• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:49
Kiev Belediye Başkanı Kliçko: Kent hava saldırısı altında
08:40
Trump: İspanya NATO üyesi, ama iyi NATO üyesi değil
08:26
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 295'e yükseldi
08:20
ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump mecbur kalmadıkça İran'a ordu göndermeyecek
07:36
Takla atan otomobildeki sürücü hayatını kaybetti etti
07:06
Boru döşeme gemisi 'JSD6000' İstanbul Boğazı'ndan geçiyor -1
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. BBP Genel Başkanı Destici: "CHP ve İYİ Parti darbe anayasasının değiştirilmesine yanaşmıyor"
Siyaset
Yayınlanma: 13 Eylül 2021 - 20:28
Güncelleme: 13 Eylül 2021 - 20:34

BBP Genel Başkanı Destici: "CHP ve İYİ Parti darbe anayasasının değiştirilmesine yanaşmıyor"

BBP Genel Başkanı Destici: "CHP ve İYİ Parti darbe anayasasının değiştirilmesine yanaşmıyor", başlıklı haberin detayında; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Dün 80 darbesinin yıldönümü ve herkes 80 anayasasını darbeciler yaptı diyor. Darbecilerin yaptığı anayasanın üzerinden 41 yıl geçmiş ve gelin değiştirelim diyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanının yeni anayasayı birlikte yapalım çağrısı var. MHP ve biz evet dedik ama diğer partiler başta CHP ve İYİ Parti yanaşmıyorlar'' dedi.

Siyaset
13 Eylül 2021 - 20:28
Güncelleme: 13 Eylül 2021 - 20:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BBP Genel Başkanı Destici: "CHP ve İYİ Parti darbe anayasasının değiştirilmesine yanaşmıyor"
Partisinin Ardahan İl Başkanlığı açılış törenine katılan BBP Genel Başkanı Destici, yaptığı konuşmada, ’’Biz cumhur ittifakındayız. Burada bulunmamızın sebebi de devletin bekasını, ülkenin bütünlüğünü, milletin istiklalini ve istikbalini öncelediğimiz için buradayız. Ve Büyük Birlik Partisi önümüzdeki seçimlerde Cumhur ittifakı içerisinde kendi adı ve amblemi ile yer alacaktır’’ dedi.

Üzerinden 41 yıl geçen darbe anayasasının değişikliğine CHP ve İYİ Parti’nin yanaşmadığını söyleyen Destici, ’’Dün 80 darbesinin yıldönümü ve herkes 80 anayasasını darbeciler yaptı diyor. Darbeciler yaptığı anayasanın üzerinden 41 yıl geçmiş ve gelin değiştirelim diyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanının yeni anayasayı birlikte yapalım çağrısı var. MHP ve biz evet dedik ama diğer partiler başta CHP ve İYİ Parti yanaşmıyorlar. Kendiniz bir anayasa teklifi ortaya koyun diyoruz. Onu da koymuyorlar. Biz CHP’nin anayasa taslağını görmek istiyoruz. CHP acaba nasıl bir anayasa teklif edecek merak ediyoruz. Edremit’teki zihniyet mi hortlayacak, yoksa başörtüsü yasağının kaldırılmasına destek veren CHP’yi mi göreceğiz. Duaya karşı olan bir anayasa mı göreceğiz, duayla birlikte inanç hürriyetini önceleyen bir anayasa teklifi mi göreceğiz CHP’den. Bunu merak ediyorum. Aynısını İYİ Parti’den de görmek istiyorum. Yani Fatih Sultan Mehmet Han zihniyetinde bir anayasa mı göreceğiz. Yoksa PKK’nın, TİKKO’nun, CHP’nin ve DHKP-C’nin desteğiyle seçilmiş bir belediye başkanı zihniyeti mi göreceğiz?

Herkes açıkça nasıl bir anayasa istiyorsa ortaya koysun ve millet de görsün. Aynı şey seçim kanunlarıyla ilgili de geçerli. CHP bu konuda ne diyor? Bir teklif yok, İYİ Parti yarım yamalak bir teklif açıkladı. O da dahil yüzde 5 baraj ve yüzde 5 baraj demek iki buçuk milyon oy çöpe gitsin demek. Yargı bağımsız olsun diyorlar ama HSK seçimleri meclise gelince bir anda anlaştılar. Ve itiraz ettikleri, sürekli tek adam diye itham ettikleri Sayın Cumhurbaşkanı ve partisi AK Parti hangi yöntemle belirlemiş ise CHP ve İYİ Parti de aynı yöntemle belirledi. Sadece genel başkanlar belirledi. İtiraz ettiğiniz konuda daha muhalefetteyken böyle yapıyorsunuz. Yarın elinize iktidar imkanı gelse neler yapacaksınız. Onun için biz samimiyiz ve samimiyet istiyoruz" dedi.

