• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:58
KKTC'deki gemi kazasında cansız bedeni bulunun Elmas Demir, Eskişehir'e getirildi
01:44
Ankara'da bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
01:34
Petrol yüklü tanker, Marmara Adası açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklendi
01:06
Kayseri'de ambulans ile otomobil çarpıştı; 6 yaralı
00:44
Kuşadası'nda denizde boğulma tehlikesi geçiren iş insanı, hayatını kaybetti
00:36
Adana'da 1594 polisle 'Huzur ve Güven' uygulaması; aranan 38 şüpheli yakalandı
00:23
Manisa'da bıçaklı - sopalı kavga: 7 yaralı
00:17
Rize'de kamyonet uçuruma yuvarlandı; ağabey ve kardeşi öldü, 1 kişi yaralandı
00:07
Kırklareli'nde 17'inci Bağ Bozumu Şenliği renkli görüntülerle başladı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Böcek ailesi davasında karar çıktı
Haberler
Yayınlanma: 26 Haziran 2026 - 16:08

Böcek ailesi davasında karar çıktı

Almanya’dan tatil için geldikleri İstanbul’da ‘zehirlenme’ şüphesiyle hastaneye kaldırılan, tedavi gördükleri sırada hayatını kaybeden Kadir Muhammet Böcek (6), Masal Böcek (3), anne Çiğdem Böcek ile baba Servet Böcek’in ölümüne ilişkin açılan davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, ilaçlama firmasının sahibi Zeki Kışı ile Serkan Kışı’nın 18’er yıl, otel sahibi Hakan Oğlak’ı 13 yıl 4 ay ve otel çalışanı Doğan Çağferoğlu’nu 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Haberler
26 Haziran 2026 - 16:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Böcek ailesi davasında karar çıktı
​​Almanya’dan 9 Kasım 2025’te İstanbul’a gelerek 13 Kasım 2025’de zehirlenme’ şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan, ardından hayatını kaybeden Kadir Muhammet Böcek (6), Masal Böcek (3), anne Çiğdem Böcek ile baba Servet Böcek’in ölümüne ilişkin 4’ü tutuklu 6 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 30. Ağır Ceza görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu.

​

​‘SİZ TOPRAK ÖPMEK NEDİR BİLİR MİSİNİZ?’

​Çiğdem Böcek’in annesi Aysu Çelik, “Çocuğum için adalet sağlamanızı istiyorum. Benim çocuklarımın ne suçu vardı? Zehirlediniz. Vicdanınız nasıl rahat sizin? Benim damadım çok iyi bir adamdı. Söyleseydiniz başka otele giderdi. Benim kızım sağ olsaydı İzmir’e gelecekti. Gereken cezayı almalarını istiyorum. Onlar geri gelmeyecek. Bu acıyı hiçbir şey dindiremeyecek. Nasıl kıydınız? Değdi mi? Bize ‘Burayı ilaçladık’ deyip geri gönderebilirdiniz. Benim damadım sizden para da talep etmezdi. Benim kızımın doğum günü için buraya gelmişlerdi. Üç cenaze çıkardım. Biz yandık. Bizimkisinin telafisi yok. Başkası yanmasın. Bir annenin gözyaşını dindirin. Bunları serbest bırakmayın. Çocuğuma, ‘İlaçlama yaptık’ diyebilirdiniz. Siz toprak öpmek nasıldır biliyor musunuz? Adaletinize sığınıyorum. Bir annenin içindeki acıyı bilemezsiniz” dedi.

​

​‘TEK DİLEĞİMİZ EN YÜKSEK CEZAYI ALMALARI’

​Servet Böcek’in babası Yılmaz Böcek, “Bu karşınızda oturan zanlılar dört kişiyi öldürdü. Bu insanlar 10 sene ceza da alsa acımızı dindirmeyecek. Tek dileğimiz en yüksek cezayı almaları. İçeride yattıkları her gün bizim çektiğimiz acıyı çeksinler. Dilerim daha beter olsunlar” dedi.

​​Tutuksuz sanık Rustemsha Batyrov, “Geçen duruşmada söylediğim şeylerin aynısını tekrar ediyorum. Beraatimi talep ediyorum. Vefat eden ailenin yakınlarına da başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Tutuksuz sanık resepsiyon görevlisi Muhammed Moeen Ud Din Chishti, “Vefat eden ailenin mekanı cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.

​

​‘AİLENİN İLAÇLAMADAN VEFAT ETTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’

​Tutuklu sanık otel sahibi Hakan Oğlak, “Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Çok üzgünüm. Savcılıkta ve geçen duruşmada da söylediğim gibi, keşke benim canıma gelseydi de onlara gelmeseydi. Çok üzgünüm. Yaşadığım sağlık problemleri nedeniyle otele çok sık gidip gelemiyordum. İlaçlama benim bilgim ve onayım dahilinde yapıldı. Halil Duran’a sordum, ‘Ne yapmamız gerekir?’ diye. Bana ilaçlamadan sonra birkaç gün otele girilmemesi gerektiğini söyledi. Ben de iki gün bekledim ve oteli havalandırdım. Olayda hangi ilacın kullanıldığını bilmiyorum. Biz, DSS İlaçlama’nın söylediği tüm tedbirleri yerine getirdik. 101 numaralı odada yapılan ilaçlamanın 202 numaralı odayı etkilemesi mümkün değildir. Ben ailenin ilaçlamadan dolayı vefat ettiğini düşünmüyorum. Otelde kalan başka kimseye de bir şey olmadı. Kendini sertifikalı olarak gösteren DSS İlaçlama firmasının sertifikası olmadığından haberim yoktu. Nereden bilebilirdim? Bacağımdaki yaralar çok ciddi. Cezaevinde tedavi olamıyorum. Tedavi olamazsam, aksi takdirde bacağımı kesmek zorunda kalacaklar” dedi.

