• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
19:10
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursaray yer altından geçecek
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 11 Mart 2017 - 12:56
Güncelleme: 11 Mart 2017 - 16:24

Bursaray yer altından geçecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İstanbul Yolu’ndaki çalışmalarımızdan sonra metro hatlarımızı yerin altından yapacağız. Yıldırım’dan başlamak üzere şehrin tüm caddelerine metro hatlarını ulaştıracağız" dedi.

Bursa Haberleri
11 Mart 2017 - 12:56
Güncelleme: 11 Mart 2017 - 16:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursaray yer altından geçecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun mart ayı toplantısına konuk oldu. 
Basın Kültür Sarayı’ndaki BGC merkezinde gerçekleşen toplantıda Başkan Altepe’yi konuk etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden BGC Başkanı Nuri Kolaylı, “Bursa için yapılacak her çalışmayı, olumlu her projeyi BGC olarak desteklemeye hazırız" dedi.
BGC Yunuseli konutları ile ilgili bilgi de veren Kolaylı, “BGC TOKİ konutları, Türkiye’ye örnek bir proje oldu. Mühendisler, konutlardaki asansörden diğer malzemelere kadar hepsinde akıllı teknolojiler kullandılar. Bursa’ya da vizyon katacak Osmanlı mimarisinde bir proje oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Trafik yatırımlarını anlatı
Ziyarette konuşan Başkan Altepe de, BGC üyelerine yönelik olarak gerçekleşen TOKİ Yunuseli konutlarının Bursa’ya değer kattığını ifade ederek, “Gazeteciler için yapılan BGC TOKİ konutlarının, gazetecilere ve Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bursa’da trafik sorununu çözmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, “T2 tramvay hattı ile ilgili yerin altından neden olmuyor diyorlar. İnsanlar, metro ile yolculuk yaparken etrafı görerek seyahat etmek ister. Yerin altında yolculuk yapmayı kimse istemez. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Yerin altına mecburiyetten inilir. Yerin altından yapılan metrolar, yerin üstünde yaşanan yoğunluktan dolayı yapılır. Biz de İstanbul Yolu’ndaki çalışmalarımızdan sonra metro hatlarımızı yerin altından yapacağız. Yıldırım’dan başlamak üzere şehrin tüm caddelerine metro hatlarını ulaştıracağız. Yeni metro projelerinin ölçümleri ve çalışmaları hazırlanıyor. Bunları teker teker açıklayacağız. Bunların hepsi belli bir maliyet gerektiriyor. Bugüne kadar tam 68 tane köprü ve kavşak yaptık. 20 kilometrelik raylı sistem 60 kilometreye çıktı. Sadece yol yapmak için bin 500 tane bina yıktık. Bunların hepsi parayla oluyor” şeklinde konuştu.
Bursa’da nerde sıkıntı varda orada Büyükşehir Belediyesi’nin elini taşın altına koyduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bursa’da uyuşturucu konusunda ciddi adımlar atıyoruz. Mahalle mahalle tüm dernek ve spor kulüpleriyle toplantılar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 28 dernek ile toplantı yaptık. Mahallede huzuru mahalleli sağlayacak. Herkes kendi köyüne, mahallesine sahip çıkacak. Devlet de buna destek verecek. Herkes istediği yerde oturabilir ancak herkes kurallara uyacak. Kimse kimseye zarar vermeyecek. Hukuk devletinde yaşadığımızı unutmadan meselelerimize sahip çıkacağız.”

“DAVUL BİZDE, TOKMAK BAŞKASINDA”
Şehir içi trafik sorunu ile ilgili gerekli düzenlemelerin yapıldığına da vurgu yapan Başkan Altepe, yollardaki araç sayılarının belirlenmesiyle çalışmaların başladığını ve tüm düzenlemelerin bilimsel emele oturduğunu kaydetti.
Bursa’da şehir içi trafiği rahatlatmak için ilave yollar açıldığını,“Çekirge’den Heykel’e gidiş, Kükürtlü Caddesi’nden dönüş olarak düzenleme yapacağız. Ancak bunu trafiği rahatlatmak için yapmak lazım. Acemler Kavşağı’ndaki trafik sıkışıklığını gidermek için bir viyadük daha yapıyoruz. Çevre yoluna bağlayacağız. Projesi yapılıyor. Kısa sürede yapacağız” dedi.
Trafik sorunlarının çözümü konusunda Büyükşehir Belediyesinin daha çok yetkiyle donatılması gerektiğine de işaret eden Başkan Altepe, “Bursa’da sıkıntıların biri de davul bizde, tokmak başkasında. Bursa’da bütün yol, kavşak, köprü, tramvay, metroyatırımlarını biz yapıyoruz. Ama trafiği her yönüyle idare etme yetkisi bizde değil. Ben bu kadar yolu, köprüyü, metroyu yapıyorsam, trafikte cezayı da benim kesmem lazım. Adam yanlış yere arabasını park ediyor. Aracı ben çekeyim, cezasını ben vereyim. O zaman taşlar yerine oturmuş olur. Referandumdan sonra Yerel Yönetimler Yasası geliyor. Duran trafik ile ilgili yetkiyi belediyelere verecekler. Ama biz trafik ile ilgili tüm yetkileri istiyoruz. Bunu biz işletirsek, aldığımız ceza ücretleriyle yine trafiğe yatırımı ben yaparım. Yeni yapılacak yasa ile bu yetkilerin büyükşehir belediyelerine verileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Acemler’e yeni proje
Acemler kavşağında yaşanan trafik sıkışıklığının yeni bir viyadükile çözüleceğini müjdeleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Acemler’de yıkımı tamamlanan polisevinin bulunduğu arsa üzerinden yükselecek olan viyadüğümüz, yakın çevreyoluna bağlanacak. Böylece yeni bir dönüş yolu sağlayacağız. Yani Acemlerden çevre yoluna dönüş için çift şeritli bir yol daha olacak. Şu ana saatte 3 bin araç geçiyorsa, proje tamamlandığında bir 3 bin araç da buradan geçecek. Gül kavşağını da birer şerit daha büyüteceğiz. 3 şeride çıkarıyoruz. Anayol hiç daralmadan 3 şerit olarak devam edecek.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aydın’dan ’44 milyon liralık zarar’ açıklaması
Aydın’dan ’44 milyon liralık zarar’ açıklaması
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların hesabı sorulacak’
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların hesabı sorulacak’
Bursa’nın o mahallesine müjde!
Bursa’nın o mahallesine müjde!
Bursa’da huzur uygulaması; 2 bin 846 şahıs sorgulandı
Bursa’da huzur uygulaması; 2 bin 846 şahıs sorgulandı
Son Haberler
Aydın’dan ’44 milyon liralık zarar’ açıklaması
Aydın’dan ’44 milyon liralık zarar’ açıklaması
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde "sütyen" krizi
Senfoni Orkestrası’ndan Japon esintileri
Senfoni Orkestrası’ndan Japon esintileri

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.