• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
06:16
Avcılar'da asfalt kamyonu virajı alamayarak alt geçit yoluna düştü: 1 yaralı
01:16
Antalya Serik'te orman yangını: Evler ve seralar yandı
00:22
Kayseri'de bıçaklı kavga: 1 yaralı
00:13
Göztepe'nin file bekçisi Luka Gugeshashvili: Bugün yaptığınız şey taraftarlık değildir
00:05
Antalya'da eczacılara 'yeşil reçeteli ilaç' operasyonu; 7 tutuklama
00:02
Esenler'de bir evde 1'i çocuk 3 kişiyi silahla ağır yaralayan şüpheli yakalandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BES'e yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcı bekleniyor
Ekonomi
Yayınlanma: 26 Nisan 2023 - 19:32

BES'e yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcı bekleniyor

BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir: - "Bireysel Emeklilik Sistemi, yüzde 30 seviyesine artırılan devlet katkısının da desteğiyle cazibesini giderek artırıyor. 2023'e hızlı bir başlangıç yapan BES sektöründe, yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcı daha bekleniyor"

Ekonomi
26 Nisan 2023 - 19:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) devlet katkısının yüzde 30'a çıkartılması sonrası sistemin cazibesini giderek artırdığını belirterek, 2023'e hızlı başlangıç yapan BES'e yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcı beklendiğini bildirdi.

BNP Paribas Cardif'ten yapılan açıklamaya göre, sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı özelliğinde olan BES, sahip olduğu teşvikler, profesyonel fon yönetimi hizmeti ve şeffaflık gibi önemli avantajlarla diğer birikim araçlarından ayrılıyor.

Özellikle de devlet katkısı desteğiyle cazibesini giderek arttıran gönüllü BES'e olan katılım sayısı hızla yükseliyor. Farklı fon seçenekleriyle her türlü risk düzeyine uygun fon çeşitliliğinin sunulduğu sektörde bu sene de yüksek getiri sağlayan fon çeşitleri bulunuyor.

BNP Paribas Cardif'in "Teknoloji Sektörü Değişken Emeklilik Yatırım Fonu" en yüksek getiri sağlayan bu fon türlerinin başında geliyor.

- "Fon büyüklüğünün 500 milyar TL'ye ulaşması bekleniyor"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, BES'in son iki yılda ciddi ivme yakaladığını belirterek, konuya ilişkin veriler paylaştı.

Kişmir, 18 yaş altı genç ve çocukların kapsama alınması, Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım (BEFAS) platformunun uygulamaya açılması, devlet katkısı teşvikinin yüzde 30'a yükseltilmesi ve fon değişiklik hakkının artırılması gibi gelişmelerin sektörün büyümesine katkı sağladığını anlattı.

BES'in Mart 2023 itibarıyla 420 milyar TL fon büyüklüğüne ve 8 milyon katılımcıya ulaştığını kaydeden Kişmir, "BES, yüzde 30 seviyesine artırılan devlet katkısının da desteğiyle cazibesini giderek artırıyor. 2023'e hızlı bir başlangıç yapan BES sektöründe, yıl sonuna kadar 1 milyon yeni katılımcı daha bekleniyor. Sektöründeki fon büyüklüğünün yıl sonu itibarıyla 500 milyar TL'ye, katılımcı sayısının da 9 milyona ulaşacağı öngörülüyor." açıklamasında bulundu.

- "BES'te en iyi getiriyi sağlayan fonlar içinde ilk sıralarda yer alıyoruz"

Cemal Kişmir, katılımcıların, "birikimlerini bu sistemde uzun vadeli tutmak ve kazanç sağlayacak şekilde başarıyla yönetmek" konusuna önem verdiğinden bahsetti.

Şirketin hedeflerine ve bu alanda sunduğu hizmetlere değinen Kişmir, şu ifadeleri kullandı:

"BNP Paribas Cardif Türkiye olarak bizim de hedeflediğimiz en temel stratejimiz, müşterisine değer yaratan bir şirket olmak. Bireysel emeklilik fon yönetimimizi portföy yönetimi sektörünün tecrübeli ve yenilikçi şirketi olan TEB Portföy Yönetimi aracılığıyla katılımcılarımıza sunmaktayız. Katılımcılarımıza sunduğumuz fonların yönetimini yakından takip ederek, kullanıcılarımızın fon getirisi ile ilgili düzenli bilgilendirilmesini sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın neticesi olarak BES'te en iyi getiriyi sağlayan fonlar içinde ilk sıralarda yer alıyoruz. 2023 yılının başından bu yana da ilk sıralardaki yerimizi koruyoruz."

Kişmir, BES sektörü içindeki paylarını arttırmaya yönelik tüm planlama ve hazırlıklarını tamamladıklarını kaydederek, "Farklı kanallardan hizmet verdiğimiz tüm müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerini merkeze alan bir yaklaşım ile müşteri değeri kavramını, ürünlerimizde ve hizmetlerimizde üst seviyeye çıkaracak çalışmalara odaklanacağız. Tüm bu hedeflerimizin neticesi olarak da bu yıl 240 bin sözleşmeye ve 15 milyar TL BES fon büyüklüğüne ulaşmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
KOBİ’lere 75 milyon liralık finansman desteği
KOBİ’lere 75 milyon liralık finansman desteği
Seç Market'ten Hatay'da esnafa destek
Seç Market'ten Hatay'da esnafa destek
Turkcell One'a Disney+ eklendi
Turkcell One'a Disney+ eklendi
En ucuz sıfır arabalar belli oldu
En ucuz sıfır arabalar belli oldu
Son Haberler
Avcılar'da asfalt kamyonu virajı alamayarak alt geçit yoluna düştü: 1 yaralı
Avcılar'da asfalt kamyonu virajı alamayarak alt geçit yoluna düştü:...
Antalya Serik'te orman yangını: Evler ve seralar yandı
Antalya Serik'te orman yangını: Evler ve seralar yandı
Kayseri'de bıçaklı kavga: 1 yaralı
Kayseri'de bıçaklı kavga: 1 yaralı
Göztepe'nin file bekçisi Luka Gugeshashvili: Bugün yaptığınız şey taraftarlık değildir
Göztepe'nin file bekçisi Luka Gugeshashvili: Bugün yaptığınız...
Antalya'da eczacılara 'yeşil reçeteli ilaç' operasyonu; 7 tutuklama
Antalya'da eczacılara 'yeşil reçeteli ilaç' operasyonu;...
Başkan Yılmaz, milyonlarca liralık yatırımları Balıkesir'e kazandırıyor
Başkan Yılmaz, milyonlarca liralık yatırımları Balıkesir'e kazandırıyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.