• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BiTaksi 200 milyondan fazla açıldı; 2,5 milyon kez indirildi
Ekonomi
Yayınlanma: 29 Aralık 2022 - 12:26
Güncelleme: 29 Aralık 2022 - 12:27

BiTaksi 200 milyondan fazla açıldı; 2,5 milyon kez indirildi

Dijital yolculukların ev sahibi BiTaksi, 2022 yılı kullanım alışkanlıkları endeksini açıkladı.

Ekonomi
29 Aralık 2022 - 12:26
Güncelleme: 29 Aralık 2022 - 12:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dijital yolculukların ev sahibi BiTaksi, 2022 yılı kullanım alışkanlıkları endeksini açıkladı.

Yıl sonu itibarıyla Türkiye'nin 15 kentinde hizmet veren BiTaksi bu sene 200 milyondan fazla defa açıldı, 2,5 milyon kez indirildi. İstanbul'daki taksilerin dörtte üçü ise BiTaksi sürücüsü oldu. En fazla yolculuk sabah 08.00 ve akşam 18.00 saatlerinde gerçekleşirken, hafta sonu ise 21.00-01.00 arasında daha çok tercih edildi. Yolculuklarda en çok gidilen ilçeler Anadolu yakasında Kadıköy, Ataşehir, Avrupa yakasında ise Beşiktaş ve Şişli oldu. En uzun yolculuk 138 km'lik mesafeyle Antalya ile Alanya arasında yapılırken, diğer uzun yolculuklar İstanbul'dan Sapanca'ya ve Kayseri'den Kapadokya'ya gerçekleşti. Yolculukların üçte biri online ödenirken, kartlı yolculukların yüzde 20'sinde bahşiş verildi. En yüksek bahşiş tutarı ise 350 TL oldu. En fazla çağrı yapan kişi 660 kez BiTaksi çağırarak 2022 yılının her gününde taksi kullandı.

BiTaksi sürücülerinin karnesi belli oldu: 5 üzerinden 4,86

BiTaksi uygulamasında kullanıcılar, her iki yolculuktan birini puanladı. BiTaksi kullanan sürücülerin 5 üzerinden ortalama 4,86 puan alması, kullanıcıların genel olarak yolculuklarından memnun kaldığını gösterdi. Yıl genelinde kullanıcılar tarafından yapılan bir milyon yorum ise, uygulamanın müşteri memnuniyetinde geri bildirime ve şeffaflığa verdiği önemi gösterdi.

Uygulamaya yeni ulaşım alternatifleri eklenirken yeni özellikler de hayata geçirildi

İstanbul'da hizmet veren sarı taksilerin yanı sıra yeni alternatif olarak Siyah Taksi de uygulamadaki seçenekler arasına eklendi. Artık BiTaksi'den daha çok yolcu alabilen ve konforlu bir yolculuk imkânı sunan Siyah Taksi de çağrılabiliyor.

BiTaksi, sunduğu ulaşım çözümlerine dakikalık araç kiralama hizmeti olan GetirAraç'ı da dahil etti. Böylece kullanıcılar artık daha geniş seçenekler arasından kendilerine en uygun ulaşım çözümüne kolaylıkla ulaşabiliyor.

Ulaşım alternatiflerinin yanı sıra uygulamaya eklenen yeni özellikler de çözümler sunuyor.

Özellikle yoğun olan işe gidiş geliş saatlerinde taksi-yolcu eşleşmesinin çok daha etkin gerçekleştirilebilmesi için artık BiTaksi sürücüleri mevcut yolculuklarını tamamlamadan önce, yakındaki bir diğer yolcuyu sıraya alabiliyor.

Yakın zamanda hayata geçen uygulama içi mesajlaşma sayesinde sürücüler ve yolcular daha kolay iletişim kurabiliyor. Mesajlaşmada çeviri özelliğinin de olması özellikle taksi şoförleri ile iletişimde olan yabancı yolcular arasındaki dil bariyerini kaldıracak.

Yaşanabilecek çağrı iptallerini de azaltmaya yönelik geçtiğimiz dönemde devreye alınan "Sürücü Statü Programı" yenilendi. Sürücüler, yaptıkları yolculuklar ve aldıkları yorumlar ile belli kriterlere ulaştıklarında ödül ve ayrıcalıklardan yararlanacak.

"Ulaşım çözümleri geliştiriyoruz"

"BiTaksi'de sürekli olarak kendimizi ve teknolojimizi yenileyerek ulaşım çözümleri hayata geçiriyoruz" açıklamasını yapan BiTaksi CEO'su Kaan Sancaklı, "Bu yıl bizim için büyüme senesi oldu. 15 kenti BiTaksi hizmetiyle tanıştırdık. Kullanıcılarımızın ve şehirlerin ihtiyaçlarını temel alarak uygulamamıza yeni özellikler ekledik. Bu özelliklerin olumlu etkilerini de kullanıcı tercihlerinde doğrudan ölçümledik. GetirAraç'ı uygulamamıza ekleyerek yeni bir ulaşım alternatifi sunduk. Kullanıcılarımız artık geniş seçenekler arasından kendilerine en uygun ulaşım çözümüne ulaşabiliyor. Önümüzdeki dönemde daha çok kente ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni ulaşım çözümlerini desteklemeyi ve yeni özellikleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
9 ayda 93 bin iş yeri kapandı
9 ayda 93 bin iş yeri kapandı
Her şey Murat 124 ile başladı
Her şey Murat 124 ile başladı
Tabelalar bu gece değişecek!
Tabelalar bu gece değişecek!
Son Haberler
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yeri çok şaşırttı
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin...
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
'Cehennem Necati'ye 15,5 yıl hapis cezası
Güney Kore'de tünelde yangın: 5 ölü, 37 yaralı
Güney Kore'de tünelde yangın: 5 ölü, 37 yaralı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.