• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:48
Zeytinburnu açıklarında gemide zehirlenen 4 kişi hastaneye sevk edildi
00:42
Tokat'ta okul bahçesinde kavga: 2 yaralı
00:33
Fatih'te midyeciyle tartışan şüpheli, kavgayı ayırmaya çalışan midyecinin kız kardeşini bıçakladı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Başkan Boltaç, 'Hizmette 100 Gün'ü değerlendirdi
Siyaset
Yayınlanma: 10 Temmuz 2024 - 18:04
Güncelleme: 10 Temmuz 2024 - 20:13

Başkan Boltaç, 'Hizmette 100 Gün'ü değerlendirdi

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam kalitesini artırmak için önemli adımlar attık" dedi.

Siyaset
10 Temmuz 2024 - 18:04
Güncelleme: 10 Temmuz 2024 - 20:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Boltaç, 'Hizmette 100 Gün'ü değerlendirdi
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam kalitesini artırmak için önemli adımlar attık" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus Belediyesinin 'Hizmette 100 Gün' değerlendirme toplantısında, yapılan hizmetlerden ve projelerden bahsetti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Boltaç, açıklamalarda bulundu. Tarsus ve Tarsus'un geleceğiyle ilgili konuşan Boltaç, "Bugün burada, 'Tarsus'ta Gelecek Var' mottosuyla, bu kadim şehrin son 100 gününde gerçekleştirdiğimiz çalışmaların detaylarını paylaşmak için bir araya geldik. Tarsus, kültürü, doğası ve üretkenliğiyle tarih boyunca parlayan bir yıldız olmuştur. Bu kadim topraklarda yaşayan herkes gibi bizler de Tarsus'un sahip olduğu potansiyelin farkındayız ve bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 1 Nisan'da göreve geldiğimiz günden itibaren, Tarsus'un hak ettiği gelişimi sağlamak için büyük bir kararlılıkla ve azimle çalışıyoruz. Şeffaf, katılımcı ve halk odaklı bir yönetim anlayışıyla Tarsus'un her bir köşesinde büyük bir heyecan ve titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

"Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışıyoruz"

Tarsus'un tarihine, kültürüne ve insanına yakışır bir belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren Boltaç, "Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam kalitesini artırmak için önemli adımlar attık. Tüm bu çalışmaların ardında yatan en büyük güç, Tarsus halkının bize olan inancı ve desteğidir. Bu güveni asla boşa çıkarmayacağız. Tarsus'ta gerçekleştirdiğimiz projeler, sadece yerel halkımızın değil, tüm Mersin'in geleceğine de ışık tutmaktadır. Bu doğrultuda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli ve uyumlu çalışıyoruz" dedi.

"Meselemiz Tarsus'un geleceği"

Meselelerinin Tarsus'un geleceği olduğunu belirten Boltaç, "Bu yolda kim olursa olsun, yolumuza taş koyan ve Tarsus'un geleceğini yok sayan herkes karşısında bizi bulacaktır. İşimizi ciddiyetle yapıyoruz. Meselemiz Tarsus. Kimse, Tarsus'un gelişimini ve kalkınmasını engelleyemez. Bu kentin yararına olmayan hiçbir girişime izin vermedik ve vermeyeceğiz" diye konuştu.

Boltaç, şeffaflık ve hesap verebilirliğin ilkelerinin başında yer aldığını ve bu ilkelerden asla taviz vermediklerini kaydetti. "Halkımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalıştık" diyen Boltaç, "Bu kente zarar vermek isteyen, gelişimini engellemeye çalışan kim olursa olsun, karşısında dimdik duracağız. Tarsus halkının hakkını, hukukunu korumak için gereken her türlü mücadeleyi vermekten çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Her mahalleye bir ekmek satış noktası kurmayı planlıyoruz"

Göreve geldiği günden bu yana çalışmaları aksatmadan sürdürdüklerini ifade eden Boltaç, yaptıkları çalıştaydan bahsederek, yapacakları tüm işlerde ortak akılla karar alıp ortak akılla kenti yöneteceklerini belirtti. Tarsus'a yapılacak projelere de değinen Boltaç, göreve geldiklerinde zarar eden Halk Market'leri kapattıklarını vurguladı. Bunların yerine her mahalleye bir ekmek satış noktası kurmayı planladıklarını kaydeden Boltaç, şöyle devam etti:

"Bu ekmek satış noktalarında ise satışı ve sorumluluğu o mahallede ihtiyaç sahibi bir kadın vatandaşımıza vermeyi düşünüyoruz. Bu ihtiyaç sahibi vatandaşımız buradan elde ettiği gelirle geçimini sağlayacak ve bu vesileyle kendi işlettiği bir işe sahip olacak. Bu projeyi en yakın zamanda dezavantajlı mahallelerimizden başlayarak hayata geçirmeyi planlıyoruz."

