• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa'da postacıların isyanı - Bursa Haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 07 Kasım 2019 - 12:46
Güncelleme: 07 Kasım 2019 - 14:57

Bursa'da postacıların isyanı - Bursa Haberleri

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Birlik Haber-Sen'in Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur, "Personel ve altyapı eksikliği nedeniyle kargolar vatandaşa ulaştırılamamaktadır. Postacı sayısı yarıya inmiştir. Dağıtılacak kargo adetleri patlamıştır. Yıl sonu acilen kadrolu personel alınmalı ve taşeron personel şirket bünyesine alınarak yetkileri verilmelidir"

Bursa Haberleri
07 Kasım 2019 - 12:46
Güncelleme: 07 Kasım 2019 - 14:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa'da postacıların isyanı - Bursa Haberleri
Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Birlik Haber-Sen'in Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur, "Personel ve altyapı eksikliği nedeniyle kargolar vatandaşa ulaştırılamamaktadır. Postacı sayısı yarıya inmiştir. Dağıtılacak kargo adetleri patlamıştır. Yıl sonu acilen kadrolu personel alınmalı ve taşeron personel şirket bünyesine alınarak yetkileri verilmelidir. Dağıtıcılarımız her gün Nilüfer'den Demirtaş'a 30 kilometre yol gitmektedir. Osmangazi Posta Dağıtım Müdürlüğü kurularak, yeni yapılan Gençosman Hizmet Binasına taşınması gerekmektedir" dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Birlik Haber-Sen 16 Bursa Şubesi, Beşevler PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Gelir vergisindeki adaletsizliğin düzeltilmesi ve personel eksikliğine vurgu yapılan açıklamaya, Memur-Sen Bursa İl Başkanı Gökhan Yünkül, İl Başkan Yardımcısı Eyüp Akbulut, Birlik Haber Sen Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur, PTT çalışanları ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Gelir vergisi, personel yetersizliği, çalışma süreleri, PTT çalışanlarının sorunları gibi birçok konuyu içeren basın açıklamasını Birlik Haber Sen Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur yaptı.
Vergi adaletsizliğini dışında kurumsal olarak personel eksiliğine bağlı iş yüküne dikkat çeken Uğur, "Personel çeşitliğini, ücret adaletsizliğini, 40 saat uygulamasını ki hak kayıpları, unvan yükselme sınavlarının açılmaması gibi önemli sorunlarla karşı karşıyayız. PTT son yıllarda iş alanında önemli değişikliler yapmış olmasına rağmen personel ve altyapı sorunlarını bir türlü çözememiştir. Şuan kurumumuzda aynı işi yapan 399'lu idari Hizmet Sözleşmeli, İşçi ve Taşeron olarak 4 çeşit personel bulunmaktadır. Bunlar kendi aralarında aynı işi yapmalarına rağmen farklı ücretler almaktadır." dedi.

Osmangazi Dağıtım Müdürlüğü şart
Personel yetersizliğine dikkat çeken Uğur, "55 yaş haddi yüzünden zorunlu olarak emekliliğe ayrılan postacıların yerine personel alınamadığı için sorun her geçen gün daha da kronikleşmektedir. Postacı eksikliğini sürekli taşeron personel ilave ederek çözmeye çalışmak sorunu daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir. Devir oranları yüksekliğinin asıl sebebi çalışanlar değiş, çalışanları tek tip gören, görev ve yetkilerini anlamaktan uzak olan yöneticilerdir. Tebligat sayısı geçen seneye göre yüzde 10 düşerken kadrolu postacı sayısı yarıya inmiştir. Bununla birlikte dağıtılacak kargo adetleri patlamıştır. Dağıtım altyapısı uygun olmadan çok düşük ücretlerle taşınan gönderiler, personel ve altyapı eksikliği nedeniyle vatandaşa ulaştırılamamaktadır. Yıl sonu acilen kadrolu personel alınmalı ve taşeron personel şirket bünyesine alınarak yetkileri verilmelidir. Ayrıca dağıtıcılarımız her gün Nilüfer'den Demirtaş'a 30 kilometre yol gitmektedir. Osmangazi Posta Dağıtım Müdürlüğü kurularak, yeni yapılan Gençosman Hizmet Binasına taşınması gerekmektedir. PTT çalışanları olarak İdaremizin sorunları bir an önce çözüme kavuşturması ile devletimizin Gelir Vergisi hususunda bizlere sahip çıkmasını diliyoruz." dedi. " ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak toplanmış olduklarını ifade eden Uğur, "Kamu görevlilerini yakından ilgilendiren ve TBMM alt komisyonunda kabul edilerek görüşülmesine başlanacak olan "Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı KHK'da Değişikli yapılmasına dair kanun teklifinin" alt komisyonda kabul edilen 399 sayılı KHK kapsamında çalışanların, TRT'de olduğu gibi kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personelin, taşeronların ve 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarının üzerindeki acıması vergi yükünü hafifletemeyeceğini gördüğümüz için, kanun tekifi TBMM'de görüşülmeye başlamadan önce hala düzeltilmesine imkan olduğundan, Birlik Haber Sen olarak yaşanan mağduriyetleri anlatmak ve önerilerimizi paylaşmak için bu gün burada toplanmış bulunuyoruz" dedi.
Kaynak; İHA
2019/11/bursada-postacilarin-isyani---bursa-haberleri-20191107AW84-1.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa ve İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu
Bursa ve İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu
Bursa turizmine yeni yol haritası
Bursa turizmine yeni yol haritası
Bursa’daki gazetecilerden sansüre karşı ortak ses
Bursa’daki gazetecilerden sansüre karşı ortak ses
Bursa’da hayvancılık için önemli adım
Bursa’da hayvancılık için önemli adım
Son Haberler
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yeri çok şaşırttı
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin...
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
Avukatın yanağını ısıran sanık hakim önünde - Bursa Haberleri
Avukatın yanağını ısıran sanık hakim önünde - Bursa Haberleri

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.