• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:02
Eyüp Lojistik'ten AB'nin takograf düzenlemesine 'Jet Taksi' çözümü
08:56
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
08:51
Endonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem
08:39
İran: ABD, Batı Asya'da gerçek barış ve güvenliği sürekli hiçe saydı
08:33
İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 298'e yükseldi
08:28
Trump: İran sanırım ihtiyaç duyduğumuz şeylerin neredeyse hepsini kabul etti
08:04
Ankara'da NATO tedbirlerine ilişkin uygulamalarda 4 binden fazla aranan şüpheli yakalandı
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa'daki kazan faciasında tutuklu bulunan fabrika sahibine tahliye - Bursa Haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 21 Şubat 2018 - 17:58

Bursa'daki kazan faciasında tutuklu bulunan fabrika sahibine tahliye - Bursa Haberleri

Bursa'nın Gürsu ilçesinde 5 kişinin ölümü, 16 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Gökkuşağı isimli iplik-boya fabrikasındaki patlamaya ilgili Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan fabrika sahibi Şükrü Demir tahliye edildi.

Bursa Haberleri
21 Şubat 2018 - 17:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa’daki kazan faciasında tutuklu bulunan fabrika sahibine tahliye - Bursa Haberleri
Bursa'nın Gürsu ilçesinde Gökkuşağı isimli iplik-boya fabrikasında meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı patlamadan sonra tutuklanan Şükrü Demir hakim karşısına çıktı. İlk kez hakim karşısına çıkan ve patlamada oğlu Yavuz Demir'i de kaybeden Şükrü Demir, “Fabrikada işlerle oğlum Yavuz Demir ilgileniyordu. Ben sadece iş yeri sahibi olarak görünüyordum. İşlerle çocuklarım ilgileniyordu. Olay günü evimdeydim. Patlamayı telefon edilince öğrendim. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda Şükrü Demir’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.


Bursa’nın merkez ilçesi Gürsu'da geçen yıl 8 Kasım'da, Şükrü Demir'e ait Gökkuşağı adlı iplik-boya fabrikasındaki buhar kazanının patlaması sonucu işçiler Sadık Hüceyce, Muhammed Baddih, Samer Hshoum, Yasir Saraç ile fabrika sahibi Demir'in oğlu Yavuz Demir yaşamlarını yitirdi, 16 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamanın ardından gözaltına alınan ve oğlunun cenaze törenine katılmasına izin verilen Şükrü Demir ile İş Güvenliği Uzmanı Tuğba Tonbaz, tutuklandı. Tonbaz ise, bilirkişi raporu üzerine serbest bırakılmıştı.


Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Birden fazla kişinin ölümüne neden olma ve taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma”dan 2 ila 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan fabrika sahibi Şükrü Demir, ilk duruşmasına çıktı. Duruşmaya sanık ile ölen işçilerin yakınları ve avukatları katıldı. Gökkuşağı Tekstil isimli iş yerinin sahibi olduğunu belirten Şükrü Demir, “İş yerinin cari işleri ile oğlum Eyüp Demir, Yavuz Demir ve kızım Nurefşan Demir ilgileniyordu. 2013 yılında çocuklarıma işletme sorumluluğunu devretmiştim. Ben iş olduğunda gidip gerekli imzaları atarak, resmi işlerin yürütülmesini sağlıyordum. Oğlum Yavuz boyahane, Eyüp muhasebe, kızım da laboratuar bölümüyle ilgileniyordu. Burayı 2000 yılından beri işletiyorduk, olay günü ben iş yerinde değildim. Kazan patlamasını telefon gelince öğrenip, olay yerine gittim. Ölenler ve yaralananlar olduğunu öğrenince üzüldüm. Olayda herhangi bir dikkatsizliğim ve tedbirsizliğim yoktur. Kazanın bakımı yapılıyordu. Dosyada buhar kazanının vanasının kapalı olduğu iddia edilmiş, bu doğru değildir, bu vana kapanmaz, zaten diğer kazanlara da buhar gidiyormuş” şeklinde savunmasını yaptı.


Demir, kazanın patlamasıyla ilgili olarak şunları anlattı:
“Kazanın patlamasının nedeninin susuz kalması bir yandan da ısınmaya devam etmesi önceden oluşan buharın diğer kazanlara borularla aktarılmış olması, içeride su azalması olduğunu düşünüyorum. Su azalmasının nedeninin de otomatik olan su motoruna ait şalterin kapanması olduğunu düşünüyorum. Ben 35 yıldır bu işi yapıyorum, kazan patladığına dair bir duyumum tecrübem olmadı. Böyle bir durum beklemiyordum.”
Olay sırasında patlamanın meydana geldiği boyahanenin karşısındaki iş yerinin ortağı olduğunu belirten İbrahim Can ise, “Patlama sırasında bende yaralandım. Kazanın patlamasından sonra ben kazanın üstünde aktarma makinelerini yanmış vaziyette gördüm. Şikayetçiyim” dedi.


Patlamanın olduğu boyahanenin yanında hayvan ahırında bulunduğunu belirten Yılmaz Duru, “Patlayınca ahır yıkıldı. Bütün malzemeler üzerime çöktü. Başımdan yaralandım, bir ineğim telef oldu. Şikayetçi değilim” dedi.
Ölen Yasir Saraç’ın annesi Songül Özan ve babası Ramazan Saraç da şikayetçi olduklarını söyleyerek, sanığın cezalandırılmasını istediler.
Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda, tutuklu sanık Şükrü Demir’i, savunmasının alınmış olması, suçun taksirli suç olması, delillerin karartılma ihtimali kalmaması nedeniyle tahliyesine karar verdi.

2018/02/2018-02-22-09-44-43.jpg
2018/02/2018-02-22-09-44-44.jpg
2018/02/2018-02-22-09-44-45.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da korku dolu anlar!
Bursa'da korku dolu anlar!
Bursa'da elektrikler kesilecek!
Bursa'da elektrikler kesilecek!
"Afetlere daha hazır Bursa için çalışıyoruz"
Bursa’da çay ve kahve fiyatlarına zam!
Bursa’da çay ve kahve fiyatlarına zam!
Son Haberler
Eyüp Lojistik'ten AB'nin takograf düzenlemesine 'Jet Taksi' çözümü
Eyüp Lojistik'ten AB'nin takograf düzenlemesine 'Jet Taksi'...
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
Endonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem
Endonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem
İran: ABD, Batı Asya'da gerçek barış ve güvenliği sürekli hiçe saydı
İran: ABD, Batı Asya'da gerçek barış ve güvenliği sürekli...
İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 298'e yükseldi
İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin...
Asker ve şehit yakınlarını ücretsiz tıraş ediyor - Bursa Haberleri
Asker ve şehit yakınlarını ücretsiz tıraş ediyor - Bursa Haberleri

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.