• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Başkan Büyükkılıç: "3 yılda 300 bin fidan diktik"
Haberler
Yayınlanma: 22 Mart 2022 - 11:46
Güncelleme: 22 Mart 2022 - 11:48

Başkan Büyükkılıç: "3 yılda 300 bin fidan diktik"

Başkan Büyükkılıç: "3 yılda 300 bin fidan diktik", başlıklı haberin detayında; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla çağrıda bulunarak, "3 yılda 300 bin fidan diktik. Geleceğimiz için, ormanlar yetiştirmeli, ülkemizin dört bir köşesini ağaçlarla donatmalıyız" dedi.

Haberler
22 Mart 2022 - 11:46
Güncelleme: 22 Mart 2022 - 11:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Büyükkılıç: "3 yılda 300 bin fidan diktik"
21-26 Mart Orman Haftası olarak kutlanırken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ın çevre hassasiyeti ile verdiği talimatlar doğrultusunda gerçekleştirdiği faaliyetlerle, yeşil bir kent oluşturmak ve gelecek nesillere değerli bir miras bırakmak için binlerce fidan dikerek önemli çalışmalara imza attı.

Büyükşehir Belediyesi'nin her canlıya önem verdiği gibi ağaç ve ormanlara da ayrı bir önem verdiğini belirten Başkan Büyükkılıç, "Ağaç bayramı diyebileceğimiz anlamlı bir teması bulunan Orman Haftası'nı kutluyoruz. Her canlıyı ne kadar önemsiyorsak, ağaç ve ormanları da o kadar önemsiyoruz. Ağaçsız, ormansız bir dünya düşünmek mümkün değildir. Peygamber Efendimiz(sav) 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin' buyurmuştur. Bu şiarla fidanlar dikmeye, ormanlar oluşturmaya gayret göstermeliyiz" diye konuştu.

Ağaç olan, orman olan yerde bir yaşam döngüsü olacağını belirten Büyükkılıç, "Büyükşehir Belediyesi olarak son üç yılda, her yıl 100 bin fidan olmak üzere toplam 300 bin fidan diktik. Öte yandan 2021 yılında Büyükşehir fidanlığımızda yetiştirdiğimiz 35 bin 950 ibreli fidanı, 6 bin 662 yapraklı fidanı, 316 bin 91 adet süs bitkisi ve çalı gurubu fidanını toprakla buluşturduk. Bunun yanında Gesi Vadisi'nde 10 bin sarıçam fidanı dikimini gerçekleştirdik. Ayrıca Derevenk Viyadüğü yamaçlarında susuz bitki yetiştirme aparatı ile diktiğimiz bin adet sedir ağacının, yüzde 85 başarı oranı ile tuttuğunu gördük. Susuz bitki yetiştirme aparatına ilk kurulum anında 16 litre su konularak bir döngü ile başlatılması sayesinde fidanlar, dikildiği günden itibaren herhangi bir sulama yapmadan büyüdü. Kısacası daha yeşil bir Kayseri için çalıştık. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek ve daha yeşil bir Kayseri'yi gelecek nesillere bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Orman Haftası dolayısıyla çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm hemşehrilerimize, en büyük zenginliğimiz olan ve dünya için hayati öneme sahip olan ağaçlar ve ormanlar için fidan dikme çağrısında bulunuyoruz. Hep birlikte, ormanlık alanlar, bağlar bahçeler ve parklar gibi alanlara fidan dikmek için gayret gösterelim. Unutmamalıyız ki bizler geçmişimizden aldığımız eşsiz mirası daha da güzelleştirerek, daha da zenginleştirerek gelecek nesillere bırakmalıyız. Geleceğimiz için ormanlar yetiştirmeli, ülkemizin dört bir köşesini ağaçlarla donatmalıyız. Gelecek nesillere miras bırakacağımız yeşil bir dünyayı hep birlikte oluşturalım."




"Başkan Büyükkılıç: "3 yılda 300 bin fidan diktik"" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "22.03.2022" tarihinde "GENEL" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "GENEL" haberleri kategorisinde yer alan Başkan Büyükkılıç: "3 yılda 300 bin fidan diktik" başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tarihi sigara yasakları yolda!
Tarihi sigara yasakları yolda!
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden ifade verecek
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden ifade verecek
Gece yarısı korkutan deprem
Gece yarısı korkutan deprem
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Son Haberler
Tarihi sigara yasakları yolda!
Tarihi sigara yasakları yolda!
Zehirlenmeler arttı uzmanlardan uyarı geldi! Karaciğer ve böbrekleri bitiriyor
Zehirlenmeler arttı uzmanlardan uyarı geldi! Karaciğer ve böbrekleri...
Sadece bir kez kullanmak yetiyor! Elektronik sigaralar hakkında korkutan araştırma
Sadece bir kez kullanmak yetiyor! Elektronik sigaralar hakkında korkutan...
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden ifade verecek
Yüzde 1000’lik artışa ‘halkın teveccühü’ demişti! Yeniden...
Bursa’daki bu projeye belediye meclisinde şok!
Bursa’daki bu projeye belediye meclisinde şok!
Rusya Savunma Bakanlığı: "Gün boyunca Ukrayna'nın 137 askeri tesisi vuruldu"
Rusya Savunma Bakanlığı: "Gün boyunca Ukrayna'nın 137 askeri tesisi vuruldu"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.