• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Bayraklı'da "Kadın ve Edebiyat" konulu söyleşi
Siyaset
Yayınlanma: 07 Kasım 2021 - 10:14
Güncelleme: 07 Kasım 2021 - 10:20

Bayraklı'da "Kadın ve Edebiyat" konulu söyleşi

Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen "Kadın ve Edebiyat" konulu söyleşinin konuğu olan CHP PM Üyesi Yazar Yaşar Seyman, okurlarıyla buluştu.

Siyaset
07 Kasım 2021 - 10:14
Güncelleme: 07 Kasım 2021 - 10:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bayraklı'da "Kadın ve Edebiyat" konulu söyleşi
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadın ve Edebiyat” konulu söyleşinin konuğu olan CHP PM Üyesi Yazar Yaşar Seyman, okurlarıyla buluştu.
Bayraklı Belediyesi Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, eşi Aylin Sandal, CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Saadet Partisi Bayraklı İlçe Başkanı İzzet Kırlı, Bayraklı Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, sendika temsilcileri, CHP İzmir il yöneticileri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan CHP PM Üyesi Yazar Yaşar Seyman, “Kadın yaşamın özüdür, ışığıdır, rengidir, değişimin ve dönüşümün en önemli dinamiğidir” dedi.
Etkinliğin moderatörlüğünü yapan ve açılışında konuşan 21’inci dönem CHP Milletvekili, eski Tunceli Milli Eğitim Müdürü Ayşe Gürocak ise, “Kadının hayatımızdaki varlığı, toplumdaki yeri ne kadar yücelirse ve ne kadar hak ettiği yere gelirse o toplumlar hiçbir zaman yıkılmaz ve geri kalmaz. Kadın bir anne ve çocuğun da ilk öğretmenidir” diye konuştu.

“Ben bir düş kurdum”
CHP’nin ilk kadın genel başkan yardımcısı olmasının kendisinin değil cumhuriyetin eseri olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan CHP PM Üyesi Yazar Yaşar Seyman, “Aileler çocuklarını sanatçı olabileceğine teşvik ederse çocuklar da başarılır olur. Edebiyat, insanı insan yapan çok önemli bir uğraş, çok önemli bir sanattır. Edebiyat ve sanatın gücü insanları birleştirir. Ben bir düş kurdum. ‘Bir kadını sevgiyle yazmayı başaracağım’ dedim. Benazir’i yazdım. Türkçe yazdım. İngilizce’ye, Urduca’ya çevrildi. Düşümden vazgeçmedim. Düşüm yoruldu ve ben kazandım. Asla düşlerimizden vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçmezsek, Sait Faik’in dediği gibi ‘Her şey küçük bir adımla, bir insanı sevmekle başlar’ ve başarırız” dedi.

“Dil zihnimizin ayak izleridir”
Etkinliğin sonunda konuşan Başkan Sandal, “Dinlerken başka duygulara kapıldım. Bir söyleşiden ziyade film izler gibi farklı duygulara kapıldık. Söylenen ve üzerinde düşünülmesi gereken sözlerden biri de, ‘Dil zihnimizin ayak izleridir’ oldu. Munzur’un öbür tarafından gelip bugün kadınların isterse neleri başarabileceğini herkese gösterdiniz. O yüzden size teşekkür ediyorum. Biz her zaman yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Sandal ve Yaşar Sayman, katılımcılara kitap imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Sandal, ayrıca moderatör Ayşe Gürocak ve CHP PM Üyesi Yazar Yaşar Seyman’a günün anısına çiçek ve plaket takdim etti. Yazar Yaşar Seyman da eşine götürmek üzere çiçeğini Saadet Partisi Bayraklı İlçe Başkanı’na armağan etti.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli’den ‘siyasette arınma’ açıklaması
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Bahçeli yeni projesini kamuoyuyla paylaştı
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül, Yeni Parti’den istifa etti
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Son Haberler
Tarihi sigara yasakları yolda!
Tarihi sigara yasakları yolda!
Zehirlenmeler arttı uzmanlardan uyarı geldi! Karaciğer ve böbrekleri bitiriyor
Zehirlenmeler arttı uzmanlardan uyarı geldi! Karaciğer ve böbrekleri...
Sadece bir kez kullanmak yetiyor! Elektronik sigaralar hakkında korkutan araştırma
Sadece bir kez kullanmak yetiyor! Elektronik sigaralar hakkında korkutan...
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden ifade verecek
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden...
Bursa’daki bu projeye belediye meclisinde şok!
Bursa’daki bu projeye belediye meclisinde şok!
200 kilometrelik Tuz Gölü fay hattının kabuk hareketleri inceleniyor
200 kilometrelik Tuz Gölü fay hattının kabuk hareketleri inceleniyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.