• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:16
Kalibaf'tan Trump'a yanıt: ABD'de 40 milyondan fazla kişi gıda kuponuna bağımlı
08:06
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi
08:06
Sulama kanalında akıntıya kapılan çocuklardan biri boğuldu, diğeri kurtarıldı
05:36
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
05:09
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
04:34
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
03:48
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
03:15
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
02:08
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
01:46
Adana'da silahlı kavga: 1'i ağır 4 yaralı
01:37
Hatay'a kavga eden iki grup, polisin müdahalesiyle dağıldı
01:29
Tekirdağ'da apartman dairesinde patlama ve yangın: 2 ölü, 2 yaralı - YENİDEN
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa ortak akılla yönetiliyor - Bursa Haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 10 Mart 2021 - 10:11
Güncelleme: 10 Mart 2021 - 10:53

Bursa ortak akılla yönetiliyor - Bursa Haberleri

Bursa'nın 17 ilçesindeki bin 58 mahallede yaşanan sıkıntılara yönelik hızlı çözümler üretmek adına dönem dönem muhtarlarla buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım ilçesindeki 69 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Bursa Haberleri
10 Mart 2021 - 10:11
Güncelleme: 10 Mart 2021 - 10:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa ortak akılla yönetiliyor - Bursa Haberleri
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerde yaşanan sorunları birinci ağızdan dinlemek ve anında pratik çözümler üretmek amacıyla düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması' programları, Osmangazi'nin ardından Yıldırım ilçesiyle devam etti. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi'nin bürokratları katıldı.

Türkiye olarak salgın dolayısıyla zor bir süreçten geçildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sağlık çalışanlarının dışında salgın döneminin gizli kahramanlarından birisinin de muhtarlar olduğunu belirtti. Bu dönemde vefat eden muhtarların da olduğunu hatırlatan Başkan Alinur Aktaş, "Filyasyon ekipleriyle beraber ev ev gezerek sürecin en büyük destekçilerinden oldular. Tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Mahallelerde başta belediyeler olmak üzere farklı kurumları ilgilendiren birçok konu var. Muhtarlar, karınca kararınca bu yükü hafifletmeye çalışıyor. Bursa'yı ortak akılla yönetirsek, konuların üzerine beraber gidersek sorunları daha çabuk hallederiz. Muhtarların bu açıdan önemli olduğunu biliyoruz. Bu tür toplantılarda buluşarak dertlerimizi dinleyip çözüm üretmeye çalışıyoruz. İhtiyaçları bir plan program dahilinde halletmeliyiz. Yıldırım Belediyesi de iyi niyetlerle, samimiyet ve gayretle sürecin aşılması için üstün bir performans ortaya koydu. Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi'nin devam, biten ve başlayacağımız projeleri var" dedi.

Yıldırım ilçesinin yüzölçümü olarak Bursa'nın yüzde 1'ine, nüfus olarak ise yüzde 25'ine sahip olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, yılların getirdiği problemleri bünyesinde barındıran ilçede hizmet eden tüm yöneticilere ve muhtarlara teşekkür etti. Sıkıntıları aşma noktasında Yıldırım Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin gayretle çalıştığını dile getiren Başkan Aktaş, "Yaşanan pandemi sürecinden ötürü bir miktar ötelediğimiz çalışmalar oldu. Ama bunların hepsi bizim takibimizde. Yapmak zorunda olduğumuz projeler. Yıldırım'daki 69 muhtarın 9'u kadın olmasını önemsiyoruz. Umarım sayıları da artar" diye konuştu.

Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, toplantıyı düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ve katılım sağlayan Yıldırım Belediyesi'ne teşekkür etti. Yıldırım'da 6-7 muhtarın mahalle konağına ihtiyaç duyduğunu anlatan Sak, bilgisayar ve yazıcı gibi sarf malzemelerde de eksikleri bulunduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, muhtarların sorun ve taleplerini tek tek dinleyerek not aldı. Toplantıda, ağırlıklı olarak ulaşım, altyapı, mezarlık genişletilmesi, mahalle konağı ihtiyacı, otopark ihtiyacı, kamulaştırma, yol ve kavşak düzenlemesi, kapalı pazar ve taksi durağı yeri, kentsel dönüşüm, asfalt ve dere ıslah çalışması, sosyal donatı alanı, altyapı ve çevre düzenlemesi gibi talepler dile getirildi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Büyükşehir’de yeni atama!
Bursa Büyükşehir’de yeni atama!
Bursa'nın su geleceği için kritik hamle!
Bursa'nın su geleceği için kritik hamle!
Bursa'da tefecilik operasyonu!
Bursa'da tefecilik operasyonu!
Başkan Aydın Vatandaşlarla Sahada Omuz Omuza
Başkan Aydın Vatandaşlarla Sahada Omuz Omuza
Son Haberler
Kalibaf'tan Trump'a yanıt: ABD'de 40 milyondan fazla kişi gıda kuponuna bağımlı
Kalibaf'tan Trump'a yanıt: ABD'de 40 milyondan fazla kişi...
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin...
Sulama kanalında akıntıya kapılan çocuklardan biri boğuldu, diğeri kurtarıldı
Sulama kanalında akıntıya kapılan çocuklardan biri boğuldu, diğeri...
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Muğla'da denize giren 18 yaşındaki Polat, boğuldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik...
Putin'in yasak aşkından olan kızı, doğum gününde dağıttı! Parti ülkenin gündemine oturdu
Putin'in yasak aşkından olan kızı, doğum gününde dağıttı! Parti ülkenin gündemine oturdu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.