Olay, saat 18.45 sıralarında Çanakkale’nin Lapseki ilçesi ile Güreci köyü arasındaki karayolunda meydana geldi. Ankara’dan Çanakkale’ye gelmekte olan Kamil Koç firmasına ait yolcu otobüsü, Lapseki-Güreci köyü arasında alev almaya başladı. Motor kısmından dumanlar gördüğünü fark eden otobüs şoförü; 8 yolcu, muavin ve diğer şoförün de otobüsten inmesini sağladı. Kısa sürede büyüyen alevler yandaki orman arazisine de sıçradı. Yangının çıktığı bölgeye çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, personel, yangın söndürme helikopteri ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yolcular güvenli bölgeye alınırken, bir yandan da cayır cayır yanan otobüs çevresindeki tutuşan ağaçların söndürme çalışmaları gerçekleştirildi.
Olayda ölen ve yaralanan olmazken, yolcu otobüsü kullanılamaz hale geldi. Karayolunun yanında bulunan orman arazisindeki bazı ağaçlar da zarar gördü. Söndürme çalışmaları devam ederken, tek şeride düşen karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Türkiye ve Bursa gündemine ait son dakika haberleri ve güncel haberleri HABER16.COM dan takip ediniz.
"Çanakkale’de yolcu otobüsü alev alev yandı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "07.07.2021" tarihinde "ASAYİŞ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ASAYİŞ" haberleri kategorisinde yer alan Çanakkale’de yolcu otobüsü alev alev yandı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.







