• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:30
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
02:24
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
02:10
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı
01:26
Corendon Alanyaspor - Beşiktaş maçının ardından
00:46
Ankara'da ağaçlık alanda yangın
00:42
Bursa-Balıkesir yolunda 5 araçlı zincirleme kaza: 1 yaralı
00:30
Diyarbakır'da plazada yangın; ekiplerin müdahalesi sürüyor
00:30
Manisa'da berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü
00:18
Nikahtan sonra tribünde takımlarını destekleyen çift, maç sonunda sahada çiftetelli oynadı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Bolu faciasında ağabeyi, yengesi ve yeğenlerini kaybeden Avukat Türkmen: "İddialar doğruysa cinayete yakın bir eylem"
Haberler
Yayınlanma: 31 Ocak 2025 - 21:25
Güncelleme: 01 Şubat 2025 - 08:20

Bolu faciasında ağabeyi, yengesi ve yeğenlerini kaybeden Avukat Türkmen: "İddialar doğruysa cinayete yakın bir eylem"

Bolu'daki otel yangını faciasında eşi ve 2 çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden Ordulu Nedim Türkmen'in kardeşi Avukat Adem Türkmen, "Ağabeyimler ile aynı katta (9. kat) olan otel çalışanlarının kurtulduğu, yangına müdahale ettikleri, haber vermedikleri şeklinde iddialar duydum. Eğer konu gerçekten de böyle ise cinayete yakın bir eylem odluğunu düşünüyorum. İnsanların canları bu kadar ucuz mu? Otelin itibarı mı, insanların canları mı şeklinde tercih

Haberler
31 Ocak 2025 - 21:25
Güncelleme: 01 Şubat 2025 - 08:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bolu faciasında ağabeyi, yengesi ve yeğenlerini kaybeden Avukat Türkmen: "İddialar doğruysa cinayete yakın bir eylem"
Bolu'daki otel yangını faciasında eşi ve 2 çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden Ordulu Nedim Türkmen'in kardeşi Avukat Adem Türkmen, "Ağabeyimler ile aynı katta (9. kat) olan otel çalışanlarının kurtulduğu, yangına müdahale ettikleri, haber vermedikleri şeklinde iddialar duydum. Eğer konu gerçekten de böyle ise cinayete yakın bir eylem odluğunu düşünüyorum. İnsanların canları bu kadar ucuz mu? Otelin itibarı mı, insanların canları mı şeklinde tercih konusu yapan kim varsa onun hesabını soracağız" dedi.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 10 gün önce Grand Kartal Otel'de meydana gelen yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Yangında Ordulu Nedim Türkmen (59), eşi Ayşe Neva Türkmen (57), kızları Ala Dora Türkmen (18) ve oğulları Yüce Ata Türkmen (22) de hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden Türkmen ailesi için Altınordu ilçesindeki Bahçelievler Ulu Cami'de yatsı namazı sonrası mevlit programı düzenlendi. Programda yangında tüm hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

"İnsanların canı mı yoksa otelin itibarı mı diye tercih yapan kim varsa hukuk önünde hesap soracağız"

Program öncesi açıklamalarda bulunan Nedim Türkmen'in kardeşi Avukat Adem Türkmen, "Bu acının tarifi yok. Durumun çok farkında da değilim, bana rüyaymış gibi geliyor. Hiç beklemediğimiz bir durumdu. Ağabeyim, yengem ve çocuklar en verimli çağlarında hayatlarını kaybettiler. Dün ağabeyimler ile aynı katta olan otel çalışanlarının kurtulduğu, yangına müdahale ettikleri, haber vermedikleri şeklinde iddialar duydum. Eğer konu gerçekten de böyle ise cinayete yakın bir eylem odluğunu düşünüyorum. Bu şekilde insanların canları bu kadar ucuz mu? Otelin itibarı mı, insanların canları mı şeklinde tercih konusu yapan kim varsa onun hesabını soracağız. Şu anda acımızı yaşamakla meşgulüz ama hak eden de hak ettiğini bulacak" dedi.

"İnsanların canı ön planda olmalıydı"

Otelde gerekli önlemlerin alınmadığı iddialarına ilişkin konuşan Türkmen, "Burada bir ihmal varsa, o ihmalin sağı ve solu yok, orada bir sürü insan hayatını kaybetti. Bizim tümden kafamızı değiştirmemiz gerekir. Otel ve belediye arasında çeşitli iddialar var. Belediyenin yetkili taraf kim ise şu şekilde davranması gerekirdi; 'Bu otelin eksiklikleri var. Bu şekilde bir başvurusu oldu' diye bilgi vermesi gerekirdi. O yüzden bunlar artık yaşanmasın. Hayatının baharında bir sürü insan başka hayaller kurarken çok kötü şeyler yaşandı. Şu anda taziyeler var, acılarımızı paylaşıyoruz. Tüm aile en güzel çağlarında saçma sapan şeyler yüzünden hayatlarını kaybetti. Artık menfaatin ön plana geçtiği saçma şeyler olmasın. Ne olurdu bütün önlemleri alsanız? Şu anda o otel sahibi çok mu kar etti? Ne oldu? Bu kazanın sonucunda onun da hayatı bitti. Oraya insanlar tatile gelmişti, onların canı ön planda olmalıydı" diye konuştu.

"Hukuk önünde hesap soracağız"

İhmallerin aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkması için mücadele edeceklerini kaydeden Av. Türkmen, "Biz, hukuk önünde bunun hesabını soracağız. Şu an bu polemiğe hiç girmedim, girmek de istemiyorum. Gerçek neyse onun ortaya çıkartılması uğruna elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama önce acımızı yaşayalım" şeklinde konuştu.

Türkmen ailesi için düzenlenen mevlit programına yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
4 isimde 1818 tapu işlemi
4 isimde 1818 tapu işlemi
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Son Haberler
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı
Çankırı'da iki hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 9 kişi...
4 isimde 1818 tapu işlemi
4 isimde 1818 tapu işlemi
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
‘Cuma öğleden sonra’ tuzağı…
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Çankırı'da 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Nafakada sistem değişiyor!
Nafakada sistem değişiyor!
Kendini polis olarak tanıtıp vatandaşın 132 bin lirasını dolandırdı
Kendini polis olarak tanıtıp vatandaşın 132 bin lirasını dolandırdı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.