​

​‘OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİ GAZ KOKUSU ALDIĞINI SÖYLEMİYOR’

​Tutuklu sanık Serkan Kışı, “Aileye başsağlığı diliyorum. İlaçlamadan olmadığını düşünüyoruz. Adli Tıp raporları aleyhimize gözüküyor. Bilirkişi raporları ve Adli Tıp Kurumu raporlarında çelişkiler var. Servet Bey’in ifadeleri var. Midyecinin eşkalini tarif ediyor ama bu olay hiç değerlendirilmiyor. Ama o gün midye yiyen kimse zehirlenmemiş. Olay varsayımlarla değerlendiriliyor, o yüzden ben de varsayımlarla devam edeyim. Mesela midyeci midyeleri satamamış ve ertesi güne kalmış, belki de o yüzden zehirlendi. Gıda zehirlenmesinden oluşan bir bakteri dördünün de bedeninde var. Adli Tıp raporu, kendini olay yeri inceleme raporlarına dayandırıyor. Alüminyum fosfit çok ciddi gaz kokusu yayan bir madde ancak Servet Bey hiçbir gaz kokusu aldığını söylemiyor. Aksine midyeden zehirlendiğini söylüyor. Hatta olay yeri inceleme ekipleri de gaz kokusu aldığını söylemiyor. Olay yeri inceleme ekipleri yarım saat sonra odaya gidiyor; pencerenin kapalı, perdelerin çekili olduğu odada herhangi bir koku tespit edilmediği rapor ediliyor. İlaçlamaya bağlı bir koku da alınamadığı belirtiliyor. AFAD’ın gaz ölçümünde de herhangi bir bulguya rastlanmıyor. Dört kişinin öldüğü bir ilaçtan bahsediyoruz. Ankara’da yıllar önce 4 yaşında bir çocuk bu gazdan vefat etti. Dört gün boyunca gaz kokusunu binadan tahliye etmeye çalıştılar. Otel işletmesinin ilaçlamaya karşı gerekli önlemleri alması gerekirdi. DSS İlaç Firması hakkında Şikayetvar’da yalnızca bir şikayet bulunuyor; o da ‘İlaç ismini sordum, söylemediler’ şeklindedir. Savunmamı yaparken aynı zamanda babamın da savunmasını yapmak istiyorum. 2022 yılında yapılan ilaçlama, 1000 metrekarelik bir Kur’an kursunda gerçekleştirilmiştir. Böcek ailesinin kaldığı oda ise 20 metrekaredir. Ben ise olay günü uzaktaydım. Bu nedenle bilinçli taksirle yargılanamam. Böcek ailesi, otel sahibi tarafından aynı odada kalmaya devam ettirilmiştir. Resepsiyon görevlisi kapıyı kilitleyip ayrılmıştır. 2-3 saat boyunca otelin kapısının kilitli kalması kabul edilemez. Bu nedenle beraatimi talep ediyorum.” dedi.

​

​AVUKATTAN KARAN BEBEK SORUSU

​Avukat, Serkan Kışı’ya, “Karan bebek öldükten sonra neden devam ettiniz?” sorusunu yöneltti. Kışı ise cevaben, “Karan bebeğin ilaçlamadan öldüğünü bilmiyorduk.” dedi.

​​Tutuklu sanık DSS ilaçlama firması sahibi Zeki Kışı ise, “Beraatimi talep ediyorum” dedi.

​

​18 YIL HAPİS CEZASI

​Mahkeme heyeti kararını açıkladı. Kararda, Moeen Ud In Chıshtı ile Rustemshea Batyrov’un beraatine hükmedildi. Otel sahibi Hakan Oğlak’ın suçun unsurlarının sabit olduğu gerekçesiyle ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. İlaçlama firması sahibi Zeki Kışı ile Serkan Kışı’nın 18’er yıl, Doğan Caferoğlu’nun ise 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edilmesine hükmedildi. Mahkeme ayrıca Halil Duran hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. (DHA)

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
KKTC'deki gemi kazasında cansız bedeni bulunun Elmas Demir, Eskişehir'e getirildi
KKTC'deki gemi kazasında cansız bedeni bulunun Elmas Demir, Eskişehir'e getirildi
Ankara'da bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Ankara'da bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Petrol yüklü tanker, Marmara Adası açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklendi
Petrol yüklü tanker, Marmara Adası açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklendi
Kayseri'de ambulans ile otomobil çarpıştı; 6 yaralı
Kayseri'de ambulans ile otomobil çarpıştı; 6 yaralı
Son Haberler
KKTC'deki gemi kazasında cansız bedeni bulunun Elmas Demir, Eskişehir'e getirildi
KKTC'deki gemi kazasında cansız bedeni bulunun Elmas Demir, Eskişehir'e...
Ankara'da bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Ankara'da bir binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Petrol yüklü tanker, Marmara Adası açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklendi
Petrol yüklü tanker, Marmara Adası açıklarında makine arızası...
Kayseri'de ambulans ile otomobil çarpıştı; 6 yaralı
Kayseri'de ambulans ile otomobil çarpıştı; 6 yaralı
Kuşadası'nda denizde boğulma tehlikesi geçiren iş insanı, hayatını kaybetti
Kuşadası'nda denizde boğulma tehlikesi geçiren iş insanı, hayatını...
UMKE ekibi, Venezuela'ya gönderildi
UMKE ekibi, Venezuela'ya gönderildi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.