• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
14:21
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı görevden uzaklaştırıldı
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Büyükşehir'den kadın istihdamına güçlü destek
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 07 Mart 2026 - 11:13

Büyükşehir'den kadın istihdamına güçlü destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadın istihdamını artırma ve nitelikli kadın iş gücü temin etme amacıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile ‘Sanayide Kadın Eli Projesi’ kapsamında iyi niyet mektubunu imzaladı.

Bursa Haberleri
07 Mart 2026 - 11:13
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyükşehir’den kadın istihdamına güçlü destek
Kadınların daha güçlü olduğu, haklarına sahip çıktığı ve yaşamın her alanında liderlik ettiği bir kent hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, kadınların hayat her alanında daha fazla görünür olabilmesi için önemli bir işbirliğine imza attı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu koordinatörlüğünde hayata geçen ‘Sanayide Kadın Eli Projesi’ne Bursa Büyükşehir Belediyesi de güçlü destek veriyor. Proje kapsamında Bursa İş Ofisi tarafından aday yönlendirmesi yapılıyor ve çalışmalara destek veriliyor.

Tarihi Belediye Binası’nda düzenlenen törende, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Sabriye Şen arasında iyi niyet mektubu imzalandı. Mektup, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarını güçlendirmek amacıyla iş birliği yapma kararlılığını ifade ediyor.

“HEDEFİMİZ KADIN İSTİHDAMINI DAHA DA ARTIRMAK”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadın istihdamının son derece kıymetli olduğunu ve nüfus oranıyla paralel olması gerektiğine inandığını söyledi. Kadınların sosyal ve çalışma hayatında henüz yüzde 50 seviyelerine gelmediğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Kadın istihdamının her alanda artması ve eş düzeye getirilmesi gerekiyor. Kurumsal anlamda bu çabayı gösteriyoruz. Bu tür projelere de destek vererek kadının çalışma hayatında daha fazla yer almasını arzuluyoruz. 2025 yılında sadece BURULAŞ’ta vatman olarak 10 kadın göreve başladı. Kadınlara birçok alanda öncelik tanıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne yüzde 6 civarında kadın istihdamını da artırdık. Hedefimiz kadın istihdamını daha da artırmak. Kadınların çalışma hayatında güçlü bir şekilde olmasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda da Bursa’nın örnek olacağına inanıyorum” dedi.

“277 KADINIMIZI SANAYİYE TEKRAR GERİ KAZANDIRDIK”

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Başkanı Sabriye Şen, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni yanlarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek Başkan Mustafa Bozbey’e desteklerin dolayı teşekkür etti. Projenin 81 ilde uygulandığını hatırlatan Şen, Bursa’nın projeyi en başarılı uygulayan illerden biri olduğunu dile getirdi. 226 firmayla iyi niyet mektubu imzaladıklarını anlatan Şen, “İş-Kur’dan aldığımız verilere göre 279 kadınımızı sanayiye tekrar geri kazandırdık. Ayrıca yine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız arasında imzalanan, Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü (KİPAP) kapsamında oluşturulan İl Kadın Çalışma Kurulu’na iletilen talepler doğrultusunda, KİPAP sürecini de ilimizde aktif şekilde hayata geçirdik. Bu Kapsamda 80 kadınımızın doğrudan istihdama katılmasına destek verdik. Bu sonuçlar, Sanayide Kadın Eli Projesi’nin sahadaki en somut ve ölçülebilir çıktılarından biri oldu” diye konuştu.

EDİTÖR
Enes Bilgiç
Enes Bilgiç
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Büyükşehir’den 23 Nisan kararı!
Bursa Büyükşehir’den 23 Nisan kararı!
Bursa’nın merakla beklediği projede sona gelindi!
Bursa’nın merakla beklediği projede sona gelindi!
Bursa’da çiftçiye yeni umut
Bursa’da çiftçiye yeni umut
Bursa’da orman yangınlarına karşı kritik adım
Bursa’da orman yangınlarına karşı kritik adım
Son Haberler
“Tas kafa” saçlara yasak gelecek mi?
“Tas kafa” saçlara yasak gelecek mi?
Bursa Büyükşehir’den 23 Nisan kararı!
Bursa Büyükşehir’den 23 Nisan kararı!
Bursa’nın merakla beklediği projede sona gelindi!
Bursa’nın merakla beklediği projede sona gelindi!
Bursa’da çiftçiye yeni umut
Bursa’da çiftçiye yeni umut
AVM’lere giriş ücretli mi olacak? Açıklama geldi
AVM’lere giriş ücretli mi olacak? Açıklama geldi
Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere özür
Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere özür

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.