• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:00
876'şar yıl hapisleri istenen Ezgi Apartmanı sanıklarına 8'er yıl hapis ve tahliye
00:40
Takla atan otomobildeki 4 kişi yaralandı
00:27
Aydın'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
00:22
Mersin'de 11 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi
00:16
Bakan Gürlek: Uyuşturucu ticareti yapan suç örgütünün lideri İslam Yakut yakalandı
00:11
Uluslararası uyuşturucu sevkiyatlarını organize ettiği belirlenen suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
00:06
Ankara'da 21 milyon lira değerinde kaçak ürün ele geçirildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Bordo-mavililerden hakemlere suç duyurusu
Spor
Yayınlanma: 13 Temmuz 2020 - 16:10
Güncelleme: 13 Temmuz 2020 - 16:10

Bordo-mavililerden hakemlere suç duyurusu

Bordo Mavi Gönüllüler Derneği Kurucu Başkanı Yusuf Ünal, ligin 29. haftasında oynanan Trabzonspor-Ankaragücü maçında görev alan orta hakem Abdülkadir Bitigen ve VAR hakemi Suat...

Spor
13 Temmuz 2020 - 16:10
Güncelleme: 13 Temmuz 2020 - 16:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bordo-mavililerden hakemlere suç duyurusu
Bordo Mavi Gönüllüler Derneği Kurucu Başkanı Yusuf Ünal, ligin 29. haftasında oynanan Trabzonspor-Ankaragücü maçında görev alan orta hakem Abdülkadir Bitigen ve VAR hakemi Suat Arslanboğa hakkında suç duyurusunda bulundu.
Bordo Mavi Gönüllüler Derneği Kurucu Başkanı Yusuf Ünal, hakemler Suat Arslanboğa ve Abdülkadir Bitigen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, dilekçeye konu olan maçta hakemliği Abdülkadir Bitigen'in, video hakemliğini Suat Arslanboğa'nın yaptığı ve Bitigen'in Türkiye Futbol Federasyonu tarafından görevlendirildiği ifade edildi. Trabzonspor'un hakkının yenildiğinin iddia edildiği suç duyurusunda, maçın 6. dakikasında Ankaragücü oyuncusu Dever Orgill'in, Pereira'nın ayağına basması, 45 ve 52. dakikalarda verilen sarı kart cezaları, 63. dakikada verilen penaltı ve 89. dakikadaki ofsayt kararının hatalı olduğu anlatıldı.
Dilekçede, hakemlerin 'görevi kötüye kullanma' ve 'borsaya açık bir şirketi zarara uğratma' suçlarından cezalandırılması talep edildi.

"Resmen 8 puanı buhar edildi"
Suç duyurusunun ardından açıklama yapan Bordo Mavi Gönüllüler Derneği Kurucu Başkanı Yusuf Ünal, "Biz Bordo Mavili Gönüllüler Derneği'nden geliyoruz. Trabzonspor haklarını savunmak için buradayız. Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçemizi verdik. Süper Lig'de şampiyonluk yarışı devam ederken, her hafta yeni bir hakem skandalının ortaya çıktığı aşikardır. Trabzonspor ise lider olduktan sonra, özellikle 5 haftada tüm Türkiye'nin hemfikir olduğu şekilde hakem kurbanı olduğunu hepimiz biliyoruz. Resmen 8 puanı buhar edildi. Her defasında bu kritik hakem hatalarına takıldı ve önü kesildi" şeklinde konuştu.

"Baskı altına aldığını görüyoruz"
Konuşmasının devamında Ünal, "Karadeniz insanının futbol sevgisini kullanarak bu ülkede, farklı bir sınıf gibi gösterilmesini ve hak, hukuk, adalet dilendirmesini görüyoruz. Türk futbolunun kanını emenlerin, şampiyonlukları istediği gibi dağıtanların, bahis, şike, teşvik olayında ceza almayanların futbolu nasıl yönlendirdiğini ve manipüle ettiğini, hakemleri nasıl baskı altına aldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. Ünal, "İşte bu yüzden Trabzonspor'un hak ve adalet anlayışının sadece futbol ile anlamlandırılamayacağını, bu tarihi süreçte hak adına, hakkı yenen mazlumlar adına mutluluğu çalınmış ve sosyolojik olarak ötekileştirilmiş, zulüm görmüş Anadolu'daki bütün takımlar adına, emeğin alın terinin korunması adına olduğunu tüm kamuoyunun bilmesi gerekmektedir" diye belirtti.

"Trabzonspor'un bu emeğinin çalındığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz"
Son olarak Ünal, "Bu topraklara, bayrağa, dine, kardeşlik değerlerine bağlı olan herkesin takdir ettiği Karadeniz insanının, bu değerleri bilinçli, planlı ve sistematik olarak kaos çıkarma ve futbol üzerine kardeşliğimizi bozma, Karadeniz insanını devlet erkanıyla karşı karşıya getirme amacı taşıdığını görüyoruz. Yapılan bu haksızlıklarla yıllardır sistematik bir şekilde Trabzonspor'a gönül verenlerden devletine, milletine isyan eden bir nesil çıkarmaya çalışıyorlar. Bu tabii ki tutmayacaktır. Bunu görmemizin ve Trabzonspor'un bu emeğinin, hakkının çalındığını, herkesin, bütün kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puanla başladı
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puanla başladı
PFDK’dan Bursaspor’a ceza
PFDK’dan Bursaspor’a ceza
Kayserispor Teknik Direktörü Atila Gerin: İstanbulspor maçı da kolay bir maç değil
Kayserispor Teknik Direktörü Atila Gerin: İstanbulspor maçı da kolay bir maç değil
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı: Gidilecek çok ciddi bir yol var
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı: Gidilecek çok ciddi bir yol var
Son Haberler
876'şar yıl hapisleri istenen Ezgi Apartmanı sanıklarına 8'er yıl hapis ve tahliye
876'şar yıl hapisleri istenen Ezgi Apartmanı sanıklarına 8'er...
Takla atan otomobildeki 4 kişi yaralandı
Takla atan otomobildeki 4 kişi yaralandı
Aydın'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Aydın'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Mersin'de 11 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi
Mersin'de 11 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi
Bursa’da geri dönüşüm deposunda yangın
Bursa’da geri dönüşüm deposunda yangın
Eşini öldürüp cesedini arabada gezdiren sanığın davasında mütalaa açıklandı
Eşini öldürüp cesedini arabada gezdiren sanığın davasında mütalaa açıklandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.