• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:14
Tekirdağ Kiraz Festivali'nde Kolpa ve Buray sahne aldı
01:08
Manisa'da sağanak; sel sularının evin kapısından taştığı anlar kamerada
00:57
KADES ihbarına gelen polis memurunu ve eski eşini yaralayıp, intihar girişiminde bulundu
00:33
Kayıp gencin cansız bedenini dereden çıkaran AFAD ekibinin botu akıntıya kapıldı; 1 personel öldü, 4 personel kurtarıldı - YENİDEN
00:20
Denizli'de sağanak ve dolu yağışı, su baskınlarına neden oldu
00:05
Kayseri'de 17 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
00:03
Ekipleri harekete geçiren deniz kıyısındaki eşyalar, profesyonel yüzücünün çıktı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa'nın Gemlik ilçesinde kadınlara yeni iş sahası
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 14 Haziran 2026 - 00:13

Bursa'nın Gemlik ilçesinde kadınlara yeni iş sahası

Gemlik Belediyesi, hem yerel üretime destek sağlayacak hem de kadın istihdamını artırarak belediye bütçesine tasarruf getirecek Tekstil Atölyesi’ni hizmete açtı. Açılışta konuşan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Ekonomi kötü olabilir ama biz mazeret üretmek için değil, hizmet etmek için seçildik” dedi.

Bursa Haberleri
14 Haziran 2026 - 00:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa’nın Gemlik ilçesinde kadınlara yeni iş sahası
Açılış programına; CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan, CHP Orhangazi İlçe Başkanı Berna İl, CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Av. Levent Dağdeviren, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Durmuş Uslu, Zülküf Zor, Çaycuma Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Çoban, Çaycuma Belediye Meclis Üyesi Ergin Kabul, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, GEMTAŞ Genel Müdürü Nurgül Dağdeviren, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda Gemlikli vatandaş katıldı.

gemlikte kadin istihdamina buyuk katki tekstil atolyesi acildi 5

Törenin açılış konuşmalarında ilk sözü alan CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan, yerel yönetimlerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek, “Belediyelerimiz üzerindeki tüm siyasi baskılara rağmen, Belediye Başkanımız ve ekibi Gemlik için son derece başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu atölye de bunun en güzel kanıtıdır” dedi.

CHP Orhangazi İlçe Başkanı Av. Berna İl ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bütün engellemelere ve baskılara rağmen belediye başkanlarımız halkımız için üretmeye devam ediyor. İnanıyoruz ki her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

gemlikte kadin istihdamina buyuk katki tekstil atolyesi acildi 9

Açılışa katılan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, projenin önemini şu sözlerle özetledi: “Bu atölye, kadın istihdamı açısından şehre çok önemli bir katkı sunarken, aynı zamanda belediyemize ciddi bir tasarruf kalemi sağlayacak. Bizler kamu kaynaklarını, yerel yönetimlerin bize sunduğu imkanları doğrudan vatandaşlarımızın refahı için kullanıyoruz. Gemlik Belediye Başkanımızı ve emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum.”

Törende söz alan CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Av. Levent Dağdeviren de ülkenin ekonomik ve hukuki durumuna değindiği konuşmasında, “Hukuki güvenliğin zorlandığı karanlık bir dönemden geçiyoruz ve bu tarz açılışlar hepimize büyük bir moral veriyor. Bursa tekstilin başkenti ancak yanlış politikalar nedeniyle bu sektör bitme noktasına geldi. Kapanan her fabrika, sofralarımızdan eksilen bir lokma ve gençlerimizin azalan umudu demektir. Emeklilerimiz adeta ölüme terk edilmiş durumda. İşte bu ortamda CHP’li belediyeler, her türlü engellemeye ve siyasallaşmış yargı baskısına rağmen istihdama can suyu olmaya devam edecektir” dedi.

gemlikte kadin istihdamina buyuk katki tekstil atolyesi acildi 11

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, ekip ruhunun önemine vurgu yaparak yeni müjdeler verdi. Başkan Deviren, konuşmasında şöyle konuştu: “Bugün burada hep beraber güzel bir hikaye yazıyoruz. Biz çok iyi ve inançlı bir ekibiz. Enerjinizi doğru yere kullandığınızda, ortaya her zaman doğru ve güzel işler çıkar. Tekstil atölyemiz şu an aktif olarak çalışıyor ve kendi kendini döndürebilen bir yapıya sahip. Önümüzdeki süreçte Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile ortak bir çalışma yürüterek engelli kadınlarımızın da buraya dahil olmasını, emeklerini kazanca dönüştürmelerini sağlayacağız. Kadını başımızın üstünde taşımadığımız sürece toplum olarak ilerlememiz mümkün değil. Evet, ekonomik şartlar kötü olabilir ama biz buraya mazeret üretmek için seçilmedik. Hizmet götürmek için herkesin kapısını çalarız.”

Başkan Deviren konuşmasının sonunda Gemliklilere bir açılış müjdesi daha vererek, “Hizmetlerimiz durmaksızın devam edecek. Salı günü de Patili Canlar Yaşam Alanı’mızın açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından hep birlikte kesildi. Açılış sonrasında davetliler Tekstil Atölyesi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, atölyede üretilen ürünler, üretim kapasitesi ve gelecek hedefleri hakkında misafirlere ve basın mensuplarına bilgi verdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Milli maça hazır; Kapalı Çarşı’da bayrak resitali
Bursa Milli maça hazır; Kapalı Çarşı’da bayrak resitali
İşte TOKİ’nin Bursa’da satışa çıkardığı konut alanları ve muhtelif arsalar…
İşte TOKİ’nin Bursa’da satışa çıkardığı konut alanları ve muhtelif arsalar…
Osmangazi’de Kükürtlü Mahallesi Sakinlerinin Tiyatro Oyunu Büyük Beğeni Topladı
Osmangazi’de Kükürtlü Mahallesi Sakinlerinin Tiyatro Oyunu Büyük Beğeni Topladı
Başkan Biba, öğrencilerle bir araya geldi
Başkan Biba, öğrencilerle bir araya geldi
Son Haberler
Tekirdağ Kiraz Festivali'nde Kolpa ve Buray sahne aldı
Tekirdağ Kiraz Festivali'nde Kolpa ve Buray sahne aldı
Manisa'da sağanak; sel sularının evin kapısından taştığı anlar kamerada
Manisa'da sağanak; sel sularının evin kapısından taştığı...
KADES ihbarına gelen polis memurunu ve eski eşini yaralayıp, intihar girişiminde bulundu
KADES ihbarına gelen polis memurunu ve eski eşini yaralayıp, intihar...
Kayıp gencin cansız bedenini dereden çıkaran AFAD ekibinin botu akıntıya kapıldı; 1 personel öldü, 4 personel kurtarıldı - YENİDEN
Kayıp gencin cansız bedenini dereden çıkaran AFAD ekibinin botu akıntıya...
Denizli'de sağanak ve dolu yağışı, su baskınlarına neden oldu
Denizli'de sağanak ve dolu yağışı, su baskınlarına neden oldu
LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı
LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.