• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
22:36
Van-Özalp yolunda can pazarı! 7 ölü, 7 yaralı
10:49
Fon soruşturmasında eski SPK yöneticileri tutuklandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa'da doğu hattı minibüsleri kaldırılıyor - Bursa Haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 25 Ocak 2018 - 10:42

Bursa'da doğu hattı minibüsleri kaldırılıyor - Bursa Haberleri

Bursa'da trafiği kilitleyen doğu hattı minibüslerinin otobüse dönüşerek Bursaray istasyonlarına dikey hatlarla çalışması için Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı.

Bursa Haberleri
25 Ocak 2018 - 10:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa'da doğu hattı minibüsleri kaldırılıyor - Bursa Haberleri
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, minibüslerin 5-6 ay içinde kesinlikle otobüse dönüşeceklerini bildirdi. Batı hattındaki halk otobüslerinin Bursaray istasyonlarına dikey olarak çalışmaları ve bir düzene sokulmaları yönünde önemli mesafe aldıklarını dile getiren Başkan Alinur Aktaş, doğu hattı için de minibüsçülerin 10 Şubat'ta yapılacak olan oda seçimlerini beklediklerini ifade etti.

Aktaş, şunları kaydetti:
"Minibüsçü esnafına ilkesel olarak ne yapmak istediğimizi ifade ediyoruz ama kesin çözüm yönetimle ilgili olduğu için yeni yönetimi bekliyoruz. O yüzden doğuyu ağırdan alıyoruz. Ama şunu biliyoruz ki kesinlikle minibüs olarak devam etmeyecekler. Otobüs olacaklar ve elektronik sisteme dahil olacaklar. Ne yaptıklarını bilmiyoruz. Onlara sorarsanız para kazanamıyorlar bana sorarsanız müthiş para kazanıyorlar. Toplu taşıma işi belediyeye ait bir iştir. Engelliyle, öğrenciyle, şehit aileleriyle ve 65 yaş üstüyle alakalı bir takım haklar verildiyse bunların hepsinin uygulanması lazım. Ama bu uygulamanın onlara da zarar vermemesi lazım. Hepsinin tek çatı altında olması lazım. Bursa'ya bu manzara yakışmıyor. Doğu'daki minibüsler 2019 Mart'ına kadar kalmaz hepsini dönüştürürüz. 5-6 aylık süreçte karşılıklı mutabakatla bu işi kökten çözeceğimize inanıyorum. Trafiğin sıkışmasında bir çok parametre var. Bütün parametreleri tek tek tamir etmeyi çalışıyoruz. Bunar tamir etmeden ulaşımı düzeltemeyiz." 

Öte yandan BURULAŞ'ın talebi ile; mart ayında toplanan UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda, 43'cü madde ile İnegöl-Yenişehir, 70'ci madde ile Kestel-Gürsu Minibüslerinin sefer yaptığı Doğu Garajı kaldırılmış, İnegöl-Yenişehir hatları için Kestel aktarma garajı adres olarak gösterilmişti. 1'ci Bölge İdaresine yürütmeyi durdurmak için başvuran Kestel-Gürsu Şoförler Odasının itirazına Yargı olumlu yanıt vererek, yürütmeyi durdurmuştu.

UKOME ve Büyükşehir'e kararı gönderen mahkeme, üst mahkemeye itiraz yolunu da kapatmış oldu. Gerekçeli kararında "Ticaret hakkı ve yolcuların ulaşım özgürlüğü engellenemez" ifadelerini kullanan mahkeme heyeti Türkiye'de bir ilke imza atmıştı. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Korkunç olayla ilgili yeni gelişme…
Korkunç olayla ilgili yeni gelişme…
Bursa’da akran zorbalığıyla mücadele!
Bursa’da akran zorbalığıyla mücadele!
Bursa’da sokak ortasında kurşun yağmuru!
Bursa’da sokak ortasında kurşun yağmuru!
Bakan Uraloğlu Bursa’ya geliyor
Bakan Uraloğlu Bursa’ya geliyor
Son Haberler
Van-Özalp yolunda can pazarı! 7 ölü, 7 yaralı
Van-Özalp yolunda can pazarı! 7 ölü, 7 yaralı
Korkunç olayla ilgili yeni gelişme…
Korkunç olayla ilgili yeni gelişme…
Bulgur kazanına düşen işçi hayatını kaybetti
Bulgur kazanına düşen işçi hayatını kaybetti
Bahçeli’nin önerisi “il olmalı” dediği yerlerde nasıl karşılandı? “30 yıldır bekliyoruz”
Bahçeli’nin önerisi “il olmalı” dediği yerlerde nasıl karşılandı?...
COP31’de iklim temalı şarkılarla dünyaya seslenilecek! İşte ücretsiz konser verecek sanatçılar
COP31’de iklim temalı şarkılarla dünyaya seslenilecek! İşte ücretsiz...
Ölü kimliğiyle 500 TIR dolusu büyükbaş hayvanla kayıplara karıştı
Ölü kimliğiyle 500 TIR dolusu büyükbaş hayvanla kayıplara karıştı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.