• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:18
Bursa’nın 11 ilçesinde elektrik kesintisi!
11:48
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
11:40
Bursa’da sahilde gizemli cesed!
03:21
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
01:09
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
01:06
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Beykoz'da çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak için 'Çocuğumu Tanıyorum' projesi hayata geçirildi
Eğitim
Yayınlanma: 17 Aralık 2023 - 09:30
Güncelleme: 17 Aralık 2023 - 09:32

Beykoz'da çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak için 'Çocuğumu Tanıyorum' projesi hayata geçirildi

Beykoz'da hayata geçirilen 'Çocuğumu Tanıyorum' projesi ile çocuklar çeşitli yetenek testleri ve taramalarına tabii tutuldu. Ebeveynlerin de dahil edildiği proje kapsamında, çocuklar test sürecinden geçerken velilere de çocuklarını tanımalarının farklı ve etkili yolları, çocuklara yaklaşım biçimleri, çocuklar ile iletişim gibi çeşitli konularda eğitim verildi.

Eğitim
17 Aralık 2023 - 09:30
Güncelleme: 17 Aralık 2023 - 09:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Beykoz'da hayata geçirilen 'Çocuğumu Tanıyorum' projesi ile çocuklar çeşitli yetenek testleri ve taramalarına tabii tutuldu. Ebeveynlerin de dahil edildiği proje kapsamında, çocuklar test sürecinden geçerken velilere de çocuklarını tanımalarının farklı ve etkili yolları, çocuklara yaklaşım biçimleri, çocuklar ile iletişim gibi çeşitli konularda eğitim verildi.

Beykoz Belediyesi, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ev Okulu Derneği işbirliğinde 'Çocuğumu Tanıyorum' projesi hayata geçirildi. Dil yeteneği, akıl yürütme yeteneği, sayısal yetenek, sosyal yetenek ve benzeri yetenek alanlarında çocukların potansiyellerini ortaya koymak, çocukların hangi yeteneklerini şimdiye dek geliştirdiğini ortaya çıkarmak ve ileri süreçte çocuklarla ilgili izlenebilecek bir yol haritası çizmek amacıyla hayata geçirilen projeye veliler de dahil edildi. Beykoz'da Koç Ortaokulunda yapılan projede, öğrenciler sınıflarında yetenek testlerine tabii tutulurken ebeveynlerine ise seminer verildi. Seminerde velilere çocuklarını tanımalarının farklı ve etkili yolları, çocuklara yaklaşım biçimleri, çocuklar ile iletişim gibi çeşitli konularda bilgiler aktarıldı. Öte yandan, projeye şimdiye dek yaklaşık 900 aile başvuru yaptı.

Proje hakkında konuşan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören, "Beykoz'da Koç Ortaokulundayız. Beykoz Belediyesi, Ev Okulu Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Çocuğumu Tanıyorum projesini hayata geçirdik. Burada çocuklarımızın içinde bulunan yeteneklerini keşfetmek ve onları daha sonrasında ilerleyecekleri yolda desteklemek için işbirliğindeyiz. İnşallah bütün yeteneklerimizi Beykozumuza kazandırmış olacağız" dedi.

Proje görevlisi Mehmet Hilmi Eren, "Zaman zaman belli mevki makama gelmiş insanlara mikrofonu uzatıyorlar ve diyorlar ki başarınızı neye borçlusunuz, bugünlere nasıl geldiniz. Onlar da genellikle diyorlar ki ilkokuldaki sınıf öğretmenlerim lisedeki öğretmenlerim beni keşfetti ve bugün bu konumdayım diyorlar. Bu bizi tebessüm ettiriyor ama aslında üzücü bir tarafı da var bu açıklamanın. Çünkü onu doğuran büyüten anne ve babası bu çocuğu keşfedememiş yeteneklerini görememiş bir öğretmen görmüş. O da göremeyebilir fark edemeyebilirdi. Bize göre çevremiz keşfedilemeyen milyonlarla dolu. Çocuğumu Tanıyorum projesi ile aslında ebeveynlerin çocuklarını tanımasını arzu ediyoruz. Anne ve baba çocuğuna objektif bakamayabiliyor. Yapılan bu tür çalışmalar ile yetenek testi çalışmaları ile ve çeşitli tarama faaliyetleri ile çocukların gelişmiş olduğu yönler, desteklendiğinde fayda sağlanacak yönler fark ediliyor ve ebeveynlere bu konuda rehberlik etmiş oluyoruz. Dil yeteneği, akıl yürütme yeteneği, sayısal yetenek, sosyal yetenek, genel yetenek alanlarında bir takım veriler ortaya çıkıyor. Zeka denilen kavram da bu yeteneklerin toplamından oluşan rakamsal değer. Burada ailelere vermek istediğimiz mesaj hem çocuklarını tanımaları hem de onların gelişimini destekleyecek noktada neler yapabilecekleri konusunda onları bilgilendirmek. Çalışma 2 aşamalı. Hem çocuklara yetenek testi yapılıyor ve aileye bununla ilgili rapor gidiyor. Hem de bu esnada velileri bir eğitim veriliyor" diye konuştu.

Çocuğunu sınava getiren velilerden Hatice Seyfi, "Çocuğumun yeteneklerini öğrenmek istiyordum, çok güzel bir fırsat oldu. Diğer annelere de gelmesini tavsiye ediyorum" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu! Türkiye'den 47 üniversite listede
Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu! Türkiye'den 47 üniversite listede
KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları erişime açıldı
KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları erişime açıldı
Bursa Uludağ Üniversitesi’ne dev ödenek
Bursa Uludağ Üniversitesi’ne dev ödenek
Ortaokul ve liselere yeni sınav sistemi
Ortaokul ve liselere yeni sınav sistemi
Son Haberler
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde kolon kanseri riski artıyor…
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde...
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte...
Demirkol hakim karşısında
Demirkol hakim karşısında
Türkcan: "En büyük yatırımları 2024-2029 yılları arasında yapacağız"
Türkcan: "En büyük yatırımları 2024-2029 yılları arasında yapacağız"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.