• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, kurban satış ve mobil kesim alanını inceledi
Haberler
Yayınlanma: 15 Temmuz 2021 - 10:14
Güncelleme: 15 Temmuz 2021 - 10:20

Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, kurban satış ve mobil kesim alanını inceledi

Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, kurban satış ve mobil kesim alanını inceledi, başlıklı haberin detayında; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kurban Bayramı öncesinde Yenişehir Belediyesinin Deniz Mahallesinde kurduğu kurbanlık satış ve mobil kesim alanında incelemelerde bulundu.

Haberler
15 Temmuz 2021 - 10:14
Güncelleme: 15 Temmuz 2021 - 10:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, kurban satış ve mobil kesim alanını inceledi
Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tüm hazırlıklarını tamamlayarak, ilçe genelindeki bir noktada kurbanlık satış yeri, 8 noktada ise kurbanlık kesim noktası belirledi. Yenişehir Belediyesi, kurduğu kurban kesim ve satış alanlarında veterinerlik hizmeti de verirken, korona virüs tedbirlerini de aldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Yenişehir ilçesinde yer alan Deniz Mahallesi Kocavilayet Dolmuş Durağı Kurban Satış ve Mobil Kesim Alanını ziyaret etti. Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, kurbanlık satıcıları ve alıcı vatandaşlarla sohbet ederek, sıkıntılarını dinlediler, hayırlı işler dilediler.


Seçer ve Özyiğit, bayram dolayısıyla yerel yönetimlere düşen görevleri harfiyen yerine getirdiklerini vurgulayarak, vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramını kutladı ve kurban kesimi konusunda kurallara uyulmasını istediler.



“Kurban fiyatları oldukça yüksek”


Başkanı Seçer, vatandaşların güvenilir bir ortamda kurban alışverişlerini yapabilmeleri için Mersin Büyükşehir Belediyesinin ve Yenişehir Belediyesinin gerekli hazırlıkları yaptığını söyledi. Seçer, “Mübarek Kurban Bayramını kutluyoruz. Nice sağlıklı, mutlu bayramlar olsun. Yenişehir Belediyemizin hazırladığı hem kurban satış noktamızın hem de burada veteriner hizmetlerinin de verileceği, bizim de kısmi olarak teknik destek verdiğimiz alanı beraberce gezdik. Bir tarafta kurbanlık hayvan satıcıları, diğer tarafta vatandaşlar ama fiyatları sorduğumuzda bu yıl kurbanın hiç de kolay geçmeyeceğini gözlemledik. Kurban fiyatları oldukça yüksek. Bu hayat pahalılığında biraz vatandaşlarımız zorlanacak gibi görünüyor” dedi.


Bayram için gerekli çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Seçer, şunları söyledi:


“Bayram dolayısıyla yerel yönetimlere düşen görevi hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de ilçe belediyeleri olarak harfiyen yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Buradaki hizmet noktası tam da bayramda vatandaşlarımızın uygun bir ortamda alışverişini yapmaları için hazırlanmış bir ortam. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza, mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yurttaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını kutluyoruz. Nice sağlıklı, mutlu, huzurlu bayramlar olsun. Ancak vatandaşlarımızdan Kurban Bayramında kurban kesimi konusunda kurallara uymalarını rica ediyoruz.”



“Vatandaşların kurbanlarını rahat ve sıhhi ortamda kesmelerini istiyoruz”


Başkan Özyiğit de vatandaşların rahat ve sağlıklı bir ortamda kurban kesimi ve satışı yapmalarını istediklerini ifade ederek, “Tek isteğimiz vatandaşlarımızın Kurban Bayramı vecibelerini yerine getirirken rahat bir biçimde, sıhhi ortamda bu işi yapabilmeleri. Zaten hayat pahalılığı ortada. Muş’tan buraya hayvan getiren vatandaşlarımızı dinlediğimizde maliyetlerinin iki katının üzerine çıktığını dolayısıyla fiyatların bu nedenle yükseldiğini görüyoruz. Aslında yüksek fiyata satan da mutsuz, satın alan da mutsuz. Bunun değişmesi gerekiyor. Bizim vazifemiz bu sıhhi ortamı hazırlamak, onlara satış, vatandaşa da alış ortamını hazırlamak. Lütfen kurban kesim alanları dışında bir yerde kurban kesmesinler. Nice yeni bayramlarda buluşmak üzere. Sağlıklı, huzurlu, mutlu nice bayramlar diliyoruz” diye konuştu.



Yenişehir’de kurbanlık satış ve kesim alanları belirlendi


Yenişehir Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı ibadetlerini daha güvenilir ve hijyenik bir ortamda yapabilmeleri için kurbanlık satış ve kesim yerlerini belirledi. Yenişehir Belediyesi ilçe genelindeki 8 noktada kurbanlık kesim alanı kurdu. Vatandaşlar, Deniz Mahallesinde kurulan alanda hem kurbanlık satın alabilecek hem de kesimini yaptırabilecek. Ayrıca Barboros Mahallesi Perşembe Pazarında, Akkent Mahallesi semt pazarında, Hürriyet Mahallesi dere boyu semt pazarında, Yenişehir Belediyesi batısında, Eğriçam Mahallesi Salı Pazarında, Fuat Morel Mahallesi semt pazarında ve Çiftlikköy Mahallesi merkezde kurbanlık kesimi yapılabilecek.



Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.

"Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, kurban satış ve mobil kesim alanını inceledi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "15.07.2021" tarihinde "GENEL" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "GENEL" haberleri kategorisinde yer alan Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit, kurban satış ve mobil kesim alanını inceledi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Küçükçekmece'de husumetlisi tarafından bıçaklanan bisiklet tamircisi ağır yaralandı
Küçükçekmece'de husumetlisi tarafından bıçaklanan bisiklet tamircisi ağır yaralandı
Son Haberler
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Rize Çayeli'nde metrekareye 207 kilogram yağış
Rize Çayeli'nde metrekareye 207 kilogram yağış

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.