• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Başkan Başdeğirmen mahalle buluşmalarını sürdürüyor
Siyaset
Yayınlanma: 23 Ağustos 2023 - 15:24
Güncelleme: 23 Ağustos 2023 - 15:25

Başkan Başdeğirmen mahalle buluşmalarını sürdürüyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Geleceğin Şehri Isparta'yı inşa etmeye devam ederken, Mahalle Meclisi Toplantılarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Isparta'nın daha yaşanabilir bir hale getirilmesi amacıyla vatandaşlarla yapılan istişare toplantılarında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e çocuk ve gençlerin de ilgisi yoğun olurken, toplantılara gittiği Türkiye'nin ilk milli ve yerli aracı TOGG ile çocukların deneyim

Siyaset
23 Ağustos 2023 - 15:24
Güncelleme: 23 Ağustos 2023 - 15:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Başdeğirmen mahalle buluşmalarını sürdürüyor
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Geleceğin Şehri Isparta'yı inşa etmeye devam ederken, Mahalle Meclisi Toplantılarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Isparta'nın daha yaşanabilir bir hale getirilmesi amacıyla vatandaşlarla yapılan istişare toplantılarında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e çocuk ve gençlerin de ilgisi yoğun olurken, toplantılara gittiği Türkiye'nin ilk milli ve yerli aracı TOGG ile çocukların deneyim yaşamasını sağlıyor.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen son olarak da Muzaffer Türkeş Mahallesinde vatandaşlarla buluştu, Türkiye'de su sorunu yaşanmaya başlandığını bunun Isparta'da olmaması için vatandaşlara su kullanımında dikkatli olmaları çağrısında bulunurken, şehrin olası bir depreme hazırlıklı olup olmadığı ve bununla ilgili herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı yönündeki bir soruya da cevap verdi.

Amaçlarının Isparta'nın bir basamak daha ileriye gidebilmesi ve daha yaşanabilir hale getirilmesi olduğuna değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de "Belediyenin sadece asli görevlerini yapmakla yetinmeyip, tüm halkımızın her türlü ihtiyacını, evinde saçını, tırnaklarını kesecek kadar, kurbanını kesecek, ambulansla gidebileceği yerlere götürebileceğimiz kadar, engelliyse engelline mani olan her şeyi kaldırabilecek kadar ve bunun gibi daha birçok hizmeti vermek için mücadele eden bir ekibiz. Yüce Rabbim inşallah yapmış olduğumuz bu çalışmaları sizlerle beraber daha iyilerini yapmayı nasip etmesi" dedi.

Vatandaşların su konusuna ilişkin sordukları soruları da cevaplayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye'de son zamanlarda ciddi su problemlerinin ortaya çıkmaya başladığını ve önümüzdeki günlerde bazı zorlukların yaşanabileceğine işaret etti. Başkan Başdeğirmen, "Kurak bir zaman geçiriyoruz, gölümüzde suyumuz azalıyor. Türkiye genelinde tüm barajlarda hemen hemen bitmeye yakın bir suyumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımız suyla alakalı uyarılarda bulundu, Türkiye genelindeki sorundan bahsetti. Suyun en az şekilde kullanabileceğimiz ortamları oluşturmamız gerekiyor. Birçok ilde kısıtlı su verilmeye başlandı, bizler bugünleri yaşamak istemiyoruz. Bu bölgede bahçeli evlerimiz var, sizlerden ricamız bahçeye dikilen 3-4 domates fidanı, marul, maydanozu sulamak için anormal derecede su tüketiyoruz. Lütfen onları yapmayalım, pazardan alalım. Pazardan alsak 100 liralık domates tüketiriz ancak şuna inanın ki, o domatesi bahçemden alayım taze taze yiyeyim diye bin liralık su tüketiyorsunuz. Evet siz suya bin lira vermiyorsunuz. Çünkü biz suyun tonunu bir liradan veriyoruz. Türkiye'de suyun tonu bir lira olan tek il Isparta'dır. Ucuz diye lütfen bunu hor kullanmayalım. Su medeniyettir, su olmayan yere temizlik girmez. Su olan yerde sağlık vardır. Suyu en ucuz şekilde kullanabilmeniz için biz size bunu sunuyoruz. Arabalarımızı yıkamayalım, bahçelerimizde sebze-meyve yetiştirmek için suyun kullanımına dikkat edelim. Bu yıl biraz daha dikkatli olalım" görüşlerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediyenin Kahramanmaraş depremine ilişkin yapmış olduğu çalışmalarını yakından takip ettiğini ve ISAK ekibiyle gururlandıklarını dile getiren bir vatandaşın Isparta'nın olası bir depreme hazırlıklı olup olmadığı ve bununla ilgili herhangi bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı yönündeki bir soruya da cevap verdi. Başdeğirmen, "Göreve geldiğimde ilk olarak Isparta'nın tamamının deprem analizi var mı? diye sordum" derken, yaptıkları çalışmaya ilişkin bilgiler verdi. Başdeğirmen, "Bütün inşaatlar kendi zemin etüdünü yaparak inşaata başlıyordu. Bizde Isparta'nın tamamının deprem etüdünü çıkarmamız lazım dedik. 44 mahallenin 440 noktasında etüt çalışması yaptık. Son ilavelerimizle bunu 450 adete çıkardık. Bunun yanında Isparta'ya nereden sel gelebilir, nerede heyelan bölgeleri var bunların da tespitlerini yaptık. Şehrin çeşitli noktalarında 6 adet hendek açarak fay izlerinin incelemesini gerçekleştirdik. Depremle ilgili yapılması gereken en önemli şeylerden biri hangi bölgenin daha sağlam olduğunu öğrenebilmek. Biz bunu öğrendik. Bizim de inşaatların demir donatılarında, statik çalışmalarda o binanın sağlam kalması için yapılması gereken perde betonlar, fore kazıklar, kat yükseklikleri gibi bunların hepsini detaylı bir şekilde çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz" görüşlerinde bulundu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
AK Parti'li Sırakaya: Yurt dışındaki millet varlığımız canımızdan bir parçadır
AK Parti'li Sırakaya: Yurt dışındaki millet varlığımız canımızdan bir parçadır
Bakan Fidan, Moro İslam Kurtuluş Cephesi lideri İbrahim ile görüştü
Bakan Fidan, Moro İslam Kurtuluş Cephesi lideri İbrahim ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Şahin köyü sakinleriyle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Şahin köyü sakinleriyle görüştü
Son Haberler
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri...
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
İzmir'de orman yangını, 1 saatte kontrol altına alındı
İzmir'de orman yangını, 1 saatte kontrol altına alındı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.