• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Bayburt'ta deprem haftasının bilgilendirme toplantısı yapıldı
Haberler
Yayınlanma: 03 Mart 2022 - 09:37
Güncelleme: 03 Mart 2022 - 09:40

Bayburt'ta deprem haftasının bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bayburt'ta deprem haftasının bilgilendirme toplantısı yapıldı, başlıklı haberin detayında; Bayburt İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan, 1-7 Mart deprem haftası nedeniyle hafta boyunca gerçekleştirilecek tatbikatlar hakkında bilgiler verdi.

Haberler
03 Mart 2022 - 09:37
Güncelleme: 03 Mart 2022 - 09:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bayburt'ta deprem haftasının bilgilendirme toplantısı yapıldı
Toplantıda, belirtilen tarihlerde bilgilendirme faaliyetlerinin süreceğini ve bunun yanı sıra tatbikatların gerçekleşeceğini söyleyen Arslan, "Geçtiğimiz yıl, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız tarafından afet eğitim yılı olarak ilan edildi. Geçen yıl Türkiye çapında 56 milyon kişiye afet farkındalık eğitimi verildi. Bu sayı Bayburt'ta 55 bin kişi oldu. Bayburt'ta 55 kişiye ulaşarak afet farkındalık eğitimi verdik. Geçen yıl teorik olarak bu eğitimleri verdik, bu yıl da o verdiğimiz eğitimleri tatbiki yani öğrendiklerimizi hayata geçirebiliyor muyuz, uygulama yapabiliyor muyuz bunun testlerini yapacağız. Bu yıl da 'Afet Tatbikat Yılı' ilan edildi 1-7 Mart deprem haftası ilan edildiğinden tatbikatlarımız olacak ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek" dedi.

Yıl boyunca programların, etkinliklerin 'Afet Yılı' kapsamında sürdürüleceğini ifade eden Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "İlk olarak bir okulumuzda, üniversitemizde öğrenci topluluklarıyla birlikte bilgilendirme çalışmamız olacak. Ardından küçük çaplı bir tatbikatımız gerçekleşecek. Cuma günü ise Bayburt İmam Hatip Lisesinde saat 11.30'da öğrenciler sınıftayken bir deprem anı canlandıracağız. Daha sonrasında ise tahliye anı tatbik edilecek yapılacak bu tatbikat Türkiye çapında bütün okullarda eş zamanlı olarak aynı gün, aynı saatte deprem anı ve tahliye tatbikatı şeklinde yapılacak. Bu uygulanan tatbikatta, bir alarm, zil çalacak deprem varmış gibi sirenler çalacak, öğrenciler bu etapta çök-kapan-tutun yapacak tehlikenin geçtiği anlaşılınca ikinci bir zil çalacak ve çocuklar güvenli bir biçimde güvenli alan dediğimiz alana okul bahçesine, dışarıya tahliye edilecek. Cuma günü aynı zamanda arama kurtarma ekipmanlarımızla birlikte güvenli alanda olacağız. Hava şartları uygun olursa çadır kurma durumumuz olacağız. Kızılay Şube Başkanlığı çay, çorba gibi yemek ikramlarında bulunacak. Tüm Sivil Toplum Örgütleri tatbikatlarımıza katılım sağlayacak. Daha sonra 20 Nisan tarihinde ise tam tatbikatımız olacak. Amacımız burada bir deprem anında yapılması gerekenleri insanlara panik olmadan, kriz anını yönetebilmelerini sağlayarak, deprem anında yapması gerekenleri doğru bir şekilde uygulatabilmek"




"Bayburt'ta deprem haftasının bilgilendirme toplantısı yapıldı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "03.03.2022" tarihinde "GENEL" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "GENEL" haberleri kategorisinde yer alan Bayburt'ta deprem haftasının bilgilendirme toplantısı yapıldı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
15 Kasım’da başlayacak
15 Kasım’da başlayacak
Türkiye’de bir ilk…
Türkiye’de bir ilk…
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Son Haberler
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde "sütyen" krizi
15 Kasım’da başlayacak
15 Kasım’da başlayacak
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların hesabı sorulacak’
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların...
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Gaziantep'te 7 kilogram kaçak nargile tütünü ele geçirildi
Gaziantep'te 7 kilogram kaçak nargile tütünü ele geçirildi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.