• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:53
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Adliyeye sevk edildiler
10:23
Bursaspor’a bloke cezası!
09:55
Sarıgül soruşturmasında 11 gözaltı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bayraklı Homeros Festivali'ne hazır
Yaşam
Yayınlanma: 20 Eylül 2023 - 14:23
Güncelleme: 20 Eylül 2023 - 14:24

Bayraklı Homeros Festivali'ne hazır

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali öncesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bizim bu kentle ilgili bir hayalimiz var! Bayraklı'yı marka kent yapmak istiyoruz. Kent kimliğini oluştururken ulusal değerlerimizi evrensel normlarla birleştiriyoruz. Göreceksiniz İzmir'in kalbi Bayraklı'da atacak. Uluslararası Homeros Edebiyat/ Sanat Festivali bunun en önemli

Yaşam
20 Eylül 2023 - 14:23
Güncelleme: 20 Eylül 2023 - 14:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali öncesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bizim bu kentle ilgili bir hayalimiz var! Bayraklı'yı marka kent yapmak istiyoruz. Kent kimliğini oluştururken ulusal değerlerimizi evrensel normlarla birleştiriyoruz. Göreceksiniz İzmir'in kalbi Bayraklı'da atacak. Uluslararası Homeros Edebiyat/ Sanat Festivali bunun en önemli ayağı" dedi.

Festival programına ve katılımcılara yönelik tanıtım toplantısı Bayraklı Belediyesi Havuz Kafe'de düzenlendi. Belediye Başkanı Serdar Sandal, festivalin içeriğine yönelik bilgiler verirken, etkinliğin katılımcıları da basın mensuplarıyla paylaşıldı. Bu yıl 'Homeros Kentinde' sloganıyla gerçekleşecek Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali, sanatın ve edebiyatın önemli isimlerini ağırlayacak. Zülfü Livaneli'ye Homeros Roman/ Müzik Onur Ödülü, Ataol Behramoğlu'na Homeros Şiir Onur Ödülü, Valeriu Stancu'ya ise Konuk Yazar Onur Ödülü takdim edilecek. Festivalde; İlber Ortaylı, Metin Uca, Nebil Özgentürk, Sevinç Erbulak, Levent Üzümcü gibi ünlü isimler de yer alacak. Festivale 10 farklı ülkeden 163 konuk katılacak. Toplam 46 farklı etkinlik yapılacak. Direktörlüğünü ünlü şair Tuğrul Keskin'in yaptığı festival, 29 - 30 Eylül / 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

"İzmir'in kalbi Bayraklı'da atacak"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bayraklı ile ilgili bizim bir hayalimiz var. Bayraklı'yı marka kent yapmak istiyoruz. Geldiğimiz gün dünya çocuk ve gençlik kenti dedik. Konumuyla, birikimiyle, gençleriyle, dinamiğiyle yeni kent merkezi olması itibarıyla Bayraklı İzmir'in kalbidir. Bize ait olan değerlere sahip çıkacağız ve üstüne yenilere eklemeye devam edeceğiz. Bunlardan birisi de Homeros. Homeros uluslararası kamuoyu için de İzmir için de önemli. İzmir marka kent olacaksa bunun öncülerinden birisi Homeros olacaktır. Kentlerin geçmişten gelen serüveni, emeği, kültürü var. Bu değerleri ne kadar içselleştirirsek kent kimliğini de o kadar sağlamlaştırmış oluyoruz. Amacımız da kent kimliğini oluştururken uluslararası değerlerimizi evrensel değerlerimizle birleştirmek. Göreceksiniz İzmir'in kalbi Bayraklı'da atacak" dedi.

Keskim: "Homeros Bayraklılıdır"

Festival Direktörü Tuğrul Keskin, "Edebiyatçılar, tarihçiler ve sanatçılar bu yıl da Bayraklı'da buluşacak. 'Homeros Kentinde' sloganıyla gerçekleşecek festivalimizde Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı ile Sunucu ve Yazar Metin Uca bir söyleşi gerçekleştirecek. Levent Üzümcü, Orhan Aydın ve Gülcan Altan'ın yer alacağı "Unutma Bizi" isimli tiyatro oyunu sahnelenirken, Nebil Özgentürk'ün Nazım Aramızda belgesel gösterimi de seyirciyle buluşacak. Yazar Nedim Gürsel, Oyuncular Altan Gördüm, Sevinç Erbulak, Tamer Levent, Pelin Batu, Şairler Haydar Ergülen, Turgay Kantürk, Tuğrul Tanyol, Emel İrtem, Nilay Özer ve birbirinden değerli onlarca şair, ressam, müzisyen, roman yazarı ve oyuncu da söyleşiler ile festivalde yer alacak. Festival kapsamında 40 Resim 40 Homer sergisi de açılacak. Kardeş Türküler ve Mikail Aslan konserleri de sanatseverlerle buluşacak" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye'nin turist haritası belli oldu!
Türkiye'nin turist haritası belli oldu!
Bilim insanları uyardı: Felaket kapıda
Bilim insanları uyardı: Felaket kapıda
Göçmen kuşlar da jetlag oluyor
Göçmen kuşlar da jetlag oluyor
Evlenecek gençlere yönelik destek projesi: Kapsamı genişletilecek
Evlenecek gençlere yönelik destek projesi: Kapsamı genişletilecek
Son Haberler
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Osmangazi Belediyesi’ne Ziyaret
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Osmangazi Belediyesi’ne Ziyaret
Başkan Aydın, Demirtaşpaşa’nın İhtiyaçlarını Yerinde Dinledi
Başkan Aydın, Demirtaşpaşa’nın İhtiyaçlarını Yerinde Dinledi
Bursa’da ihtiyaç sahibi çocuklara belediye desteği
Bursa’da ihtiyaç sahibi çocuklara belediye desteği
Avrupa’da ‘bomba’ kâbusu
Avrupa’da ‘bomba’ kâbusu
Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
50 bin öğrenci bilime koştu
50 bin öğrenci bilime koştu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.