"Tarsus gastronominin merkezi olacak"

Tarsus'un geleneksel lezzetlerini tanıtmak geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Boltaç, "Siptilli Çarşısı'nda çalışmalarını yaptığımız gastronomi merkezimiz Tarsus'un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapında tanıtarak şehre yeni bir simge kazandırma yolunda önemli bir rol oynuyor. Bizim için bu yeterli değil. Burayı trafiğe kapatıp Gastronomi Sokağı'na dönüştüreceğiz. Burası şehrin cazibe merkezi haline gelecek. Tarsus'un yemek kültürünü dünyaya tanıtacak. Tarsus'un biraz daha markalaşacağı, Tarsus gastronomisinin gittikçe Türkiye'de ve dünyada çok güzel bir yere sahip olacağı bir alan olacak. Tarsus gastronominin merkezi olacak" diye konuştu.

"Halk Et Market projesini tekrar hayata geçireceğiz"

Halk Et Market'in kapatılma konusuna da açıklık getiren Boltaç, "Halk Et Market'i kapatma sebebimiz, ruhsata uygun olmadan açılmış olmasıdır. Yönetim anlayışımızda herkese eşit ve adil olmak var. Biz belediye olarak ruhsat veren bir konumdayız. Dolayısıyla ruhsata uygun olmayan yer bizim de olsa kapatırız. Kural, yasa neyi gerektiriyorsa onu uygular, onu yaparız. Burada halkın mağduriyetini gidermek ve bu ihtiyaçlarına cevap olabilmek için daha güzel ve yasal zemini uygun bir yer seçerek Halk Et Market projesini tekrar hayata geçireceğiz" dedi.

"Tiyatro Müdürlüğünün kapatılmasının söz konusu değil"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Boltaç, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm mağdurları konusunda mahalle halkıyla toplantı yapacağını ve konuyu çözüme kavuşturacağını ifade etti. Tiyatro Müdürlüğü'nün kapatılmasının söz konusu olmadığını belirten Boltaç, "Kapatma durumu ancak meclis kararıyla olur. Ben bir belediye başkanı olarak sanata ve sanatçıya asla karşı değilim, hatta tam tersine çok daha fazla destek verilmesi taraftarıyım. Bu süre zarfında algı oluşturulmak istendi. Bu müdürlüğün içinde yapılan bazı sıkıntılı durumlarla ilgili tasarrufta bulunduk. Oradaki arkadaşlarımızın işe girişi de büro personeliydi. Ve onları geçici olarak başka birimlere görevlendirdik. Sonra görev yerlerine geri geldiler. Kendilerinden 'Köyde Hayat Var' şenliğimizde çalışma yapmalarını talep ettik. Fakat yapamayacaklarını söylediler ve kendi istekleriyle istifalarını verdiler" diye konuştu.

Boltaç, 20 kişilik bir tiyatro ekibi kurarak tiyatro hizmetlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi, Roman İl Saha Koordinatörleri Toplantısı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Roman İl Saha Koordinatörleri Toplantısı'na katıldı
AK Partili Zorlu, Moldova Cumhurbaşkanı Sandu ile görüştü
AK Partili Zorlu, Moldova Cumhurbaşkanı Sandu ile görüştü
CHP'li Sarı: Biz bugün itibarıyla Menderes seçimlerine itiraz edeceğiz
CHP'li Sarı: Biz bugün itibarıyla Menderes seçimlerine itiraz edeceğiz
Bakan Bayraktar, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile bir araya geldi
Bakan Bayraktar, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile bir araya geldi
Son Haberler
Zeytinburnu açıklarında gemide zehirlenen 4 kişi hastaneye sevk edildi
Zeytinburnu açıklarında gemide zehirlenen 4 kişi hastaneye sevk edildi
Tokat'ta okul bahçesinde kavga: 2 yaralı
Tokat'ta okul bahçesinde kavga: 2 yaralı
Fatih'te midyeciyle tartışan şüpheli, kavgayı ayırmaya çalışan midyecinin kız kardeşini bıçakladı
Fatih'te midyeciyle tartışan şüpheli, kavgayı ayırmaya çalışan...
Kocaelispor'a Portekizli kanat
Kocaelispor'a Portekizli kanat
Sakarya'da şarampole devrilen TIR'ın sürücüsü hayatını kaybetti
Sakarya'da şarampole devrilen TIR'ın sürücüsü hayatını...
Bartın'da sinek ve larva mücadelesi sürüyor
Bartın'da sinek ve larva mücadelesi sürüyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.