uygulayabilecekleri bir tesis kurmaya karar verdi.

İki ortak, TKDK'nin desteğiyle Şabanözü Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzde 65 hibe ile 500 bin avroluk yatırım yaparak dondurma yöntemiyle sebze ve meyve kurutma tesisi kurdu.

2021 yılında faaliyete geçirilen tesiste limon, çilek, şeftali, vişne, portakal, mandalina, brokoli, bezelye, domates, havuç gibi yaklaşık 50 ürün kurutulurken, kurutulan ürünler iç piyasanın yanı sıra Almanya, İtalya, Suudi Arabistan, Amerika, Dubai ve Romanya'ya gönderiliyor.

Firmanın kurucu ortaklarından Fatih Bostancı, AA muhabirine, bilindik yöntemlerin dışında farklı bir kurutma tesisi kurduklarını söyledi.

Dondurarak kurutma yöntemi ile meyvenin veya sebzenin tüm besin değerinin korunduğunu anlatan Bostancı, "Yirmi beş yıla kadar raf ömrü getiriyoruz. Kurutma yöntemimiz bilinen en gelişmiş meyve kurutma yöntemi." dedi.

- "Son dönemde çikolatacılık, soğuk içecek sektörü yoğun talep gösteriyor"

Dondurularak kurutma yönteminin aslında eski yıllardan beri kullanıldığını, daha çok ilaç sektöründe yaygın olan bir yöntem olduğunu belirten Bostancı, şöyle devam etti:

"Son dönemde sağlıklı atıştırmalıklar ve atıştırmalık sektörünün gelişmesiyle beraber bu alana eğilmeye karar verdik. AR-GE'miz sürekli çalışıyor, yeni ürün üzerinde çalışıyoruz. Özel siparişlerle de çalışabiliyoruz. Farklı dilimleme şekilleri, farklı yorumlamalarla, farklı kullanım alanlarına göre ürünler üretebiliyoruz. Tüm ürünlerimizin tozu da bulunmaktadır. Besin değerini korumuş toz sektörüne de hitap ediyoruz. Son dönemde çikolatacılık, soğuk içecek sektörü yoğun talep gösteriyor. Tabii ki her eve girmek hedefimiz. Sağlıklı atıştırmalık sektöründe de kendi markalarımızla da varız. Aslında ürünler besin değerini koruması ve her sezon bulunabilirliğiyle her sektöre hitap ediyor. Genel olarak aroma sektörü de şu an bize yönelmeye başladı."

Dondurarak kurutma yönteminin gıdanın raf ömrünü uzattığı için stokta bekleme sorunu yaşamadıklarını, iç pazarda yoğun bir talep olduğunu ve talepleri karşıladıklarını ifade eden Bostancı, "Bunun dışında Orta Doğu ve Avrupa'da müşterilerimiz bulunmakta. Şu an aktif olarak 6 ülkeye ihracat yapıyoruz." diye konuştu.

Aynı anda farklı meyveleri de kurutabildiklerini dile getiren Bostancı, günlük yaklaşık 2 ton civarında taze ürün işleme kapasitelerinin olduğunu belirtti.

- "Aileler meyve cipslerimizi tercih ediyor"

Yatırımdaki ilk amaçlarının her meyve ve sebzenin 4 mevsim yenilebilmesini sağlamak olduğunu aktaran Bostancı, şunları kaydetti:

"Her ürüne 4 mevsim tüm müşterilerimizin ulaşmasını sağlayabiliyoruz. Yiyen herkesten aldığımız tepki, bu ürünün bu hale nasıl geldiği konusunda. Çok üst seviye bir ürün üretiyoruz, çok kaliteli bir ürün üretiyoruz. Kurutulan ürünlerimiz besin değerlerinin yüzde 97'sini koruyor. Onun dışında ürünlerin şeklini hiç bozmamak, aynı renk, aynı görüntü, aynı koku, aynı tat ile kuruttuğumuz için ayrı bir cazibe yaratıyor. Meyve cipsi şeklinde ürettiğimiz ürünler çocuklar için çok sağlıklı. Ürünlerimiz tüm besin değerlerini koruduğu için aileler meyve cipslerimizi tercih ediyor."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
Yanan evin altından kemikler çıktı
Yanan evin altından kemikler çıktı
Son Haberler
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yeri çok şaşırttı
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin...
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.