"Bu fırsatçılara fırsat verilmesin"

Pandemi sürecini fırsata çeviren büyük marketler olduğunu söyleyen Destici, ’’Pandemi sürecinin getirdiği ekonomik zorluklar var. Özellikle hizmet sektöründeki esnafımız uzun süre kapalı kaldı. Halen kendilerini toparlamış değiller. Lakin bu zorluğun yanında bir de bu dönemi fırsata çevirenler oldu. Büyük marketler başta olmak üzere bazı ürünlerin fiyatlarında inanılmaz artışlar meydana geldi. Bu haliyle vatandaşımızı zorluyor ve üzüyor. Biz başından itibaren diyoruz ki bunlar denetlensin. Bu fırsatçılara fırsat verilmesin. Haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçilsin. Geçtiğimiz yıllarda patates ve soğanda artış meydana gelmişti. Ve devlet buna müdahale etti. Şimdi üreticiler değil de satıcılarla ilgili onlardan kaynaklı sebepsiz bir fiyat artışı varsa patates ve soğana müdahale edildiği gibi bugün markete de pazara da müdahale edilmesi lazım. Vatandaşın haksız ve hukuksuz bir şekilde pahalı ürün yemesinin önüne geçilmesi lazım. Girişimlerimiz sonucunda Ticaret Bakanlığı bu yönde ekipler kurduğu ve denetimler başladı. Bunu destekliyoruz; burada hem üretici korunmalı, öbür taraftan da tüketici pahalı ürün tüketmemeli’’ dedi.

"Bizim kırmızı çizgimiz teröre ve şiddete bulaşmamak"

Destici, ’’Bir siyasi partinin hangi fikre sahip olduğunun da derdinde değiliz. Bizim bir tane kırmızı çizgimiz var. O da şudur; teröre ve şiddete bulaşmayacak. Teröre ve şiddete bulaşanların ya da terör örgütünün sözcülüğünü yapmayacak. Oranın siyasi şubesi olmayacak. Özgürce demokratik hakkını kullanarak herkes parti kurabilir. Herkes siyaset yapabilir, istediği siyasi partide yer alabilir. Ama bir tane çizgi var? O da terör ve şiddet. Çünkü bunun hem ülkeye zararı var, hem bölgeye hem de insanımıza zararı var. Bu konuda da Türkiye anayasası yasalar, uluslararası hukuk çok açık. Onun için biz her şeyin hukuk içinde yapılmasını ve hukuk içinde kalmasını arzu ediyoruz’’ şeklinde konuştu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"BBP Genel Başkanı Destici: "CHP ve İYİ Parti darbe anayasasının değiştirilmesine yanaşmıyor"" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "13.09.2021" tarihinde "POLİTİKA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "POLİTİKA" haberleri kategorisinde yer alan BBP Genel Başkanı Destici: "CHP ve İYİ Parti darbe anayasasının değiştirilmesine yanaşmıyor" başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sundu
Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sundu
Kurtulmuş, Filipinler Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başkanı İbrahim'i kabul etti
Kurtulmuş, Filipinler Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başkanı İbrahim'i kabul etti
Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Alt Komisyon toplandı
Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Alt Komisyon toplandı
Son Haberler
Kiev Belediye Başkanı Kliçko: Kent hava saldırısı altında
Kiev Belediye Başkanı Kliçko: Kent hava saldırısı altında
Trump: İspanya NATO üyesi, ama iyi NATO üyesi değil
Trump: İspanya NATO üyesi, ama iyi NATO üyesi değil
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 295'e yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin...
ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump mecbur kalmadıkça İran'a ordu göndermeyecek
ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump mecbur kalmadıkça İran'a...
Takla atan otomobildeki sürücü hayatını kaybetti etti
Takla atan otomobildeki sürücü hayatını kaybetti etti
Hafif ticari araca çarpan bisikletli çocuk yaralandı
Hafif ticari araca çarpan bisikletli çocuk yaralandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.